Thursday, 15 October 2009

Cakap Siang Pandang Pandang

well, nie kisah Cik Linda Onn sbnarnyea SRi kutep form her blog.. So, terus terang kalau dah taw nak buat bende keji.. tengok-tengok laa dulu line ok!!

Al-kisahnya, semalam Linda ke cyber cafe,teman kawan Linda nak print kertas kerja dia. So,Linda pun masuk ke cyber cafe tu dengan muka selamba jer.. takde orang perasan Linda masuk sebab masing2 tengah sibuk mengadap komputer. Ada yang main game,ada yang chatting,ada yang layan facebook dan ada yang tengah bergosip di forum artis !

Hmmm.. nak dijadikan cerita,Linda duduk sebelah seorang budak perempuan ni. Linda duduk agak belakang sikit dari dia. So,dia tak perasan yang duduk kat belakang dia ni adalah LINDA ONN. Jadi, Linda pun sempat 'skodeng' apa yang dia gosipkan..di ruangan forum artis . Huh! Kalau artis baca, boleh berdarah jugak lah tengok apa yang dia type ! Lepas satu topik,satu lagi topik dia bukak.. dah tu..dia hentam artis baeeeeekkkkk punya ! Macam takde perasaan.

Tiba satu part ni,dok hentam tentang muka artis... antara yang dia taip ialah "eleh..takat muka jawa lubang hidung besar...nak jadi artis? hampeh! Monyet tengok pun belum tentu nak jadikan couple! Sah tak laku!"...

OK ni lagi satu.. Linda tak ingat satu persatu apa yang dia taip, tapi Linda ingat isinya.. "Paha besar macam *&^%$# . Takat muka macam dia ni,nak jadi gf mamat tu? telinga capang. Aku lagi layak lah.. Minah tu dah lah hidung macam serombong kapal! "

Lepas tu..dia boleh pulak sama-sama join 'memfitnah' dalam forum yang tajuknya 'Dagu Linda Onn runcing'. Dia taip gini -> "....cantik sangatlah tu dagu di injek..botox! Tak guna dapat duit banyak tapi semua ke dagu. Patutlah kena tinggal balak dia dulu sbb dagu tak cukup panjang! choyyy!".

Linda pun sabar je ... Rasa macam nak cekik je budak tu dari belakang. Dia tak perasan yang Linda Onn yang dia fitnah tu ada kat belakang dia. Pelik Linda tengok. Walhal dia pakai tudung. Dari sudut aurat,dia perfect sebagai seorang muslim sejati! Tapi dari sudut hati,perangai,pemikiran...dia kotor! Jijik! Jadi tudungnya itu untuk menutup jijiknya ke? Ya Allah,itu kan semua ciptaan tuhan..kenapa dia sebagai hambaNYA mengeji ciptaanNYA?

Nak dijadikan cerita,dia bangun sebab dah penat buat dosa agaknya. Dia toleh ke arah Linda dan terkejut badak!! Linda pun cuma senyum... dan sempat cakap

"..dik.. Kak Linda Onn tak buat dagu..tak percaya? peganglah dagu ni? "

Minah ni punyalah malu,dia tak terkata apa. Cuma sempat cakap "eh..hi..kak..". Lepas tu terus keluar dari cyber cafe tu. Linda dah tak nampak sangat muka dia.. yang Linda nampak cuma seorang perempuan yang rendah nilai dirinya..

DAGU LINDA ? Buat apalah nak buat dagu? Linda sendiri tak faham kenapa orang kena cucuk muka? Nampak bengkak tau tak.. But who knows..mungkin mereka ada sebab lain utk inject. BTW,my dearest blog readers...sayangku,manjaku,cintaku...dengarlah cakap Linda ni...Dagu Linda ni,dah berpuluh kali Linda katakan..nampak runcing bila kurus,cara mekap & cara senyum yang buat dagu nampak panjang. Linda tak pernah inject dagu ni.. Lillahi.. Ishhhh ..selisih!

Terus terang lah Linda cakap,budak perempuan bertudung yang dok mengata , menghina dan memfitnah artis kat laman forum gosip tu .. Linda tak berniat utk kutuk dia cuma heran,Linda expect orang yang mengutuk muka orang lain,mukanya sendiri sangat cantik bak bidadari,sangat perfect takde cacat cela tapi ..hmm. Maaf ye Linda cakap,(ni Linda nak jadi forumer punya perangai jap..hehe), wajah budak perempuan tu tak cantik ! Agaknya apa perasaan dia jika ada orang sesuka hati cakap dia punya lubang hidung besarlah..telinga capanglah,muka jawa dan segala bagai kutukan yang lain? :-)

Yang pelik,dalam forum tu,dia siap boleh suruh artis tu cermin diri... Agaknya dia sendiri lupa nak cermin diri sebelum ke cyber cafe kot. hmm...

Linda pun berlalu keluar dari cyber cafe dengan senyuman.. dan terdetik dalam hati "Orang yang mengata orang pun , dirinya sendiri tak sempurna . Tapi dia boleh mengeji ciptaan tuhan. Mungkin jugak kerana dia 'tidak sempurna' maka dia tidak puas hati dengan kesempurnaan orang lain"

So,kalau ada rakan artis yang terbaca blog Linda ni. Don't worry about what u read or what u hear from people ya ! Jangan terasa terhina atau kecik hati dgn forum2 yang tak berfaedah yang dicipta oleh manusia yang mencari kesempurnaan dari kekurangan pada diri sendiri.

...dan kepada yang suka bergosip,fitnah,ngumpat... Astaghfirullah. Fitnah itu lebih teruk dari membunuh. Bertaubatlah...

SRi:Masih keliru sape yg "jahat" sebenarnyea.. Fahrin@Linda??

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores