Wednesday, 30 September 2009

Masih Bernyawa

Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Hatimu hampa!!
Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Hatimu kosoong!

Oops,terlebih suddaa.. tapi tue bukannya tujuan utama SRi warkahkan post kalinie.. xdek mase aih nak bsora sumbang kat cnie! x ppasal nnti ade jek yang balng batu cempedak satg... huh,ksian kat ibu nak bersihkan umah esok pagi! XD

houh,tengok tue kan! kan dah melalut lagi... hurm,bukannya nyea ape~ rase sedih giller bile SRi call call kawan SRi dekat Padang nue, duk asek masok voice mail sajjooe!! rissoo pon ade gak! ye laa, bape banyak kali call petang tadi tak dapat, ditambahnya pula dengan SMS Gabra Yoyo cite dengan umah terbakar segala.. Ya Allaah, Nauzubillah... Tambah plaks lagi dengan SRi nak call kawan yang dekat Malaysia yang kenal budak Padang neyh tak dapat-dapat, houh, lagi r bertambah kuciwa!! [mgkin dia on no lg satu kot??Lupe laks nak tepon no celcom dia tuh!hahahaha]

Sambungan al-kisahnya, area jam 1835, dia hantar meses ~ Try call skali lg. Houh, alhamdulillah, akhernya dapat jugak call mamat sorang neyh!! Dengar suara dia jerk dah cukup buatkan hati SRi gumbira hampir menangis dah tadi!huhue [form bape hah last gua menanges??ntah?huhue] [hampir ok...xnanes lagik!!hihi I kan jelmaan Kimi d Iceman!! XD]

Alhamdulillah, beliaw dan "isterinya" yang juga menuntut di Universitas Andalas, Padang, Sumatera Barat sehat walafiat bersama-sama mahasiswa Malaysia yang lain. Waktu SRi telefon tue, memang agak riuh rendah laa jugak- maunye x, semua manosia Malaysian Students duk dekat auditorium tuh dan dikhabarkan semua takda masalah kejiwaan maupon kecelakaan menimpa.

Kalau ikotkan apa yang dia cakap tuh, rumah dia sendirik pon teroklaa jugak! Segala ende rak-rak dah tunggang langgang bersepah tak bertempat. Nasib baeklaa beliaw takde di tempat kejadian, tengah berbahagia meronggeng di luar sana, kalau tak, maunye dihempap buku-buku robbin, pathophys mosby tuh!! tak campor lagi dengan sisi-sisi bucu tajam nelson pediatric ngan internel med tuh! haduussh, maw berlobang jgak tuh nanti interkostal ekaw!!

Secara keseluruhannya memang bangunan memang banyak lah yang rosak, bangunan tempat dorang berkumpul tue pon leh dikira bahaya tak selamat jugak. Jalan toksah cakap ar. SRi rasa bantuan lepas nie bakal terpaksa disalurkan melalui helicopter lah gamaknya! Apa-apa pun SRi doakan korang yang di sana yang dtimpa musibah agar bersabar dan semoga kan turunlah rahmat kaseh sayang daripada Allah setelah ditimpa bencana ini~

Sedikit Info tentang Gempa kali ini:
1. Gempa kuat 7.6 pada skala Richter berpusat di dasar laut Sumatera
2. Gegaran itu berlaku pada pukul 5.16 petang waktu tempatan (6.16 petang waktu Malaysia) di barat daya bandar Padang di Sumatera Barat
3. Pusat Amaran Tsunami Pasifik mengeluarkan amaran tsunami kepada Indonesia, Malaysia, India dan Thailand
4. Gegaran akibat gempa itu dirasai di bangunan-bangunan tinggi di Jakarta, begitu juga Singapura dan Malaysia.

SRi:Masih x dapat telefon kekanak di USU..hopefully dorang memang xdak apa2laa sebab jauh gak Sumut&Sumbar..aamein~

Thursday, 24 September 2009

Keluarga Sayong

Dari kanan-Kak Cix, Abg Pareb, Nuha, Opah, Mera Papa, Mama, SRi&My Youngest sissy-Aemang
Kak Cix+Amani [rilly fall in love wif her kebolatan mata hitam nya!]
Dari kiri:Kak Cax [twin Kak Cix],Abg Arin,Amani,Nuha,Abg Pareb,Kak Cik
Nuha dan Amani [Papa sangat sayang anak-anak Papa nie..mmmuaahx]
Iman Nuha-Pewaris Empayar Kegemilangan Kekreatifan Abi dan Umi nya

Info Keluarga Sayong
  • Allahyarham Pak Long Zamri merupakan Legenda Seni Negara yang amat sukar nak di cari gantinya. Beliaw pernah diangkat beberapa kali diangkat menerima anugerah negara atas usahanya yang tak putus-putus memartabatkan Industri Labu Sayong Kreativiti Seni Negara di peringkat Antarabangsa sepanjang hayatnya *anda mungkin boleh menemui namanya di dalam buku teks seni adik-adik anda*
  • Empayar Perusahaan Labu Sayong ini diteruskan oleh anak-anaknyadan sejujurnya SRi cuma mengenali Abg Pareb sahaja sebagai peneraju utamanya
  • Keluarga kami terjalin bersama hasil penyatuan Teruna Pak Long Zamri-Abg Pareb dan Sang Bunga-Kak Cix [anak buah Ibu SRi merangkap kezen kami]
  • Industri Labu Sayong keluarga ini tak cuma melayani permintaan dalam negeri Perak semata sahaja, bahkan ciptaannya telah menjangkau segenap pelusuk dunia
  • Yups,biasalah..Kalau dah namanya keluarga orang-orang besar tersohor namanya ni,konpemlaa besar juga ahli keluarganya. Nak kenal lebih lanjut-anda boleh terus klik di sini tuk terus dibawa ke laman sesawang Abang Razak-Keluarga Sayong

Selamat Hari Raya Semua!!

amboi..amboooi...sedar x sedar dah nak seminggu dah noe kita beraya! dah lima hari sudah kita meninggalkan hari-hari yang dijanjikan rahmat keberkahan oleh Allah.. bagi yang teramat menantikan bulan ramadhan dan mengisinya dengan penuh kekhusyukan konpem merasa kepedihan sedih terpksa harus juga kena berpisah dengannya. bagi yang memang duk nak tunggu raya, yupz,memang beraya sakanlaa noe jawabnya depa minggu ni!

apa-apa pun,yang penting, jika kita ditakdirkan bertemu lagi dengan ramadhan selepas nie, taun depan laa tue maksodnya, janganlaa sesekali kita sia-siakan.. waktu nie lah kita nak tuai pahala dengan rakusnya!! bulan lain mana ada special macamnie! btoi x?

mm,SRi baru sedar dah nak masok 2 minggu dah haa SRi x hapdet langsung hah laman sesawang neyh! beselaa, bizi sajjoo lately.. bende-bende duniawi nie memang suke buat kite bizi, cisskek btooll!!ciss..ciss oops,t'emo laks pagi2 neyh,kurang pahle posa~ [mm,pose ke??huhue]

Sebelum melalut jauh-SRi nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua, Minta Maaf Zahir Batin.. Ampunkanlah yea jika ada silap dosa tue ngan hangpa..especially mulot yang tak berapa nak reti kaber tapes-tapes nie..hihi

Yupz, raya taonnie berbeza dengan tahun-taon sebelomnie sebabnya SRi tak balik Kedah. SRi leh kate pure orang Kedah k cz both mera parents Kedah mari loe n selaen KL,Penang&Perak, tiada memana ahli keluarga yang dikenali dok kat sane yea. So, berentilah buat spekulasi SRi datang from Kelantan laa, Johor laa,memana lagi lah, ok?? [especially for my neighbourhood. btooi,mak pa kami bukan org kelantan!percayalah XD]

Raya di ibukota xdaklaa sebuhsan mana.. ok jah!! banyak jah duet raya SRi bulih kutep.. hehehhehe dapat dah laa jugak area 160..not bad laa kan~dah laa tue 100% coming from outsiders... yang family x campor lagi,ok! ok laa tue kan?kan?? mm,arinie pon nak g kutep lagi!! mm,mubi jom esok!! hehe [owh yaa..diz is my pestime g tgk mubi time org duk g braya! org duk bratoq mnta maap,kita duk bratoq beli tiket!hihi]

Jalan lengang, x jammed-tue memg obvious laa!cakap je,awak nak pergi mana, insyallah bwh 30 mnt dah bulih sampai... sangat tak bizi ok~ tetibe rase jalan ini ana yang funya..hihi

mm,SRi tak taw nak cerita apa dah sebenarnyea.. kepala pon dok weng-weng lagi sebab baru balik daripada Perak pagi tadi..hihi

Pendek kata, akher kata, kami kru produksi Kerabat Astana mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri- Mohon Ampun Maaf Zahir Batin..

SRi:x sabar nak g beraya umah kekawan skolah rendah laks arinie~i loooike...
SRi:Thanx to en CRV cz "teman" saye from kola kangsor to rawang semalam..

Friday, 11 September 2009

FiRE iN tHe HOLe!!

Kalau beliau ada 'bom hidrogen', saya pula mempunyai 'bom nuklear' yang boleh menghancurkan nama dan karier beliau.

Jom sesame kite lihat sape yang MELETOPS dan DILETOOPZ nanti!!!
SRi:Lepas Ina Naim,sekarang Maizawati pulaks yang rakam album~haish~donia donia

Thursday, 10 September 2009

Sprite Mu Sayur Ku Jua

Memberi nikmat pada Yang ESA??? Yang Esa nak nekmat bt mendenyea?? Dia Maha Kaya, no need anymore laa nikmat-nikmat nie.. hadehlaa,kan dah rogie “nekmat raya” tahunni!

*Teka Lirik d’Era~M.Nasir-SAtu Hari di Hari Raya *Jaw: Memberi nikmat pada MANUSIA..*

Yupz,hari ni hari Khamis..kita dah pun menjengah masuk ke 10 hari terakhir[jika anda mngikut hisab 29 hari puasa]-hari yang di mana insyaallah terdapat malam yang jauh LEBIH BAIK daripada SERIBU BULAN! Kite hidup pun x sampai 1000 bulan, so apa lagi??? Meh laaa kite rebut sesame peluang keemasan yang Allah sengaja hadiahkannya nie! Cuma di bulan Ramadhan ini sahaja Allah janjikan Present seGEDE’ itu! Masih ga’ terliur?? Ada masalah laa camtu dengan jiwa dan iman anda jika begitu alkesahnya!

Post kalini mungkin agak laen sedikit daripada post-post entry sebelumnya. Harini SRi nak ajak maen pondok-pondok laks! Kite buat post ala-ala recipe.com pule..hihi

Cuma tuk ifo tambahan,Astana Presiden sememangnya menyediakan sajian selera yang unik dan berkhasiat khas untuk pengunjung setia meja makannya-SRi,Adi dan Heikal laa maksudnya macamtue!hihi [sory,xdek gambor sebab sedap sangat,tak sompek nak hammek…hihi]

Bahan-bahan
1. Minyak masak
2. Belacan/terasi- 2 Sudu Kecil
3. Cili Padi-5 biji,tak kesan ape nama pun
4. Tomato-Sebiji-dipotong dadu
5. Tomato-Sebiji-dipotong 6
6. Kobis-1/4-dihiris halus-halus
7. Baby corn-3 “laras”,dihiris halus-halus [oblique section]
8. Ubi Kentang-Sebiji-terse
9. Pes Tomyam-Satu Sudu Besar
10. Sos Cili
11. Sos Tomato
12. Kicam Manis
13. Worcestershire Sauce [takde pon xpe]
14. Sprite 125ml
15. Stok/Kaldu Ayam Sesudu Kecil
16. Separuh gelas Air
17. Garam Secukup Sesedap Rase

Prosedur

1. Panaskan sedikit minyak menggunakan api kecil
2. Tumis belacan sehingga wangi aromanya
3. Masukkan cili padi,sambung aktiviti menumis
4. Masukkan sos tomato, cili, kicap sesedap rasa
5. Setelah kelihatan pekat sebati dan mendidih ,masukkan tomato yang dipotong dadu [selalunya SRi “tumis” tomato dahulu,tapi sebab ade belacan,I need a gap,xmow belacan tue masok dalam tomato]
6. Setelah itu, tambahkan separuh gelas air
7. Masukkan sesudu pes tomyam tersbut [kalau dapat yg directly from Thai, laagi masyoux!]
8. Tambahkan potongan Baby Corn
9. Masukkan Ubi Kentang
10. Untuk membuang kanji-kanji yang tak berapa nak diperlukan dan mempercepatkan keempukan Ubi Kentang tersebut,tambahkan kurang lebih 50ml Sprite [btol ke rumusan nie?]
11. Setelah ubi kelihatan sudah semakin empuk, tambahkan lebihan Tomato dan Potongan Kobis [jangan terlalu lama,kite tak mahu kehilangan tekstur dan zat yang terkantung di dalamnya]
12. Tambahkan Stok ayam, Garam [sedikit saja sebab dah banyak bende berperisa di dalam ini] dan Sos Worcestershire [kerabat Astana rilly in love wif diz sauce!! Tpi nie bukan compulsory pon]
13. Tutup api.
14. Tambahkan lebihan 75ml Sprite sebelum menyediakannya

Basically all the ingredients tue ada dekat dapur kitorang dan kitorang pon amalkan aktiviti campak mencampak sajaa [hasil didikan Puteri kesayangan Sultan Perak] So, kepada anda yang diluar sana, feel free to enjok masak memasaking!! Beeeeeeessssssst!!!!
SRi:Rupa dia macam paprik [mcmn nk bt paprik hah?] cume bezanya dia punya sensasi PLONK n masam2 pedassssssssskeets….I loooike~

Sunday, 6 September 2009

14 Fakta Mengenai Pulau Kapas

Berikut adelah fakta rujukan menarik buat masa depan anda jika berkunjung ke sana
*post kalini dh dtulis since kt ganu lg,tpi mslh blogging menyebabkan arinie bru leh post*
1. Ade Resort yang namanya MAKCIK GEMUK [mm,x kuwoss2 laa beliaw tuh gamaknye]
2. Ade dua jenis bot nak ke pulau- Bot Lambat [kene kayuh gamaknya] RM30/pergi balik dan Bot Laju RM40/seorang pergi balik. [mungkin ade yg lg murah,sile survey t'lebih dahulu]
3. Perjalanan menambil mase lebih kurang 20 menit untuk bot laju-yang kayuh tue SRi xtawle plaks
4. Chalet kitorang-RM40/2 orang-katey King Size
5. Snorkeling+Jejalan nek bot-RM20/person
6. Hati-hati juge bersnorkeling sbb rissooo ade shark yg terlepas masok kawasan larangan XD
7. Hati-hati dengan chalet sebelah Mokcik Gemok nye chalet cz beliaw bele hanjing yang terlebih makan dadah gamaknye! Tak pepasal haku kene kejor dengan beliaw! Ciskeks nye hanjeng!!
8. Kanu-RM10/each canoe [nop person] setiap jam [rasenye klu hgkot 4 5 jam pon,dia x kesah mane gak kot rasenyea..10 gak kot dia cas]
9. Sile periksa bebetol kanu anda sebelom ade yang tenggelam dekat tengah-tengah laot nun soenoe [kan fared kan?kan?? XD]
10. Bekas-bekas untuk Istana Pasir x payah bawak pon xpew cz banyak bekas-bekas,skop yg dorang gune untuk construction bleyh kite tibaai!ngahahahhaa
11. Hati hati dengan Sea Urchin-Landak Lawot-Bulu Babi [Yakitate9] sewaktu bermaen manda berusriramram suriram di pantai-esepecially time laowt tgh surot-sebab sangaat sakeet woooe kalau kena cucok@terpijak beliaw!! Pokcik tue habaq kalau kena-sila silalah rendamkan bahagian yang terkena landak bertuah tuh sampai anda tak terasa pedihnya lagi
12. Jangan lupe bawak first aid kit ke mana dan di mana jua anda bercuti-pelbagai perkara bleyh tjadi sepanjang keterujaan anda itu
13. Jika anda tukang pencari kebahagiaan kekecohan malam-cnie absolutely bukanlah destinasi pilihan anda-diam sunyi kosong segala waktu malamnyea [g Redang@Bali laa klu nak mende2 cenggitue!huhue]
14. Bile anda bertandang di kedai makan,pastikan beliaw mampu melakukan semua order yang anda pesan. Jangan jadikan alasan bodoh spt “ais dah habes” menjadikan malam anda terkuciwakan! hihi
SRi:Bangge dengan pujian ramai manosia pemanduanku sgt hebat cz dapat menelusuri KT-KL within 4 hours [kalah bas!!dah laa ujan lebat~hehehehe]

Otak ada,tapi Buku Lali jua Pojaanmu~

Hacked By INDONESIA

Ini dadaku, mana dadamu?

Kalau Malaysia mau konfrontasi ekonomi
Kita hadapi dengan konfrontasi ekonomi

Kalau Malaysia mau konfrontasi politik
Kita hadapi dengan konfrontasi politik

Kalau Malaysia mau konfrontasi militer
Kita hadapi dengan konfrontasi militer

Soekarno, 1963


Yupz, itu adalah antara paparan para hackers yang teramat “bertamadun” fikirannya pada 116 laman-laman web yang berjaya mereka “tawan” dengan bangganya.

SRi xtawlaa nak cakap macamana tuk dihadapkan kepada para pemikir cemerlang nie. Sejujurnya takde satu pun laman sesawang yang SRi yang pernah masok ataw femes emes tertera dalam senarai web yang dorang encik pembangga Negara Republik Indonesia nie godamkan. Huh,yang tahan tue, sekolah pon dorang tak lepaskan tok digodam! Sumpah gua tarak respect langsung! Pliz click at ere for d list. I dun think there is any fully active web.. rasenye mushti sume dah lame tak hupdet takpon viewer nye pon sangat sedikit-idop segan mati tarak maw! hadehlaa..bt sussah sajjoo

*tapi xkesahlaa kan..sekurang2nye Cik Kecoa ada keje tok basmi hackers nie dkat Cyber Sekuriti sana! Selamat bekerja Cik Waa!!*
*+an info-anda boleh menjadi hackers hebat semudah ABC d'Indonesia kerana prosedurnya berlambak hambak nuh haa dekat kedai buku. Pilih saja mana satu yang anda suka! Cik Waa nak satu x?? *

Emosi dan perasaan sering menjadi makanan seharian mereka. Keseronokan membutakan hati jiwa mereka tuk berfikir dengan lebih rasional dan tenang. Itulah yang membezakan antara kita dan mereka. Bukannya SRi nak kata we all Malaysians are perfect thinker. Kite pon lebih kurang jek sbnanya! Hiburan merata-rata. Malam orang duk berterawih beribadat kejar pahala akherat, dia dok tepi-tepi semak buat bende bende neraka! Buduss!! Tak hormat bulan penoh kerahmatan langsung!

Mental Kelas KETIGA sememangnya menjadi masalah utama bagi Negara-Negara MUNDUR [Malaysia pun sama, toksah laa nak tabik dada sangat dengan pencakar langit tuh kalau letak otak kat buku lali jugak] Orang lain duk kejar harta benda, cari rahmat Tuhan, kita nie masih di takuk lama, menanti mulut disuap, tak reti nak berusaha lebih keras. Mudah sangat berpuas hati dengan keuntungan usaha yang kecil. So sad~

Maw cereta lebeyh pon tarak guna jugak sebab apo yang tersebut di atas tuh diri ni jugak yang sebenarnya. Sempena bulan Ramadhan yang mulia nie, sesamelah yea kite bermuhasabah bertobat daripada bende-bende yang tak senonoh merugikan agama, bangsa dan negara nie!
Eppy Fasting!!
SRi:BANGGA bergelar RAKYAT MALAYSIA

Gegar... dan Gegar Gegar Gegar...

Hohohooooe.. dah bersawang bebenoow dah laa laman sesawang SRi nie! Ni sume gare-gare En MUsang Berapi yang entah nape dok asek dop bagi SRi login! *ciskek sunggoh!!* Huh, x pepasal terpakse menggunekan khedmat En Peneroka Internet dan naseb baeklaa inilah alhaselnya, SRi udah bisa kembali ektip menghupdate diari elektronik neyh!!
Mm,kite stat cerite kite pagi ahad yang mulia dan tenang nie dengan cereta gaji amah tue nak? SRi tak pernahlaa plaks sewe hammah nie buat kije dekat rumah *dkat Malaysia yea, klu cnie, ade jek* korang rase sesuai ke gaji dorang tue naek jadi RM800 sebulan? Entahlah, bagi SRi, 800 tue besaw sangat kot untuk jasa mereka yang tak lah seberapa sangat! Makan tidor orang bagi. Lagipon yang banyak datang mesia skrg nie banyak yang bukannya reti buat keje pon! Nak on seterika pon terkial-kial! Maken perabehkan bogheh adelaa.. *SokSek habaq mai ramai gak+kementerian wanitapon tumpang tak setuju dengan dengan tarif gaji nie, dah laa keje enam hari jek seminggu! Hadeehlaaa…donia~donia

Wokeyh, masok topic kedua plaks. Terima kaseh kepada semua ahli keluarga dan teman-teman yang perihatin dengan nasib hamba di sini. Tak sangka betol maseh ramey yang sayangkan SRi even kekadang tue mulut dan tangannie selalu saketkan jiwa raga korang! Sorylaa yea, seribu satu kata mahon ampun ku panjatkan dkat U ols. Alhamdulillah, kami student Malaysia dekat sini semua nya orait sehat walafiat. Rasenye takde sesape yang kene gegaran otak,pengsan luka pitam kot. Yang weng weng tue memang sejak azali mereka dah macam tue. So,tue dah masok kes laen laa..

SRi explen sket tentang gempa kelmaren Rabu tuh. Waktu tue kami [student 4th year] di bilik tuto. Ada yang tengah bentang Learning Issue, dan ada juga yang tengah bincang nak tambah LI ape lagi, tak kurang jugak yang dah berlenggangan kaki hantuk-hantuk kepala head bangin segala[tidow r tuh!hehehe] Houh,kurang lebih jam 1455, tetibe bergegar bilik tuh! Semua tergamam terkejot seketika. Ade yang ingat ade budak-budak berlari depan bilik tuh, takpon sekumpulan gajah sedang melintas sebab kitorangnye fakulti takdelah jauh sangat dengan Fakulti Peternakan, tak kurang jugak yang fikir kawan dia duk tendang-tendang meja! Tetiba gegaran makin kuat! Dc kitorang dah Allah, Allah dah… dia pun cuba untuk keluar menyelamatkan diri. Tapi cubaan aktiviti beliaw melarikan diri tertahan dengan kitorang yang cool tak reti nak paham tuk selamatkan dirik sendirik. Nie kan first time kitorang, konpemla sekor-sekor tak taw nak buat apa-apa, rase tersyiok sebentar men gegaw-gegaw tuh! [ngamok mama saye dengaw SRi cakap macamni..sory eyh mama! Don wory, abg baek2 sajjoo di sini]

Yupz, adegan tersebut berlanjutan dengan pelarian beramai-ramai manosia ke lantai bawah sekali [kitorang nye tutor kat tingkat 3] Tapi SRi lepak dekat atas jerk sebab tak sempat nak turun, gempa dah slow balik dah. Bile SRi jengok via tingkap -> waaaaa…cepat giler korang lari!! Ramai giler dah yang dekat bawah! Sume dok sibuk bergussipan antara sendiri. Biaselaa, first time lah katakan. Konpemlah banyak yang hendak dibualkan, ye x? btw, dat earthquake last for about one to two minutes. If we studied at Tasik Malaya [SRi dunno shud space it or not cz they sumtime spell it as Tasikmalaya], maybe we'll felt stronger and d duration may longer. They said they felt it about five minute! Huh,mane tak ranap retaknya bangunan macamtu?

Secara skemanya-gempa tuh berukuran 7,3 Skala Richter. Lokasinya 142 kilometer barat daya Tasikmalaya, Jawa Barat, pada kedalaman 30 km dan berpotensi tsunami. Laporan menunjukkan ada tsunami kecil berketinggian 20cm setelah gempa tersebut. SRi turut menyediakan link untuk sesape yang sangat berminat nak tengok peta lokasi gempa tersebut. Anda Cuma perlu klik di sini saja.

Dari segi jumlah, Soksek mai habaq dah lebih 70 orang yang pergi bertemu Sang Pencipta dengan berpuluh-puluh ribu rumah rusak teruk. Bantuan pun dah banyak yang mencurah-curah. *tapi sayang, bantuan daripada kerajaan masih belum caer gara-gara birokrasi ntahhapehape tuh* Alhamdulillah, pelajar Malaysia pun semua tak lokek menyumbang. Berkat weyh bulan Ramadhan nie korang bersedekah meringankan beban orang yang memerlukan! Cuma ada satu yang SRi tersentap. Rasa-rasanya kerajaan Malaysia dah tawarkan tuk menghantar Team SMART untuk mengevakuasi dan membantugali menyelamatkan mangsa, namun ditolak mentah-mentah oleh pemerintah Indonesia. Takpelaa, ape yang penting sesamalah kita doakan semoga mereka yang ditimpa musibah ditenangkan jiwanya, dipermudahkan kehidupannya dan mendapat rahmat di sisiNya.
SRi:Tak pernah keluaw makan buka posa kat luaw lagi! XD

Cintaku Bertasbih Lagi!!

Anna Althafunnisa… Familiarkah anda dengan nama tersebut? Alaa, tue kan nama “heroin” super cun comey lotey dalam Ketika Cinta Bertasbih tu.. Haa, sekarang konpem you all dah kenal kan? Hurm, SRi Cuma nak bagitaw jerk, yang cereta novel kesayangan korang tue bakal ditayangkan Hari Raya nie. *17 dah kuaw sebenawnyea, tapi konpem penoh kan.. nie kan cereta kegemaran ramai!!* Makanya, kepada yang berkenaan especially yang beraya di BANDUNG, INDONESIA tanah aer mu terchenta nie.. adelaah sedikit penghibur pengubat duka lara.. XD

SRi:Nak kejar Jin Notti laks raya kalinie!!
Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores