Thursday, 27 August 2009

ALIENS IN THE ATTIC

*warning-please don't proceed your reading if you don't want to be spoiled when watching this megablockbuster movie*
Opening- 3.5 stars
Pembinaan Plot- 3.5stars
Teknik penceritaan- 4.0stars
Penstrukturan watak- 3.5stars
Closing- 3.5stars
Bonus- 4.5bentang
Konklusi- 3.75stars!!
How many alien-invasion movies do you see where you root for the aliens to win? Except for one splendidly bizarre scene, “Aliens in the Attic’’ is conveyor-belt family product, an action/adventure/sci-fi/comedy made from the bland corporate DNA of Nickelodeon and the Disney Channel.

That one scene, though - it’s a honey. See, the nasty little ETs who have invaded the vacation home of the Pearson clan shoot darts that turn grown-ups into zombies controlled by a video-game-style joystick. At one point both the arrogant boyfriend (Robert Hoffman) and dear sweet Nana (Doris Roberts) get zapped and embark on a kickboxing battle of epic comic proportions. It’s almost worth the price of admission to see Mom from “Everybody Loves Raymond’’ go medieval a la “Crouching Tiger, Hidden Dragon’’ and SRi absolutely love this choreography more than in GI Joe’s one.

Yeah, If I saw ALIENS IN THE ATTIC in 1998, I would have really liked it. Seeing it now at the age of 22, I still didn’t really hate it, but just because I didn’t hate it doesn’t necessarily mean that I liked it.. XD There is a certain infectious energy and creativity that was put into this. The kids are smarter than the grownups; the aliens are kind of fun and sweet. I liked Hanna’s (Ashley Boettcher) ‘rambut gerbang’ scene, and I thought the jerk boyfriend, Ricky played by Robert Hoffman was pretty funny [my sisters really enjoy laughing at him]. Sure it’s all slapstick nonsense with him hitting himself as he’s controlled by aliens with a Jim Carrey’s spastic face, but sometimes stupid simplicity is what we need. Also, the little girl, Hanna is really adorable and actually has some good comic timing.

Just I may wonder why this attempt at child-friendly sci-fi comedy contains quite so many bikini shots of Ashley Tisdale and how Tom (Carter Jenkins) in what way could know the reason they are floating were from that magical shining grenade? [Ya Yaa, he is a mathelets-they’re genius people. Ok,fine,they know everything what goes around this universe..] May I know why this movie is IN THE ATTIC? Am I slept on that time they tell you about it?
Sri:Still waiting for The Collector, Julie&Julia, Inglourious Basterds and Halloween II.

Menteri

Yups, tue tajuk topic perbincangan kami sahor pagi nie.. kalau sahor semalam kami bercerita tentang polis dan bomba. Hari ni kami lanjuti perbualan kepada menteri plaks. Sume gare-gare polis escort vvip nie! [Mama kata Sri nanti jd Menteri juga.. mm,cambest jerk munyik dia.. hahahahabehlaa korg if me becm Next Msia Prime Minister nnti!!] [komunis pon kitorang diskas jugak, tapi sikit ajelaa]
Nak cerite details ke? Toksahlaa eyh.. kemalasan laks nak menulis pepagi buta nie panjang-panjang.. ape-ape pon Sri memang bahagia di sini, punya keluarga yang sangat sporting and sangat-sangat cool!! + banyak cakap dan jerit jgak!!! XP [x caye try tanye sesape yg penah btandang k rumah kami]
Ok laa..selamat berpoasa kepada semua hadirin dan hadirat sekalian.. Bersama-samalah kita rebut peluang di depan mata yang Allah dah buka pampangkan kepada kita semua ni. Nak tangguh2, tggu tahun depan belum tentu lagi kita nak bleyh jumpe lagi kan?
So,Selamat Beramal!!! Jage diri baek2~
Chow Chin Chooaw!!! XD
SRi:Sangat terkejot tetiba tengok Aiman bangon jengok tingkap.then dia masok sambong tidow balik!! Sooo scarry maaa~

Friday, 21 August 2009

4 jam 4 merah

  1. SRi berjenterakan CAMPRo 1.3, dengan Petrol 30 sen setiap kilometer
  2. Bertolak dari Kuala Terengganu Jam 0001
  3. Sampai rumah area Jam 0430
  4. 3 lampu MERAH TERlanggar waktu di Ganu dan 1 lagi TERPAKSA dilanggar sebab dah tak larat nak tunggu [dekat depan Giant Bt Caves]
  5. Kurang lebih 70% perjalanan dibaluti hujan lebat
  6. 2 Pit Stop sepanjang perjalanan-R&R Gambang dan R&R Temerloh [Mama kate Rehat kalau Penat]
  7. Berase sungguh bahagia jadi pengikut setia kenderaan-kenderaan berat yang tak berape nak sedor ke diri yang mereka sepatutnye tergolong dalam golongan barisan yang kiri
  8. Berase sungguh lagi bahagia sebab sepanjang lebuh raye tersbot tiada langsung kiost atau ATM yang menyediakan perkhidmatan topup Touch n’ Go sehingga menyebabkan saye berpuluhan minitan terperangkap dalam kesesakan hanya untuk membayar tol! [Citz, giget baru taw!!]
  9. Sangat terkejut pabila tiba-tiba IKIM.fm putaw lagu “Somebody Call 911” [rupe2nye tue radio TRAX.fm, cume radio kete jerk duk tulis tue frekuensi IKIM.fm lg~tkijoot saye]
  10. Terime kaseh kepada jiran yang saye tak kenali sebab meminjamkan [tak taw laa Eman dah minta izin belom] CD CD sebagai penenang jiwa saye sepanjang perjalanan tersbut
Yang penting, SRi dan adeqnye selamat tiba sampai di sini sehat walafiat tanpa ada apa-apa maselah~ alhamdulillah
SRi:Sangat bahagia dengan trip PSB II kali ini,lepas nie kite bt plan kasi lagi details lg XD

Tuesday, 18 August 2009

Kongres CGC

Secara langsung kami berfrekuensi kepada anda daripada Saluran CGC d’Pulau Kapas!

Hurm,1st of all,Yaa Marhaban Ramadhan Yaa Marhaban.. Insyaallah Jumaat@Sabtu nie kita akan ramai-ramai memulakan ibadah puasa yang menjadi rukun Islam yang Ketiga. Selamatlaa eyh berkejar-kejaran melakukan ibadah di bulan yang mulia nie. Kepada yang tak bersebab musabab-selamat laa berpuase penoh,toksah nak ngengade men lopong-lopong laks! Di mana jua kita berada, Dia di atas A’rasy sana pasti sedang melihat dan menilai kita..

Ok,harinie kitorang buat LIvE blogging from Pulau Kapas sempena KOngres Tahunan CGC untuk sesi 08/09 [dah habeh dah ghupe-ghupenye tahunnie kan?kan??] XPDC Santai [tema tahun ni] dijenterakan oleh Proton yang dipandu hebat oleh Mr.Pres dan Mr.Reza

Kitorang bertolak dari Gombak jam 8pg semalam dan sampai ke destinasi pertama-Rumah Agam Al-Akh Sheikh Ahmed Naqiuddin Jailany-lebih kurang jam 12. Setelah selesai bersesat-sesatan [sbb besaw sgt] dalam umah beliaw kat Kemaman tuh, kitorang teroskan ke destinasi kedua->Rumah Sheikh Ahmed Fahmi

Ok,teross kepada Pulau Kapas story… Bot Laju yang kitorang naek tue rege dia RM35 seorang pergi balik-perjalanan 20 minit kot one way? Sebab saye dop tengok jam time tue,tapi saye rase memang cenggitulah masenyea.. hah,nie fact yang tara bleyh disangkal,bagi bende-bende yang rawan hancoos, sile biarkan ade bende laen seperti bag yang penoh dengan baju sbg kusen dibawahnye. Kalau tak memang agak kuat sangatlah kemungkinan kehancoran barang tersebot! Bersedia sajalaah!!!

Makanya secare keseluruhan-petang tue kitorang jejalan maen2 aer, tanam-tanam orang, men volleyball dan yang paling havoc sekali-pertandingan pijak LANDAK LAUT!! I Looike diz game!!!

Kalau nak dipercayakan kata-kata orang-orang memang xtaw nak bulih percaye ke x,Pulau Kapas merupakan pulau yang paling tak termaju dalam peta pelancongan Terangganu! So,korang toksahlah nak negngade letak high expectation pulau nie ade jalan tar, kelab2 yang havoc dan malam yang sangat riuh rendah. Sume tue memang betol2 tramat bertentangan dengan kenyataannya! Silap-silap kalau kamoo jerit kuat2,maunye dengar orang yang duk dunia sebelah sane nun!huhue

Huh,dah r!! kapala pon dah weng-weng.. Ayat pon memang dah sejak azali bercelaru dan tak sedap nak dibace. So,sory laa eyh.. XD
daa~ zZ
SRi: Al-Fatihah disedekahkan bt Mohd Taufik Ghani-adek nimengchang-yg telah pulang ke rahmatullah kelamren-hari Senin-Semoga ruh nya diberkati&ditempatkan bersama iorang-orang yg soleh yang mendapa rahmat drpdNya..dan takziah diucapkan bt keluarga allahyarham~

Thursday, 13 August 2009

DiStRiCt 9


*warning-please proceed your reading to be spoiled when watching[better don't laa watch it] this absolutely nop-megablockbuster movie*
Opening-2.0 stars
Pembinaan Plot-2.5stars
Teknik penceritaan-2.0stars
Penstrukturan watak-2.5stars
Closing-2.0tars
Bonus-SO SAMPAH!
Konklusi-1.83stars!!

Absolutely don't you eva eva try to watch this movie! We Malaysianz memang tara suka dengan filem bergenre bajet dokumentari ni.. [stil confuse with International Critics whose always give high point to those movie in this nop so nice genre]So,x payah sussaa2 bazer duet masa maw p beli diz movie.. DON'T!!

Ok,the story is told tru the eyes of Wikus, a corporate bureaucrat who'd make one of Ricky Gervais' bumbling characters look competent. A mass of blithe bigotry and squirming obsequiousness, Wikus only wants to go along to get ahead. So when his father-in-law appoints him head of a round-up-the-prawns operation, Wikus is happy not to ask questions. But when a freak accident begins turning him into a prawn [commercial name for these aliens], too, all order disappears.

Just only specially for you, I conclude some facts trivia that we might learn from thiz movie [enjoy it! XD]
  1. Aliens like to land in south africa
  2. Humans do not like things that they don't understand
  3. Touching something you have never seen before can get you in trouble
  4. Humans are greedy bastards who always wants the best weapons to make their armies strong
  5. The guy who always gets sick turns out to the the hero
  6. Advanced aliens from a different planet, make shanty towns to live in
  7. If an Alien is broadcasted on tv their faces must be censored and voice must be dubbed
  8. The hero once again is white in a movie that takes place in africa.... [ref to Blood Diamond-d'Caprio]
  9. When meeting a new race from outer space always ask "How do your weapons work?"
  10. Aliens want to go home.
  11. Humans like studying things they don't understand even if its going to get them killed
  12. If infected by an alien virus go to the nearest shanty town basement and pilot a alien suit of armor
SRi:Good For Nothing..

Tuesday, 11 August 2009

Semaian Kaseh Menuai Chenta

Mm, nak cereta apa plaks eyh kali nie? Btw,SRi baru balik from Kuala Kedah untuk Program Semaian Bakti . Macam-macam benda yang kami bt spanjang 3-4 hari dkat sana. Bertolak hari Khamis, balik sini hari Ahad.

Terime kaseh kepada semua AJK2 Pelaksana yg dibawah SRi terutamanya time dekat Pemeriksaan Kesihatan DUN Anak Bukit tuh!Kalau xdak korang atau korang suma stok kepala sendiri, Huh, memang konpem mati SRi terkulat-kulat kat situ. Btw, bekerja dengan korang semua sememangnya satu anugerah yang tak terhingga sebab langsung tak payah nak menjerit-pekik terlolong-lolong nak arah korang semua. I’ve a lot of fun keje dengan korang sume! TanQ for everything-for all cooperation and love yang korang sampaikan!ahaks

Kepade tn punye ghumah-keloarga En Yahaya-mekaseh bbanyak laa noe atas jasa kaseh sayang yang dcurahkan x bbelah bahagi… kalau motor tue ada rosak apa2~mintak mahap laa noe…ceq terhangkot jaoh sampai berapa meter jah lagi nak masok siam..ngahahhahaha jasamu totap kan ku kenang..

Mm,cukoplaa dulu kot sampai cnie! Apa-apapun SRi rasa sangat bersukacitalah dapat join prog nie! Rogie woooe sapa yang x join!! Dah laa dapat 50 hinggit laks tue sumbangan Datuk Lat ngan ADIB! Hahahaha
I L
oooooike~~
SRi:Sgt berasa bahagia mjadi insan terpilih utk "mencucuk" geng2 datok nie!ngahahaha

Monday, 10 August 2009

G.I. JOE:The Rise of Cobra

*warning-please don't proceed your reading if you don't want to be spoiled when watching this megablockbuster movie*
Opening-3.5 stars
Pembinaan Plot-3.5stars
Teknik penceritaan-3.5stars
Penstrukturan watak-3.8stars
Closing-3.2tars
Bonus-4.0bentang
Konklusi-3.58stars!!

7 Sebab SRi Tak Mengesyorkan Anda Menonton Filem Ini

  1. Jalan cerita yang teramat sangat kurang Ummph!!! [sehingga menyebabkan mata ini turut melabuhkan tirainya..zZ]
  2. Kesan Grafik yang sangat LEMAH-rase macam tengah layan katun 3D zaman 80-an laks
  3. Tak mengembalikan zaman kegemilangan G.I Joe langsung-SRi cuma t'recall En Cobra jerk dan beberape [x byk pon] watak penting yg laen..Yang lain,wassalam sajalaah [kene cari balik ni komik-komik G.I Joe nie]
  4. Actions coreografer too lousy meiy..x berderau langsung adrenaline dlm tubuhku ini!ahaks
  5. Almost all G.I Joe's fans are adult rite now,why laa the director should make it too childish? Berdiri sebaris ramai2, jalan sama-sama macam dalam kartun. Commonlaa, maturedlaa sket.. dalam katun Oklaa..but in movie,make it simple and toughlaa next time..
  6. Suit yang Channing Tatum[nape karakter beliaw x berapa nak gah cam dlm Step UP?] pakai tuh,yang sjibik cam HALO nye suit tue memang wujud eyh dalam G.I Joe dulu? Can't remember laa.. Tapi SRi tabik dengan costume Snake n those girl! SOOO SeXay.. XD [sbb tue markah bonus tggi!hahaha]
  7. Ending dia TAK SWEET!!cam hapew jerk!bek toksah buat..hahahha
SRi:Dah tak hengat katne letak komik2 G.I Joe tuh!huhuhue

Thursday, 6 August 2009

Luna Maya hampir jadi pacar Anep

Luna Maya hampir jadi pacar Anep??? serius nich.. saya g' becanda... ini bukan gosip loch... gini nich ceritanya... saya nembak Luna Maya beberapa waktu yang lalu,, ya dia sich g' nolak!! tapi ya githu dech.. Luna Maya ngomong kek gini "Anep, wajah lo emang ganteng sich,, tapi sayang ya nama lo agak jadull[jaman doeloe]... paan tuch "Anep"??? mending gw sama "Ariel". Nama nya kerennn, orang nya juga keren..."

Nah itulah masalahnya sodara², karena nama aja Luna Maya nolak saya.. meskipun sakit tapi harus saya terima... muahhahahahaaarunsalimbachik XD

Meskipun nama saya depannya "A" tapi dia lebih milih "Ariel" bukan "Anep"
hehehehe.. kabur dulu ah... sebelum wartawan infotainment datang... larikkkk...

SRi:Makanya,karena itulah saya terpaksa ikutin saran dari ST 12 "Cari Pacar Lagi"+copek2laa ekaw kawen cik luna ooui

Sunday, 2 August 2009

week.end

Dah lama bebenor Sri x bercerite tentang diri sendiri. Nway, Sri baru habis exam dan dah pulang ke Malaysia sejak semggu yang lalu-tepat jam 2 petang nanti-lengkaplah sudah seminggu Sri menjejakkan diri ke tanah air Malaysia ni. 1st of all,minta maaflah ye kepada pihak-pihak tertentu yang mengharapkan perkhabaran bila Sri balik-cz memang balik kalini (like always) memang sengaja dirahasiakan even from my own family.

Ok,enuf bout dat. Time Sri tengah type post kalini,Sri bukannye ade dekat rumah pon! Time nie,Sri dekat Sg Congkak,Birthday Boy-PakJang bawa kami sekeluarga bermalam dekat sini lepas dah sehari berlengas dengan catering untuk Kempen Alam Sekitar dekat Jungle Lock, Alam Sedayu. Bagi orang-orang Gombak especially yang dekat-dekat rumah lama Sri mesti taw Alang Sedayu tue dekat mana kan? Tak ramai sgt harini, 110 orang jerk-tapi bende yang dorang minta agak kompleks-especially for packaging-Strictly NO PLASTIC!-buta-buta sume pakai kertas-sampai plastic for wrapping pon kitorang tanggalkan bile dah sampai sana.

Peserta kem pagi tadi rasanya semuanya anak-anak yatim. Kekadang tue terdetikla jugak betapa bersyukurnya kita seharusnya sebab masih ada kedua mak bapak [tue pon lagak macam nak suh depa mati cepat jerk..isk3]. Tapi bahagia juga tengok dorangnye relationship antara satu sama lain-yang besar jinjing tangan adik yang kecil-so sweet! Yang kecil laks x banyak songeh-baek jek-xdek nak gaduh2..

Hah,dah alang2 nak cerite pasal diri sendiri kan-punye le baek punya Mak Lang kejot bangun Subuh kol 4!Dengan tersangat amat sengalnya,bangunlah saye bersolat subuh time tue jugak! Gilaks tol orang tua tue! Selambe kate time tue dah kol 630 dah. Sunggguh,diriku rasa sangat ngokngek waktu sedar kena tipu tuh! Tak pepasal pagi semalam sembahyang Subuh DUA kali!hahhahaha

Truly deeply-even Sri sekolah dekat Kajang 5 tahun-tapi nie lah pertama kalinya Sri sampai Sg Congkak! *Gunung Nuang xsah ckpla..lagi laa haram!*Terase teruje jakun yang teramat sangat pon ade jugak sebab dah lama bebenor tak mai bersuriram ram ram suriram dekat sungai. Dah laa orang belanje laks tuh! Tue yang bertambah2 lagi kemahalan kenekmatannya tue!! Btw,takziah Sri ucapkan kepada adik-adikku di Skudai dan Bachok sana yang terpakse meratap makan hati berulam jantung sebab tak dapat join kitorang d'cnie. Belajar bebaek yea wahai adik-adikku sayang.. ahaks

Mm,Sungai dia memang jernih, cool n xterlalu sejok,batu pun x berapa nak banyak dan tak tajam, pasir pon x banyak yang mampu kotorkan chalet kitorang&sandal tuh! I Loooike… tapi dalam banyak-banyak tue, yang paling terase nikmat dia adelah- BOLEH SOLAT JAMAA’ QASAR!!I’m Lovin It!hahahha

Cukuplah tue kut omelan post kali ni.. Semoga hidup kita makin tenang dan membahagiakan..

*terime kaseh daun keladi kepada insan-insan yang telah membuatkan hari-hari saya makin bermakna especially to~
  • MyFamily terchenta sebab tak pernah membuatkan diri ini rasa tak tercukupkan
  • Tok Siti cz masak macam-macam haritu! [Sgt bkeyakinan waja sggh klu tggal ngan tOk sbulan,konpem balik nie kimok gilaks] *btw,Abg baru taw umor Tok lagi muda daripada umor mama!hahahha sowie..*
  • Mama terSexy-Cik Fara Fauzana Mardhiah-cz pinjamkan ur Celcom Broadband nie!
  • Kakak tersayang-Kak Fieza-cz kurierkan no yang sangat teramat CAMBEST! I LOOike!! *no tue akan SRi khabarkan kemudian hari cz x rasmikan lagi penggunaannya*

Last sekali-bagi yang terasa,Sri mohon keampunan seribu satu kemaafan dan Terima Kasih kepada kalian semua atas jasanya menjadikan hidupini lebih bererti&menceriakan!

*Tahniah kepada Kak Shila anak Tuan Haji Yaakob atas kelangsungan Majlis Gilang Gemilang Perkahwinannya hari ini! Semoga hubungan yang terjalin bakal berkekalan sinar bahagianya hingga akhir nyawa!
SRi:Tak bleyh bayangkan hidupku tanpa kalian semua!I Love U All!!
Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores