Monday, 5 October 2009

Wanita~

Perempuan cantik bagai gula. Jika diletak di tempat terbuka pasti banyak semut hitam datang mengurung. Ketulan kecil kristal gula mula-mula dicair via air liur, sebelum cecair disedut masuk ke dalam perut kecil semut. Jika gula dimuat di dalam bekas tertutup, semut cuma tinggal melopong, sekadar hanya mampu melihat, akur kemanisan gula namun tetap tak dapat menyentuhnya.

Maka, jika punya kekasih atau isteri cantik, pilih tempat sesuai untuknya, usah biarkan dia berada terlalu kerap berseorangan di lokasi terbuka. Terlalu banyak ‘semut hitam’ berkaki dua mengintai peluang ‘mencairkannya’ hanya sekadar menggunakan air liur sahaja XD

SRi:Bila laa Abg Maz nak kawen lagik?Jangan kna tgkap JAIS suddaa!

8 comments:

  1. houh, i pon sukkeee jgak neyh!! nmpk sgt kite ade psamaan!ahaks

    ReplyDelete
  2. adeq.. akak pun suka jugak.. nak copy paste la.. tampal kat blog.. bley??? hahahaha

    ReplyDelete
  3. adek,abg suke gak!
    biar pendek asal kedebush3!!! hahaha...

    ReplyDelete
  4. teringin nk mkn gule2 nano plak bl baca entry ni..

    nano..nano nano..

    ReplyDelete
  5. jap2..apsal aq kene bace 8kali..sebb cam xcaye kamoo y tulihh..hiihii =P

    ReplyDelete
  6. mama:bt laa ape yg akak nk bt! btw,nie lebih kpd Warning tok mr.xpax sbnanyea! *sape soh bini dia canteq sgt!hahahhahaha*

    ajie:amboooy abg~kedebush3 hah kow!!

    atie:ye ke dinda?r u sure?? XP

    ngal:nano bkn tlampau manyak sugar & preservative ke?? x elok tok ksehatan

    mama:sape kate saye yg tuleh??saye ne reti mnuleh pape!! XD

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores