Saturday, 25 June 2011

#back

Loving someone who doesn't love you, its noble. But it'd be much better loving someone who loves you back.

Wednesday, 22 June 2011

#senyum

aku sedang tersenyum kepada seseorang yang sedang tersenyum di ingatanku.

Tuesday, 21 June 2011

#puzzle

Your LIFE is a PUZZLE, don't waste your time trying to place people where they don't fit.

Sunday, 12 June 2011

Bold Touch VS SE Arc

Mesti ramai yang pelik kenapa saya lebih banyak guna Sony Ericsson M600i daripada N86 Nokia. Tu semua gara-gara dengan bangga nya beliau gi surfing kat laut tahun kelmarin. Hahahhahha

Sejak hari tu--beliau sering sakit sampai satu tahap--butang # tak boleh nak tekan. Cemana nak men twitter kalu tak bley nak berhashtag ye tak? Makanya den pakai lah my lovely M600i tu. Best! Sebab dia ada QWERTY dan touch screen. Senang sikit kehidupan nak berTwitterans.hihi

Memandangkan N86 saya duk asyik buat hal je. Makanya haruslah diterpaksakan diri dicarikan penggantinya kan. Sebab saya dulu beli N86 pun--gara gara kagum sangat dengan dia punya kamera. Tapi lepas beli--ada kekecewaan yang jelas terbungkam dalam jiwa. Everytime nak snapp photo--keceng kecenggk! Tak reti diam btoi. Sebbek takde Dr dalam dewan periksa tu--kalu tak mau kena tendang gua duk amek gambar exam paper. Oopss~

Jadi sekarang ada dua henpon yang berjaya mengaet mata ni. Pertama Sony Ericcson ARC-Android. Yang kedua Bold Touch 9900-Blacberry. Dua dua memiliki kehebatan yang tersendiri.

BB wajiblah keunggulan nyatanya BBM kan. Pepaham je lah--saye kan chatingerz tegarzz!! Haruslah BB sangat dekat di hati. Tapi sebab dah terbiasa pakai M600i yang ada touchscreen--maka, siri siri BB yang ada sebelum ni semuanya memang tak berapa nak berkenanlah di hati-sebab depa semua hanya ada QWERTY. Storm--Touchscreen semata. Torch-keypad dia tak best.

Tapi Bold Touch nie lain-bukan saja ada touchscreen dan QWERTY! Dia turut dikuasakan dengan enjin 1.2 GHz processor, 8 GB of onboard memory, 720p HD video recording, dual-band Wi-Fi®, built-in compass (magnetometer) plus Near Field Communication (NFC) technology. Memang smartphone habis lah!


Image courtesy of BlackBerry.

Tapi masalahnya--harus ke gua tunggu sampai bulan September nanti?? Aduuuuh.. Lama gila kots ~ Saya nak sekarang!! Hahahhaha

Pilihan kedua--atau yang hakikatnya bertakhta di hati pertamanya-Sony Ericcson Arc. Also known as Sony Ericsson Anzu or Sony Ericsson X12. Adik dia Sony Ericcson Neo. Dah rekabentuk sangat sexy--siap ada kamera 8MP lagi. Sesuai sangatlah tuk ganti tempat N86 kesayangan tu. Best!! 

Gua memang niatnya nak cari Android. Bukannya apa---sebab nak sumbat semua ebook sebenarnya. Mudah sikit nak belajar. Tak payah berat-berat bawa buku ke hulu ke hilir. Kagum dengan iPod Touch Sanjeev sebenarnya. Lepas dia tunjuk kat gua--semua buku buku yangada dalam tu--terus gua terpanggil nak cari phone baru. Nak sumbat semua benda tu.
Lepas tu gua rasa lagi best men Twitter ngan Android@BB--bukannya apa. Nampak lagi cool and smarter. Especially bila nak update--tengok latest timeline. Barulah meriah sket--sikit sikit hapdets. RT! Hehehehhe 

Tapi sama seperti Bold Touch--meskipun ARC dah lama launched--stock dia selalu habis. Gara-gara tsunami kelmarin. Makanya semua kena delayed. Production stuck!
Semoga walauapapun pilihan ku nanti--aku berharap sangatlah berbaloi. Bukannya apa--henpon ka, leptop ka--semuanya pakai duit sendiri. So, kalu mengecewakan jua--mati lah saya kekeringan. Dan seperti biasa--abah mama maupun adik adik gua memang tak tahu dilema yang bermain dalam pala ni. Kalu tau--abis gua kena basuh. Haii--banyak sangat duit nampak! Hahahaha
SRi:Lambat lagi lah jawabnya nak sunting anak dara orang camni jawabnya.Haha

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores