Sunday, 12 June 2011

Bold Touch VS SE Arc

Mesti ramai yang pelik kenapa saya lebih banyak guna Sony Ericsson M600i daripada N86 Nokia. Tu semua gara-gara dengan bangga nya beliau gi surfing kat laut tahun kelmarin. Hahahhahha

Sejak hari tu--beliau sering sakit sampai satu tahap--butang # tak boleh nak tekan. Cemana nak men twitter kalu tak bley nak berhashtag ye tak? Makanya den pakai lah my lovely M600i tu. Best! Sebab dia ada QWERTY dan touch screen. Senang sikit kehidupan nak berTwitterans.hihi

Memandangkan N86 saya duk asyik buat hal je. Makanya haruslah diterpaksakan diri dicarikan penggantinya kan. Sebab saya dulu beli N86 pun--gara gara kagum sangat dengan dia punya kamera. Tapi lepas beli--ada kekecewaan yang jelas terbungkam dalam jiwa. Everytime nak snapp photo--keceng kecenggk! Tak reti diam btoi. Sebbek takde Dr dalam dewan periksa tu--kalu tak mau kena tendang gua duk amek gambar exam paper. Oopss~

Jadi sekarang ada dua henpon yang berjaya mengaet mata ni. Pertama Sony Ericcson ARC-Android. Yang kedua Bold Touch 9900-Blacberry. Dua dua memiliki kehebatan yang tersendiri.

BB wajiblah keunggulan nyatanya BBM kan. Pepaham je lah--saye kan chatingerz tegarzz!! Haruslah BB sangat dekat di hati. Tapi sebab dah terbiasa pakai M600i yang ada touchscreen--maka, siri siri BB yang ada sebelum ni semuanya memang tak berapa nak berkenanlah di hati-sebab depa semua hanya ada QWERTY. Storm--Touchscreen semata. Torch-keypad dia tak best.

Tapi Bold Touch nie lain-bukan saja ada touchscreen dan QWERTY! Dia turut dikuasakan dengan enjin 1.2 GHz processor, 8 GB of onboard memory, 720p HD video recording, dual-band Wi-Fi®, built-in compass (magnetometer) plus Near Field Communication (NFC) technology. Memang smartphone habis lah!


Image courtesy of BlackBerry.

Tapi masalahnya--harus ke gua tunggu sampai bulan September nanti?? Aduuuuh.. Lama gila kots ~ Saya nak sekarang!! Hahahhaha

Pilihan kedua--atau yang hakikatnya bertakhta di hati pertamanya-Sony Ericcson Arc. Also known as Sony Ericsson Anzu or Sony Ericsson X12. Adik dia Sony Ericcson Neo. Dah rekabentuk sangat sexy--siap ada kamera 8MP lagi. Sesuai sangatlah tuk ganti tempat N86 kesayangan tu. Best!! 

Gua memang niatnya nak cari Android. Bukannya apa---sebab nak sumbat semua ebook sebenarnya. Mudah sikit nak belajar. Tak payah berat-berat bawa buku ke hulu ke hilir. Kagum dengan iPod Touch Sanjeev sebenarnya. Lepas dia tunjuk kat gua--semua buku buku yangada dalam tu--terus gua terpanggil nak cari phone baru. Nak sumbat semua benda tu.
Lepas tu gua rasa lagi best men Twitter ngan Android@BB--bukannya apa. Nampak lagi cool and smarter. Especially bila nak update--tengok latest timeline. Barulah meriah sket--sikit sikit hapdets. RT! Hehehehhe 

Tapi sama seperti Bold Touch--meskipun ARC dah lama launched--stock dia selalu habis. Gara-gara tsunami kelmarin. Makanya semua kena delayed. Production stuck!
Semoga walauapapun pilihan ku nanti--aku berharap sangatlah berbaloi. Bukannya apa--henpon ka, leptop ka--semuanya pakai duit sendiri. So, kalu mengecewakan jua--mati lah saya kekeringan. Dan seperti biasa--abah mama maupun adik adik gua memang tak tahu dilema yang bermain dalam pala ni. Kalu tau--abis gua kena basuh. Haii--banyak sangat duit nampak! Hahahaha
SRi:Lambat lagi lah jawabnya nak sunting anak dara orang camni jawabnya.Haha

13 comments:

  1. atok! belikan aku satu bb torch..nnt aku jd cucu yg lebih baik buat dirimu..wkwkwkwkwkwk..

    ReplyDelete
  2. bb torch x best!!baziirr jek beli.lagi better aku beli tochlait utk ko..much more berbaloi!!!hahahha

    ReplyDelete
  3. alaaamaak SE idaman!!!!!
    t'liur2....

    p/s:: haiiii...bnyk duit nmpak....hahahahaha

    ReplyDelete
  4. hahahaha..bessstt kaan??kelaaaaasssss menjaetts!!

    x bestt bal.byk problems~ bek ko tunggu bb bold touch je cam aku!hahahaha

    ReplyDelete
  5. Arrrggghhh!!!!bile nk keje ni??nk start wat bisnes pon xbape nk besh sbb ssh dpt brg kt cni...experiment jelaaah dlu....kasi org umah mkn...

    ReplyDelete
  6. Ahaa..Nice!!!beli..beli..jgn ta beli anip..hahahhaa

    ReplyDelete
  7. tora..zannaa!!!nak duit..aku dah pokaiisss! hahahaha

    ReplyDelete
  8. manaaaaaaaaaaaa???!! **sambil slongkar bawah katil.hihi

    ReplyDelete
  9. kn soh doa aku cepat2 keje...
    b'sunggoh sket doa bg t'bukak at CEO KPJ Klang tuh nk operasi cpt sket...
    aku xkeje xdpt laaa duitnye..slongkaq laa bwh katil kaa..bwh bantai kaa..xkn jmpa....

    ReplyDelete
  10. ya allah.kasi le cecepat tora keje.jadi pape pun x kesah lah.yg penting dia keje n dapat byk duit!! aameeiinnn.. =))

    ReplyDelete
  11. jd hanak hayam pon xpe ke??isyyhhh...
    mcm xbtol jek doa tu...
    nk amin kn ke xnk ni yeah??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores