Thursday, 28 January 2010

100 Hari

28 Januari:Hari Ricuh Demonstrasi Seindonesia
Harini semua TV dengan bangganya tunjuk kedemokratisnya negara mereka! Demo dekat mana-mana sambut hari ke SERATUS pasangan SBY-Boediono memerintah Indonesia


Mungkin dah jadi budaya gamaknya aksi demo-demo nie! SRi tengok tv tadi pun, yang betul-betul faham maksud inti objektif dorang nak berdemo nie sekerat je rasanya.. Yang len tue sume tersengeh-sengeh dekat kamera. Syiox masok tv lah tue jawabnya! Hentah hape ke BEST sangatnye demo-demo nie pon SRi tak tau! 


Polis pun semuanya dah pakai bomoh gamaknya! Dah taw nak gi bertentang mata dengan hamba-hamba Allah emo ni tak pakai pelindung sapa suruh? Kan dah ada jerk yang kepala berdarah! Sedangkan demonstran pon pakai helmet, inikan pula yang nak kena lawan dengan mereka! sigh


Mm,I don't have any probleymo with those kind yang yang betul-betul berhasrat, yang ada masalah nak demo-demo ni sebenarnya. Maybe they have tried 'angel' path untuk sound pihak-pihak tertentu ni tapi cam tak berape nak dilayan. So terpakselaa pakai care nie, kut-kut laa lepas nie terbukak sket gegendang dorang tue kan. Yang jadi masalahnya geng-geng terlebih provok, main-main nie! Haduihlaa cik abang euy, korang nie memang betul-betul takde kerjaan laa. 

1-Korang dah buang masa hentahhapehape dekat tengah jalan tu
2-Korang dah buang masa orang lain juga, yang nak buat kerja amal lagi berfaedah; dah laa sedia ada jalan macet cam haram dah, nie duk kaco lalu lintas lagi.  Haghu sungguh la hangpa nie! Orang nak gi kerja cari rezeki tuk bagi anak bini makanlah!
3-Korang takmo kerja, korangnya pasallah! Takyahlaa sampai makcik-makcik jual sayur, meniage ke hape ke benda jadi sasaran keganasan korang laks.

3-Yang selalu kene tangkap geng-geng provok bangang nie laa! Yang tak taw ape yang nak dorang perjuangkan. So,after this do homework! Think first should follow or NOT? Tapi better toksahlaa

4. Bakar kertas kaen SRi bley tahan lagi, nie duk bakar tayar menatang hape ntah yang busuk lagi hitam tue plaks! Bodoh betullah mereka ini! Pastu kalau Malaysia bising jerebu, kita pula yang diserang balik sebab kunun-kununnya kita patut bersyukur sebab dorang dah "provide" kita oksigen dari hutan yang maha lebat tuh
5.Mentaliti seorang pelabur tue memikirkan keuntungan semata dan kestabilan berpolitik, keamanan sesebuah negara menjadi titik asasnya. Tapi kalau SRi kaya triliunan pun, melihatkan "kedemokrasian" mereka camnie, rasenyea baik tarik balik kut niattu! Bek sedekah dekat tabung mesjid. Lagi berbaloi!

Maleh dah la nak cerita benda-benda macamni! Dari zaman purbakala kut dah jadi macamni. Silap-silap dah tersurat dalam kamus dorang, nak jadi dewasa, gi demo dulu! 
Lantak koranglaa labuuu
SRi:Nak letak jawatan Presiden CGC ah! hahahhaha

5 comments:

  1. hahaha..

    baguih la ko nye entries kali ni..

    seronok aku baca..

    ak setuju tuh..

    reti nak demo je..cuba la jadi orang atas tgk..cakap bukan sesenang buat..yang marah srg..yg lain ngekor jek..bukan tau pape pown..

    jadi la boneka politik org..bagi srg rp100k sume pon sanggup turun ke jalan..

    ReplyDelete
  2. hahahhaha..tensen aQ!aQ bukak cenel tv hendon nak tengok gussip [saye x layan sinetron,k] nie x habeh2 dok cereta tntg demo jerk manjang! aQ bt DEMO depan stesenTV tue kang baru taw!! hahaha

    tue laa..semi duet,SEMUA jalan.. bak kate pekerja bapak aQ, kalau ade uang.. semua kerja konpem laju jah siap! sigh

    ReplyDelete
  3. aku nk wat demo kt kolej!!!
    suke suki jek anta msj soh carik retail pharmacy asap...gile2!!!!sem 4 xabeh lg dh kene pg retail...pas final exm xdek cuT tros prac kt retail!!!BODOBODOBODOBODO.....(geram!!)
    aku nk carik pharmacy yg bg elaun laah..b'baloi sket nk praktikal kt c2...stakat nk dok c2 tag2 hrga brg...pas2 suson2 stok..jual kondom..pregnancy test..contraceptive pill...wuuuuhuuuuuuuu(nape msT aku jual sume tu??) muaaahahahahaha

    ReplyDelete
  4. hahhahaa..sila2!bagi masok tv paper segala taw!baru puasss!!tcapai tujuan objektip utama

    ReplyDelete
  5. msT2...nnT jgn lupe tgk tv tau...
    kt sume tv aku nk make sure ade...
    hahaahaharaapaan!!!!
    sgt takot mmikirkn mase depan aku...
    apekah course aku bakal di tutop kt kolej tu???
    same2 laaa nnT kn...haaiyooo!!!takot sunggoh pikiaq....
    xpelaaaa..yg penting blaja b'sunggoh2...
    saye msT jd pharmacist yg b'jaya!!!
    chaiyok tora!!!!(taakuuuutttt)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores