Tuesday, 26 January 2010

SBT yang CAMBEST!

Kelmarin TSM umum 20 SBT yang cambest! Hasrat terbesar dia nak hangkot semua-semua sekolah tue GO INTERNATIONAL!!


Ok fine.. Sekolah-sekolah tue memang layak bagi SRi nak naik taraf pun. Tapi dalam baca keistimewaan-keistimewaan yang kerajaan bagi tu, terhenti kejap dekat stetmen :
Bajet tambahan antara RM500,000 hingga RM1 juta setahun.
Humanghaih! Bagi yang ada adik dan jadi cikgu sekolah ,mesti tau fakta yang kerajaan dah POTONG bajet tuk sekolah kan? Bagi yang xtaw, nie ceq nak habaq mai kat hangpa-
1. Jr korang sekarangni [walaupun dah x semua sekolah] yang duk tingal kat asrama, tetiap hujung minggu harus "dihalau" sebab kementerian dah tak sponsor makan minum dorang bile weekend
2. Bil letrik sekolah bayar sendiri. Dalam kate laen memang kena berjimat abis lah, aircond pon buka dekat pejabat dengan bilik guru je kot
3. Bajet untuk buat sekolah, maintenance sume kena hold dulu

Mm,macam-macam lagilah yang lain! Ni tetiba depa buat bajet kaya pula! Nak bagi satu-satu sekolah tue TAMBAHAN sampai sejuta hingget! Gillos ke happew? Dah la boleh maen suke suki jerk sedut cikgu-cikgu terbaik masok sekolah depa! sroott..sroot.. Makin lingkuplah jawabnya sekolah-sekolah pendalaman yang 30% bebudak dia tak reti baca, tulis kira tuh! haihlaa.. Malaysia.. Malaysia..
SRi:Kot ye pun xsahlaa kacau peruntukan untuk pendidikan anak2, bakal pemimpin negara kita. isk3

5 comments:

  1. saye ikot bangga kerana skolah saye t'masok dlm senarai...saye juge sokong ape yg awk ckp kt ats tu..agak t'kejot bace paper pasal 20 skolah yg t'senarai tu...ari2 bkn men kedekot cut2 abeh sume bajet..ni ttbe nk bg puler....
    mgkin duit jatoh dr langit...hohoi!!
    ape nk jd daaaa.....sian jugak kt skolah pedalaman...patut gov bg peruntukan tu kt skolah2 pedalaman...aku tgk bdk2 jr aku dh cukop mewah....huuuuhuuuuuu

    ReplyDelete
  2. ruffey:orang besar negeri kow byk bising meyh dlat tpm.. tanye pesaal skola dorg x masok SBT

    tora:sangaaaaattt!!skola ko tue ngan sas x bg masok sbt pon bley idop kot!hahahahha

    ReplyDelete
  3. tp klu xmasok sbt tu xdek laa kehebatan nye pulak...kueng3
    nk kene kekal kn status kehebatan tuh...cetts!!poyo..hihi
    tp pasal peruntukan tu...aku rase xperlu laaa kot terlampau....

    ReplyDelete
  4. tukar menteri tukar projek..slalu cam tu..skrg mane pg projek skolah kluster?tinggal kenangan..adeih la... @.@

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores