Saturday, 30 January 2010

vrooomm..vrooOM!

Kelmaren 2 cerita yang sempat tertangkap dek mata fikir SRi die media arus perdana negara.

1.Petronas nafi tak patriotik

Jujur, SRi tak rasa ada masalah yang besar dalam cerita ni! Sedangkan langkah mereka untuk menaja pasukan mercedes memang patut pun! banyak kelebihan yang dorang dapat bila taja merce gp berbanding lotus f1 team
1.Dorang taja merce gp, depa bley buboh PETRONAS tue sendiri dekat dekat nama team. join lotus? jangankan petronas, airasia pun tak terlekat dalam nama team tue
2.Merce diterajui ross brawn memang dah orang nampak kuat dari season lepas. [bagi yang dari dulu follow F1, tipulaa korang tak kenal sapa dia kan?] makanya publisiti toksah nak susah2 nak cari lepas nie.
3.kehadiran bintang besar terutamanya en schumi memang betul-betul BONUS kepada petronas. even they said when they sign doz contract,tue masih rumours, in case schumi x join pon, kekuatan kepakaran n kefemesan brawn dah cukup tuk meyakinkan dorang yang pelaburan mereka takkan sia-sia
4.masih berkisar schumi, sebabkan schumi dah join merce&kemungkinan besar dia bakal bersinar diz new season, so merchandizes n produk2 hasil emas hitam petronas konpem melambung sold out nyew. so,untung r kite cz taunnie petronas bagi negara duit lebih banyak lagi
5.mungkin ramai berfikir kalau petronas join tony fernandes, team lotus bakal lagi kuat n patriotik. tapi bagi SRi, lagi better banyak team daripada satu team jerk. sekurang2nya adalaa jugak satu team yang boleh dibanggakan daripada kosong hampa begitu saja. nasihat kepada tourism malaysia, better dorang taja lah dua-dua team. biar dua-dua kereta ada bendera malaysia. barulah meriah sket!
6.papehal pun SRi sokong tindakan PETRONAS sponsor team mercedes gp. dalam keadaan ekonomi dan persaingan dunia yang makin dahsyat terumbang ambing ni, kepentingan bisnes tetap harus kita bagi perhatian no SATU! kita terpaksa realistik dalam tindakan. kang kalau keuntungan rendah, liabiliti bertambah, tak ke susah kepala director2 nie nak fikir sapa yang layak dipecat diberhenti kerja? kesian anak bini depa nak suap makan apa satgi..

2.Bas pecut 170km/j
Rasanya semua pada tahu sedaq lama dah kan yang geng-geng driver bas nie memang suka merempit atas highway. SRi dan Mama ada satu persamaan, kami suka naek bas express dan amek seat belakang driver
1.kami tak penat nak susah-susah drive balik kampung, sampai stesen, call abah tua
2.kami boleh tengok permandangan dengan lebih jelas *yupz,kami memang suka melihat, sebabtu kami pendiam*
3.paling kami suka-tengok meter laju driver bas tue bawak!! lagi menarik kalau lebih 140km/j
4.dengan berbekalkan enjin merce@scania b'cc besar, siyyes memang bawak laju dan stabil
5.SRi suka follow bas express kalau drive sebab dorang banyak click, dengan cuma saling berhubungan walkie talkie, mereka tau dekat mana ada "sniper", so SRi dah selamat daripada dapat surat chenta

Terkadang SRi lihat bahaya juga cara dorang bawak ni, macam bawak kancil plaks gayanya! bajet dia kecik. sigh tapi lagi bahaya kalau SRi follow lori yang bawak batu, dibuatnya tetiba batu jatuh, tak pecah kepala, tak ke retak nanti cermin kereta tue?huuue serreem~

Papehal pun, hati-hati memandu. Ingatlah orang yang tersayang. Nak bawa laju, bawalah! Yang penting pastikan skill stereng dan breaking anda memang A! Kalau tak, toksahlah ngengada, buat bahaya orang lain jah sebab jalan yang kita lalu tue bukannya litar sepang, LUBANG banyaklah!

4 comments:

  1. ko kalo pasal F1 memang xde sapa leh lawan ko..tahu jek sume cite..sama la ko ngan shikin..hahaha

    papepon memang petronas perlukan that kind of publisiti! supaya nama malaysia akan naek jugak, aku kadang-kadang tak paham orang-orang yang suka sg menyelar petronas ni.. ada je benda yang tak kena..

    tak tak pentadbiran petronas sangat la bagos!! tak macam MAS..masih lagi perlukan duit kerajaan nak tanggung kerugian mereka akibat banyak sgt membazir dan program kerja yang tak seefietive air asia!!

    petronas sedar petroleum di malaysia nak habes, diorang bukak branch di luar, cari sources baru, untung berlambak-lambak, yang jadi persoalan ke mana duit tu je..itu orang atas nye kerja la, x payah la kite nak komen, tapi dari segi pentadbiran petronas sendri memang superb!!

    ReplyDelete
  2. aku sokong ko nippo ji...
    mmg patut ape yg petronas wat tu...
    nek kn blk profit diorunk blk...
    sterosnye prkara yg b'laku pd aku itu xkn t'jadi....isk3(sedeyh bile mngenangkn)
    kerana ketidak b'untungan mereka telah mnyebabkn aku xb'untung same...isk3
    tp tu sume kuasa tuhan kn??

    ReplyDelete
  3. nanti bole la tgk iklan petronas schumi belakon..btw,cite lotus cam xde je..wujud ke x ni?hahaha~

    ReplyDelete
  4. aku suka bas ekspress bwk laju!!! hehe~ dulu time kat kutpm 2 minggu skali aku mesti balik umah. naek bas kul 7 mlm, kul 10 mlm dah sampai umah~ =)

    *tp kalo bas ekspress tu potong aku time aku tgh drive kat highway, tu sgt la xbest.. hikhik~ ;p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores