Thursday, 4 March 2010

Alice-in-NOT-so-wonderland

*warning-please don't proceed your reading if you don't want to be spoiled when watching this megablockbuster movie*
1. Sila jangan bandingkan hasil 3D dan keunikan dunia fantasinya dengan Avatar-kalau tidak anda semua akan kecewa akhirnya.
2. In Burton’s film Alice is now a 19-year-old girl-who has forgotten bout her childhood journey into Underland aka ‘Wonderland’ and once more takes a trip down the rabbit-hole after ducking out on an engagement proposal dat has been carefully arranged for her.
3. On diz sequel, Alice embarks on a fantastical journey to find her true destiny n end the Red Queen’s reign of terror by killing the monstrous Jabberwock.
4. The main problem with Burton’s film is dat there is too much story when there shud have been very little. I didn't feel tense when it comes to climax.haihlaaa~
5. He introduces the majority of the characters within the 1st 10 minutes of Alice arriving in Underland. Maybe dia ingat doz characters cam the Mad Hatter, the Cheshire Cat and Tweedledee and Tweedledum are iconic enough kot. So, he did not have to introduce them separately. sigh
5. Untuk filem yang se-ikon Alice, rasanya 108 minit tak cukup untuk ceritakan semuanya apatah lagi episod pertamanya dah lama sangat kut keluar. Makanya, disebabkan masa tak cukup-cerita jadi agak melompat-lompat katak sedikit.
6. For casting-I prefer an adorable doll like Dakota Fanning rather not-so-well-known Mia Wasikowska and maybe they should try to find another actress to replace Anne Hathaway! Tak sesuai sangatlah dia jadi White Queen.. huhue
7. Skrip cambest! Pemilihan kata terutamanya yang terucapkan dek The Mad Hatter (Johnny Depp) memang layan.
8. Konklusinya, ceritani takdelaa best sangat pon!hihi 


SRi:3D cuma hanya ada di Ciwalk saja.PVJ ngah renovate.. 

13 comments:

  1. owh..sudah pastilaah suddah!! XD

    ReplyDelete
  2. laju betol tengok...ang mesti tgk kat BIP kan??port kawan2 sejenis ngan ang.hahahaha

    ReplyDelete
  3. hellooo..x men r layan 21~~lepak pvj laa bro.. seda' sket..
    *ngakku je laa hg yg p BIP ngedate khaaann?? ahaks

    ReplyDelete
  4. aku p BIP ngedate ngan Ada..tak kesah ar..hahaha

    ReplyDelete
  5. heee..nak ka ada ngedate ngan hg paress euyyy? hahahhaa

    ReplyDelete
  6. aku dah ngedate dah pun...hari extramural aritu..:)

    ReplyDelete
  7. oops..sori farez~aQ terngedate ngan ada tadi.. ahaks
    *btw,dia geli gillaa bila aQ sebot nama hang td! hg ada bt papa yg dia x suka ka weyh? isk3

    ReplyDelete
  8. besh x??nk tgk tp cm not in d mood skang ni..especially tgh xbape sehat ni...aku t'kene side effect ubt mate tu..seksa gile kot...arini mate ttbe merah gile n sakit...aku pon dh seram2 sejok cm nk demam...tp takoot nk jmpe doc sbb takut kene admit..hehe
    tp aku g lyn bowling td..boleyh???hihi

    ReplyDelete
  9. sile rujuk poin no 9..hehe
    *dah alang2 g bowling..nape x teruskan g men tenis kew,futsal kew tross??baru laa makin btambah sehat nnti! =)

    ReplyDelete
  10. mane de point no.9???haaiyaaaa meh....
    **besh gak idea ko tu..after diz pas men bowling..men futsal..tenis..squasy..archery..sume bagai...~**ooo perli aku nooo...xpe2!! ='(

    ReplyDelete
  11. hahhahaa..maksudnye poin no 9 tue bgantung pd hati n konklusi ko le plaks!aQ dh bg kt ptunjuk dkt no 8 dah..hihihihii

    ReplyDelete
  12. pndai laaa ko m'cover kn penipuan ko tu...ckp jela nk soh refer point no 8..
    smpai skang x g tgk ag...xde mood nk nonton lg laaaa....
    seboks cr dress untuk pharmacy nite....huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores