Friday, 5 March 2010

Reggae vs Metal

Sama hal nya dengan industri perfilemannya, dunia musik Indonesia pun dah semakin tenat. Tapi hari ni gua nak cerita tentang musik saja, tue pon sikit jaa. Kalau dulu pagi-pagi gua bangun terus ngadap tv sebab nak layan Inbox ke menatang pa lagi program musik kat tv tue pagi-pagi, sekarang dah malas dah! Sebabnya- lagu dorang dah TAK best! Video klip pon maken ntah hape hape takde wawasan langsung -Gua nak serius belajar sekarang! hahahha

Ok,nak di jadikan cerita,tengah sedap-sedap men tukar-tukar cenel dekat tv, terhentilaa gua dekat satu konsert nie. Waktu tu dorang baru nak start main. rambut bob marley habis. yang lain pun gaya reggae giler nak mati. 1.2.3.4.. tetibe kepung kepang keboom bang bang sana sini- NAH kow! hammek death metal.. Duk terlolong terleleng ke sane ke mari! GILA!! gua terkesima abes time tue. kalau sedap takpe jugak. Ni cam haram jerk gaye sekor-sekor. Macam budak tadika baru nak kenal music metal. Terus gua tukar cenel lain!hahaha

Btw, gua pun bukan orang baru dalam dunia death metal nie. Gua paling minat ngan Anorexia Nervosa, Theatres des Vampires, Dragonlord, Diablo Swing Orchestra n Trans-Siberian Orchestra sebab dorang nye music ala-ala symphony gittoe.. tapi,dun wory meyh, gua tak pernah le plaks bvat keja gila  sampai nak pergi layan konsert dorang, kang tak pepasal kena sepok tangkap basah ngan abg fuliis takpon jais gare-gare black metal. larikkkk!!

tapi kalau korang nak gi rasa, bagitaw r.. *cetz,sempat lagi nak sesatkan anak orang..hahaha* pakcik gua memang head banger punya orang!hehe *hopefully cuma takat music ja laa.. dia kata x pernah lagi buat kerja-kerja gila cam uncle tukul paku tuh*

Tapi tue laa, cara kita berpakaian merujuk kepada siapa kita. Cikgu selalu kata-1st impression is the most important thing especially kalau kita nak gi interview, nak start berinteraksi dengan tempat kerja baru, nak ngorat anak dara orang ke hapekebende yang lain yang sewaktu dengannya. So,jangan buat bende-bende pelik yang boleh sebabkan orang hilang keyakinan dan kepercayaan dekat kita! 

Mungkin ada yang berfikir,  buat apa fikir tentang orang lain? Payahlah asyik nak jage hati orang jerk. Mm,korang hengat korang best sangat r bleyh kate camtue? Hello boss. Hidup kita ni bermasyarakat, dalam Islam pon banyak cerita tentang persaudaraan dan ikatan silaturrahim. Jangan disebabkan ego yang bodoh tue - asyik nak tunjuk kepala sendiri, nanti last-last sekali korang gigit jari suddaa..hahahaha

Sama hal nya dengan band music nie. Yang duk dekat tengah-tengah biasanya dorang takde masalah. Depa cool, casual. Pakailah mende pape pon-orang tak kesah! Nie yang geng-geng yang dah identiti tersendiri cam nasyid, reggae ngan bapak-bapak kambing black metal nie-kalau silap attire-gile kow! Mau haru biru orang tengok! Guba korang bayangkan Saujana, Raihan tetiba pakai cam Slipknot, topeng cam haram tuh - duk bernasyid depan korang dekat konsert amal dekat padang depan mesjid! ngaaa~ tak ke cam harraam jadinya? sereeem euy!

Makanya, kalau kita gi majlis-majlis rasmi terutamanya, toksahla korang duk buat kerja gila nak bereksperimen gi pakai ala-ala gothic gittoe. dah raggae tue, reggae je laa.. nak metal, buat cara metal. ikut suasana babe. nie pergi masjid nak ngadap tuhan pon cam nak gi masok tangkap babi hutan, pecite boss?
SRi:bukan kipassussamati [V]India jerk ok!Gua Universal r..hihi

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores