Wednesday, 18 May 2011

Sofa

Aku tak tahu sejak bila suka sangat tidur kat ruang tamu. Tapi aku saspek sejak zaman sekolah lagi lah gamaknya. Sebab sedar sedar aku terjaga gara gara kena rembat ngan Cikgu Atan. Adooiii!!!

Aku ingat semua itu terhenti selesai kat Cikuda jah. Rumah lama aku dekat Jatinangor, waktu aku belajar teori dulu. Sebab sebulan dua bulan pertama aku kat Sukagalih, Villa Intan -- rumah aku sekarang dekat Bandung ni-aku biasa tidur dalam bilik jah. Tup tup sebulan terakhir aku kembali terbongkang atas sofa kat ruang tamu tu. 

Tak tahu kenapa--aku lagi senang terlelap kat sana. Selesa sangat kot. Kesian kat geng serumah yang nak duduk tengok televisi -- maen leppie terhalang hajatnya, kurang selesa gara-gara ada aku kat situ. Maunya tidak--sofa panjang tiga tempat duduk tu jadi tempat perbaringan aku! Terbatal niat dorang nak layan TV

Tapi aku suka dorang--dorang tak pernah reti merungut. Aku sayang gila dekat dorang. Sebab tu aku tak berapa nak reti nak berkira ngan dorang. Dorang pun tak pernah nak berkira ngan aku. Cool gila! Cakap jah nak apa--mesti ada jah yang bakal kabulkan.

Hidup aku tak terbayangkan tanpa kehadiran bebudak rumah ni. Lebih besar lagi--kekanak Cikuda yang dah jadi keluarga Sukagalih kini. Maaflah mama, abah, adik adik--abang bukannya tak ingat kat korang, Tapi kekanak ni tak pernah biarkan abang terasa sendiri. Dalam kata lain, dorang sayang abang cam korang semua sayang abang. Sampai terkadang abang terlupakan erti rindu tuh.

Sebagai penutup--saya memang suka tidur dekat sofa depan TV dan saya telah menemukan alasan untuk beli TV baru.
SRi:Kagum dengan TV besar kat ruang Konsulen Obgyn. Nak beli satu lah!!

7 comments:

  1. ttbe teringat few years back, patot r tak kesah kene tdo atas sofa!hahahaa..jimat giler, nnt dh keje bli sofa ngn tv jek,xyah beli katil =P

    ReplyDelete
  2. yeszaa...i think enuff dyyy~ + a fridge! complete

    ReplyDelete
  3. tajok tu kai tukar...
    " potato couch" baru kena ngn hg..hoho

    ReplyDelete
  4. sayang awak juga..
    muuaaaahh~

    ReplyDelete
  5. hahahha...tetiba lapoow mashed potato plops

    yeszaa.hidup haruslah santai mak remauss

    ouch..sayang awak juge~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores