Tuesday, 29 March 2011

I Love Cigarettes!!

Perokok adalah spesis manusia yang amat menjengkelkan. Diorang suka hisap sesuka hati. Lepas hisap rokok, buang puntung rokok macam buang sperma hasil masturbasi! Lagi ada "No Smoking" sign lagi lah diorang nak hisap rokok. Aku rasa lah, kalau satu Malaysia letak signage "Ini ialah kawasan merokok" mesti diorang tak akan hisap kat situ. 
Aku suggest kerajaan buat special death trap untuk smokers. Buat satu area larangan merokok, lepas tu pipe in gas memasak dalam kawasan tu. Bila ada perokok nyalakan lighter aje KEBABOOOOM!! One less smoker to pollute the genetic pool! Tapi tahukah kamu tentang jenis-jenis perokok yang ada dalam dunia ni? Mari kenal pasti these bloody morons.



PEROKOK MISKIN TAK SEDAR DIRI


Perokok Miskin Tak Sedar Diri (PMTSD) ialah perokok yang miskin nak mampos tapi still nak hisap rokok dan pretend dia cool macam James Bond di meja Blackjack. Badan PMTSD ini selalunya cekeding macam mumia Ramses II selepas dikeringkan selama 3 Millenia. PMTSD akan hisap rokok yang paling murah yang mampu dibelinya. Dia akan shispa rokok yang jenama tah hape-hape macam Red Clover , American Mustang and Praktijarp Slimporn (rokok Siam yang rasa macam Tomyam basi).




Kings Candy - 10% tobacco, 20% paper and 70% bullshit


Biasanya rokok yang dia beli semuanya rokok seludup. Dapat la jimat 2-3 ringgit seminggu beli dari dealer underwater. Kalau ada duit lebih dia upgrade sikit ke brand macam Silk Cut atau Pall Mall. Apa yang pasti rokok yang diorang hisap semuanya suck ass. Takde perasa pun. Kena hisap 2-3 batang baru rasa sama stimnya macam hisap sebatang Dunhill. In a way diorang tak jimat banyak pun pasal still kena hisap lebih dari biasa.Tapi kerana otak dah rosak hisap kimia rokok murahan, basic math pun gagal. Tak boleh nak figure out yang beli rokok mahal sekotak sebenarnya lagi ekonomikal dari beli rokok murah tiga kotak.


MACAM MANA NAK KENAL PEROKOK MISKIN TAK SEDAR DIRI?



Diorang merokok tapi korang jarang nampak kotak rokok dalam bilik diorang. Kalau dekat mamak orang lain letak rokok atas meja , diorang pulak keep their ciggie dalam poket ALL the time. Malu woi nak tunjuk kotak rokok Praktijarp Slimporn atas meja. Analogi dia macam masa dekat asrama. Kalau korang beli walkman SUNNAI mesti malu gila babi nak letak walkman cap ayam tu atas meja masa prep kan? Nyorok dalam beg galas dan lepas tu kamu beli earphone mahal. Nampak macam walkman kamu pun mahal la kunun! Penipu besar! Dalam hati sedar tak mampu nak gak menunjuk macam kamu ada SONY. Sama la tu dengan PMTSD. Nak merokok tak mampu tapi still nak merokok dan bakar duit sesuka hati. Buduh!



Definately NOT a PMTSD


PEROKOK JAGA KESIHATAN

 

Pekokok Jaga Kesihatan atau dalam bahasa PPMSI-nya Health Conscious Smokers ialah satu lagi jenis perokok. Diorang smoking tapi pada masa yang sama nak jugak jaga kesihatan. Sebagai contoh diorang akan hisap rokok separuh batang sahaja. Alasan dia ialah dia baca dalam magazine yang filter rokok akan hilang kuasa menyerap selepas rokok dihisap lebih dari separuh. Kalau dia hisap separuh paru-paru dia akan tak tercemar sangat. Itu teori dia. Padahal merokok tu tak kira la banyak mana memang dah sah membahayakan kesihatan. Still ada hati nak poser jadi health conscious pulak.


Tapi ni takpe lagi. Yang hisap rokok lite pun sama keldai tunggang jugak tahap IQ diorang. Same theory just different bullshit untuk tenangkan hati yang dia takkan dapat kanser.

MACAM MANA NAK KENAL PEROKOK JAGA KESIHATAN?

  • Ashtray bilik dia cepat penuh pasal hisap rokok separuh.
  • Mat Pau suka lepak ngan dia pasal dapat abiskan rokok dia yang separuh lagi.
  • Hisap hanya rokok lite.
  • Puntung rokok diorang hanya bewarna kuning cair dan bukan kuning pekat.


If you ARE a PMTSD, it is ok to cry now.

PEROKOK POSER
 

Perokok poser ialah perokok yang main asap dalam mulut. Selalunya perokok poser ialah budak baru belajar isap rokok atau awek perasan VOGUE yang inginkan imej NAUGHTY GIRRRLL ketika di kelab malam. Budak baru belajar merokok selalunya tak reti lagi nak budget berapa banyak asap yang kena disedut. Most of the time akan terlebih sedut sampai rasa macam nak tercabut bronchiole. Bila budak baru start smoking nak isap rokok in public,dia tak nak terbatuk dan termuntah depan orang ramai. Maka dia pun sedut asap dan simpan didalam mulut. 
Yang perempuan pulak poser pasal kalau hisap rokok nampak bitchy. For some unknown reason between the ages of 16-23 men loves bitchy girls. By having a bad girl image the probability of her getting laid increases by at least 20 A.I.D.S inducing percent. Perokok Miskin Tak Sedar Diri adalah pembenci utama Perkok Poser pasal diorang nak isap rokok duit takde,tapi perokok poser ada duit beli rokok tapi isapnya tidak! Baguih la tu.




We are so hot are we?

MACAM MANA NAK KENAL PEROKOK POSER?

  • Suka menunjuk-nunjuk dia smoking.
  • Sedut rokok sekali setiap 2 minit. Lepas dah sedut main dalam mulut 2 saat pastu hembus.
  • Rokok dalam tangan dia akan habis pasal terbakar dengan sendirinya tanpa dihisap.
  • Perokok Poser wanita 85% daripadanya terdiri dari Minah Datin.
SRi:Lucky me I'm not a smoker

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores