Wednesday, 30 September 2009

Masih Bernyawa

Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Hatimu hampa!!
Pernahkah kau merasa..jeng jeng jeeng!!
Hatimu kosoong!

Oops,terlebih suddaa.. tapi tue bukannya tujuan utama SRi warkahkan post kalinie.. xdek mase aih nak bsora sumbang kat cnie! x ppasal nnti ade jek yang balng batu cempedak satg... huh,ksian kat ibu nak bersihkan umah esok pagi! XD

houh,tengok tue kan! kan dah melalut lagi... hurm,bukannya nyea ape~ rase sedih giller bile SRi call call kawan SRi dekat Padang nue, duk asek masok voice mail sajjooe!! rissoo pon ade gak! ye laa, bape banyak kali call petang tadi tak dapat, ditambahnya pula dengan SMS Gabra Yoyo cite dengan umah terbakar segala.. Ya Allaah, Nauzubillah... Tambah plaks lagi dengan SRi nak call kawan yang dekat Malaysia yang kenal budak Padang neyh tak dapat-dapat, houh, lagi r bertambah kuciwa!! [mgkin dia on no lg satu kot??Lupe laks nak tepon no celcom dia tuh!hahahaha]

Sambungan al-kisahnya, area jam 1835, dia hantar meses ~ Try call skali lg. Houh, alhamdulillah, akhernya dapat jugak call mamat sorang neyh!! Dengar suara dia jerk dah cukup buatkan hati SRi gumbira hampir menangis dah tadi!huhue [form bape hah last gua menanges??ntah?huhue] [hampir ok...xnanes lagik!!hihi I kan jelmaan Kimi d Iceman!! XD]

Alhamdulillah, beliaw dan "isterinya" yang juga menuntut di Universitas Andalas, Padang, Sumatera Barat sehat walafiat bersama-sama mahasiswa Malaysia yang lain. Waktu SRi telefon tue, memang agak riuh rendah laa jugak- maunye x, semua manosia Malaysian Students duk dekat auditorium tuh dan dikhabarkan semua takda masalah kejiwaan maupon kecelakaan menimpa.

Kalau ikotkan apa yang dia cakap tuh, rumah dia sendirik pon teroklaa jugak! Segala ende rak-rak dah tunggang langgang bersepah tak bertempat. Nasib baeklaa beliaw takde di tempat kejadian, tengah berbahagia meronggeng di luar sana, kalau tak, maunye dihempap buku-buku robbin, pathophys mosby tuh!! tak campor lagi dengan sisi-sisi bucu tajam nelson pediatric ngan internel med tuh! haduussh, maw berlobang jgak tuh nanti interkostal ekaw!!

Secara keseluruhannya memang bangunan memang banyak lah yang rosak, bangunan tempat dorang berkumpul tue pon leh dikira bahaya tak selamat jugak. Jalan toksah cakap ar. SRi rasa bantuan lepas nie bakal terpaksa disalurkan melalui helicopter lah gamaknya! Apa-apa pun SRi doakan korang yang di sana yang dtimpa musibah agar bersabar dan semoga kan turunlah rahmat kaseh sayang daripada Allah setelah ditimpa bencana ini~

Sedikit Info tentang Gempa kali ini:
1. Gempa kuat 7.6 pada skala Richter berpusat di dasar laut Sumatera
2. Gegaran itu berlaku pada pukul 5.16 petang waktu tempatan (6.16 petang waktu Malaysia) di barat daya bandar Padang di Sumatera Barat
3. Pusat Amaran Tsunami Pasifik mengeluarkan amaran tsunami kepada Indonesia, Malaysia, India dan Thailand
4. Gegaran akibat gempa itu dirasai di bangunan-bangunan tinggi di Jakarta, begitu juga Singapura dan Malaysia.

SRi:Masih x dapat telefon kekanak di USU..hopefully dorang memang xdak apa2laa sebab jauh gak Sumut&Sumbar..aamein~

6 comments:

  1. semoga Allah tabahkan hati mangsa2 gempa....dan semoga Allah lindungi kita dari sebarang bencana....Amin.....

    ReplyDelete
  2. nippo...slamat ke hadi n aina kt sane???aku rase kn kabel tepon xok laaa...pasal skang..maxis adelaaa sgt sengal...kol 7pm ke atas je xley nk call n xley nk sms...hangin tol aku...hmmm..moga2 mereka slamat..aku dh sms si hadi td...
    **bnyk kn solat sunat taubat + istighfar..moga2 dosa kite diampunkn..donia spt makin tua n xsehat..innalillahiwainnailaihiroji'un....

    ReplyDelete
  3. cukupkah dgn takoowt sahaja?? di manakah persediaan kita tuk mhadapinya? bsediakah sudah kita tuk btemu dgnNya?ahaks XD

    aameein~semoga akhernya hedop kita jua semua dikumpulkan tmasok dalam golongan2 yg mnerima rahmat&syafaatNya :)

    btw,org yg den aq ceritakn dkt atas tuh bliaw r~ alhamdulillah, beliaw selamat.. isteri beliaw pon x cedera apa2.. rasanya malaamnie dorg dh ade dkt mesia kot. td aq dpt berita TUDM angkot depa semua balek mesia tros drpd Padang.. XD

    ReplyDelete
  4. kawan i kat padang pon selamat..tp yg terbalik, die yg call i ckp die slmt..i plak br bgn tido mamai2 smbl ckp, 'slmt ape? kawen?'..hehheh
    bl baca msg gabra tu pon, cm takut gak..hope sume ok..tp bl tau takde kemalangan jiwa, haa baguih la..

    takleh byg kalau sini lak kena..i lari umah ropol la..slmtkan die..hahaahaha

    ReplyDelete
  5. huh,kow memg bal!sengaal!!!sebbek bkn dia yg tepon tanye umah ko,family kow ok ke x sbb gempa tuh! huuue,bt seggaan sajjoerk! hahahhaha

    mm,bbdak tue pon dh blk mesia..hopefully,sume ok2 sajjoelaa eyh~ bsame lah kite doakan sgala yg tbaek tok mereka yaa!

    ha'aah,slmtkan ropol eyh..yea2,poielaa selamat bliaw tuh!*klu bliaw sanggop maw dselamatkn oleh kow laa eyh* huhuhuhuuue

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores