Sunday, 6 September 2009

14 Fakta Mengenai Pulau Kapas

Berikut adelah fakta rujukan menarik buat masa depan anda jika berkunjung ke sana
*post kalini dh dtulis since kt ganu lg,tpi mslh blogging menyebabkan arinie bru leh post*
1. Ade Resort yang namanya MAKCIK GEMUK [mm,x kuwoss2 laa beliaw tuh gamaknye]
2. Ade dua jenis bot nak ke pulau- Bot Lambat [kene kayuh gamaknya] RM30/pergi balik dan Bot Laju RM40/seorang pergi balik. [mungkin ade yg lg murah,sile survey t'lebih dahulu]
3. Perjalanan menambil mase lebih kurang 20 menit untuk bot laju-yang kayuh tue SRi xtawle plaks
4. Chalet kitorang-RM40/2 orang-katey King Size
5. Snorkeling+Jejalan nek bot-RM20/person
6. Hati-hati juge bersnorkeling sbb rissooo ade shark yg terlepas masok kawasan larangan XD
7. Hati-hati dengan chalet sebelah Mokcik Gemok nye chalet cz beliaw bele hanjing yang terlebih makan dadah gamaknye! Tak pepasal haku kene kejor dengan beliaw! Ciskeks nye hanjeng!!
8. Kanu-RM10/each canoe [nop person] setiap jam [rasenye klu hgkot 4 5 jam pon,dia x kesah mane gak kot rasenyea..10 gak kot dia cas]
9. Sile periksa bebetol kanu anda sebelom ade yang tenggelam dekat tengah-tengah laot nun soenoe [kan fared kan?kan?? XD]
10. Bekas-bekas untuk Istana Pasir x payah bawak pon xpew cz banyak bekas-bekas,skop yg dorang gune untuk construction bleyh kite tibaai!ngahahahhaa
11. Hati hati dengan Sea Urchin-Landak Lawot-Bulu Babi [Yakitate9] sewaktu bermaen manda berusriramram suriram di pantai-esepecially time laowt tgh surot-sebab sangaat sakeet woooe kalau kena cucok@terpijak beliaw!! Pokcik tue habaq kalau kena-sila silalah rendamkan bahagian yang terkena landak bertuah tuh sampai anda tak terasa pedihnya lagi
12. Jangan lupe bawak first aid kit ke mana dan di mana jua anda bercuti-pelbagai perkara bleyh tjadi sepanjang keterujaan anda itu
13. Jika anda tukang pencari kebahagiaan kekecohan malam-cnie absolutely bukanlah destinasi pilihan anda-diam sunyi kosong segala waktu malamnyea [g Redang@Bali laa klu nak mende2 cenggitue!huhue]
14. Bile anda bertandang di kedai makan,pastikan beliaw mampu melakukan semua order yang anda pesan. Jangan jadikan alasan bodoh spt “ais dah habes” menjadikan malam anda terkuciwakan! hihi
SRi:Bangge dengan pujian ramai manosia pemanduanku sgt hebat cz dapat menelusuri KT-KL within 4 hours [kalah bas!!dah laa ujan lebat~hehehehe]

3 comments:

  1. 1. Makcik gemok tu name mak tokey chalet tuh..makcik tu mmg betol2 gemok laa..siyes, tak tipu!!(muke y sgt serius)..xkan engkorg tak jmpe beliau??hahahhaha...
    2.adew2 y lg murah..free jek!!*swimming smpai sanew =P hahahhaha
    4. murah2!!mmg murah chalet anda..huhu!
    6.owh..kat kapas adew shark jugak ek??shark kat sane xgiget org seksi..hihi..
    13.Setuju!!sebb sgt xdew nite life..sesuai utk org jiwang..busan tahap cipan!!
    14.houh!!xpenah beli food kat pulau kec p.pinang n p.langkawi..sebb biase bawak rice cooker...hahahhhaha..economic trip =)

    ReplyDelete
  2. 1.x lee plaks kitorg jupe!dia men nyuruk2 kot??
    2.yea2...sedaw2 dh populer kt tv saye djumpai dgn prot kembon
    4.hehehehe..tgk r mama dia sapa?? XD
    6.sape sexxy???sapeee????hahahahhaa
    13.org jiwang pon bakal mati kutu xtaw nk hapew2 dh
    14.mama memg!g cotie2 cam dh xmoow balek umah dah!sgale bnde hgkot..huhuhue

    ReplyDelete
  3. Besh!!besh!!menarik skali...
    Ohoo..ttbe rs cm nk wat blog entry sal info2 cenggini jugek...tgguuu naaa..ahaaaks2


    *org gile jek yg puji pemandoan mu...eeee..seram aku!!!ngeri!!klu laah pmanduan mu d filem kn...aku rs filem tu adela filem horror yg plg horror...haaisy!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores