Monday, 22 February 2010

Couple [i]

I'm not a specialist in relationship thing, tapi ada jek yang duk bertanyakan dekat SRi bila waktu yang sesuai nak couple?

Seriously, for me...bila u ols dah BETUL-BETUL ready nak kawen, waktu tu lah time yang paling sesuai nak cari pasangan teman sehidup semati! SRi malas nak komen tentang benda nie sebenarnya. bukannya apa, sebab nanti akan nampak cam SRi tak berpendidikan agama plaks sebab rasanya semuanya dah taw kot NO COUPLE in Islam. Korang jek kan yang buat-buat tak nampak. *same lah saye.hee

nikah kawen bukanlah cuma serangkaian ayat dalam buku syariah korang yang menghalalkan hubungan sexual antara dua insan yang bukan muhrem. pastu bendanie pon bukannya hanya sekadar kalimat- bila kita kawen, kita bukannya kawen dengan orang tu je, tapi hangkot sekali dengan keluarga dia sekali! banyak yang harus kita sedar akan tanggungjawab bila bercerita tentang nikah nie.

1.duit benda yang paling realistic sekali patut didiskas! Mane korang nak cekau bagi anak dare orang tu makan kalau duit makan selame nie pon mak bapak sapot lagik?

2.tue tak campor lagik kalau bini korang terberanak!ngaa..korek tanah carik harta karun laa jawabnya! Tak pon angkat-angkat kapet kat umah tue, kot-kot laa kan ade tersesat duit 100 hingget kan? buleh beli susu anak 2 3 bulan.

3.bila budak tue dah lahir,benar-benar sudah bersediakah kita nak mendidik anak tu menjadi insan yang tersangat amat berguna cam mak bapak kita asuh didik kita dulu?

4.Lagi satu,menjadi suami besar tanggungjawabnya. Kalau korang selama nie duk bangket semayang tahajud ke hape, xpelah.. tapi kalau bila malam, duk pi terhinggut-hinggut ngan popuan clubbing. Toksahlah bercita-cita nak kawen lagi. Kang maken berat plaks timbangan kat akherat nanti.

Sorylaa.kepala gua ngong sket laa petang nie!dah banyak kali edit sebenarnya apa yang nak ditulis nie. Tapi, entahlah? Still rasa cam banyak yang tak kena jerk kosa kata dia!hahahhahampeh
SRi:Dah ready, kawen je laa cepat2!bley elak zina..ahaks

8 comments:

  1. urmm..entry y menarik!nway, manusia tu kan sgt2 pelupa,bukan melayu, tapi manusia yek??heehee..sebb tu kadang2 suke sgt menghalalkan perkara y haramm..rase cm aq penah buat kot..hahah..just doakan we r not in that group anymore =)

    Sumtimes i just wondering y people got married even financialy not ready, pastuh, bleh plak buat pasukan bola sepak..pastu hanta kat mak bapak kat kg soh jage..apekah itu da true meaning of 'tanggungjawab'?huhu..maybe la nak elak zina..but..ntah..menakotkan jek..alamak panjang lak, but i like dis topic..hiiihii..xleh jd silent reader r kali neh =)

    ReplyDelete
  2. aameeinnn~saye on klu bulih maw larikk jauh2.. XD

    kes cerai kt mahkamah selalunye mesti ade bkaetan dgn bab kewangan neyh!nafkah baten jek yg dia maw.nafkah zaher buat2 x nampak..

    tue x campor lagik yg kes laki larikk g carik bini lain.. hish,haghuu btol!anak bini kt umah dah separoh mati kelaparan, dia duk bulih bgatay2an gi carik popuan laen laks bajet kaye.. parah3~

    ReplyDelete
  3. no comment...ahaaaks2
    bkn stakat laki je bnyk tggjwb...pompuan pon same..berat2!!!isk3

    ReplyDelete
  4. rm100 tu cukup utk sebulan je kowt utk susu~ susu awish rasanya cam 80+ n tahan xsampai sebulan pown. heeee~

    ReplyDelete
  5. hahahhahaa..nama pon kawen~mane pnah ade yg bleyh men lepas tgn!tpi still, klu laki dia gagal memimpin.. mm,trumbang ambing laa jawabnya nnti XD

    ReplyDelete
  6. siiyyyesss????mahaynyaa susu laa ni!!aQ maen p beli susu sehat je laa mudah skotak!xsah nak bancuh2 daaa...mudah sket XD

    ReplyDelete
  7. susu mmg mahal dowh skang...
    baek untok pkembangan otak laaa...
    ade DHA laaa...
    immunofortis laaa...
    murah lg milo 3 n 1...hoho
    susu sehat tu susu ape yeah???
    minom susu ibu sudeh...jimat duit....

    ReplyDelete
  8. hahahhaa..kala sume mudah mikiaw gunew susu ibu jerk~ xdeklaa wujud derk susu2 tuk bebudak neyh.. hee XD

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores