Sunday, 28 February 2010

detektif era

bagi yang duk selalu layan Era pagi-pagi especially on Wed,mesti sedar punya program baru dorang nie kan? xdek laa baru sangat kot, tapi sebulan dah lah gamaknya. mm,pasnie dorang buat jangan lupe nyanyik plaks dah..layan sajjaalaa~

btw,detektif era nie cam The Moment of Truth laa~ juz bezanya dia buat dekat radio and those questions dorang tanye Live. not like the tv version, which is they asked the respondent first with seismograph and anything else melekat on their body before they were invited join the prog duk depan audience reramai tue.

ape yang menariknya dengan program nie-dorang akan bawa artis-artis yang pernah ade cerita-cerita panas duk depan en akbar[sang analisis] dan azwan ali[d'MC]-dan soalan-soalan yang ditanya tue kebanyakannya adalah daripada pendengar sendiri. so,korang boleh laa nak menggedik send question yg korang bajet best tue kan..kut2 yang menganggur xdak keja nie, tetiba phone ringing-melodi panggil jadi wartawan plaks. kelass menjaet!

well,gua sebenarnya menyampah dengan program baru nie. bukannya apa-
1.soklan yang dorang tanya kekadang tue tak best langsung! gi tanya soklan yang sume orang dah taw buat apew?ciskeks sunggoh! buang mase jek.. dah laa kekadang tue sampai kena ulang sampai 2 3 kali!sigh
2.nie yang paling gua hangin sekali-sama cam Are You Smarter than 5th Graderrr- iklan banyak gila nak MATI!! tak iklan,pusing lagu.. satu soklan tue maunyea 5-10 minit baru terjawab. charpeykdeyh
3.jawapan kabur-sila ulang sekali lagi.. ngaaaaa~nak jek gua g bakar astro esok neyh!dah taw bende tue cam ada masalah, x boleh nak detect btol2 cepat2.. xsahlaa buat live! yang azwan ali ni pon satu-nak tanye tue biarlah terangterang.. nie duk men pusing-pusing plaks..
sebagai kesimpulannya, gua memang dop bape nok bakhi ngan mende detektip-detektip herra nih! better gua g mandi,dah la kelas semua duk tibai pagi jah sekarang ni. mm,silap2 soklan yang dia tanye tue, lepas gua dah siap mandi pon tak berjawab lagi betol ke tak! cisssbeger

SRi:Nak dengar THR!!!

4 comments:

  1. sape laaa soh lyn bnde2 lagho cm2 pg2..haiyaaaa!!!hihi...

    ReplyDelete
  2. uish!tsenyum ketawe d pagi hari elok utk kesehatan r! XD

    ReplyDelete
  3. yolaaaah...senyum ketawo d pg ari yg mulio...cubo ekau dngo ikim ko pg2...ado gak haa berkat mulo kn ari..
    **IKIM Pilihan Utama...ahaaaaisy

    ReplyDelete
  4. hahhahahaa...mati tokojut kawan aQ satg tetibe tdengaw aQ duk layan IKIM hari2.. =P

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores