Tuesday, 23 February 2010

Jerez test 2 Statistic..

Hah, SRi sediakan dekat u ols memane yang tertarik nak tahu kedudukan team especially Lotus yang u ols duk banggekan sangat tue kan hasil test dorang dekat Jerez yang baru abes kelmaren..

Best times from the Jerez test

Times from all four days (17th-20th February) combined.

DriverCarBest timeDifference
Jenson ButtonMcLaren-Mercedes MP4-2578.8710
Robert KubicaRenault R3079.1140.243
Kamui KobayashiBMW Sauber-Ferrari C2979.1880.317
Mark WebberRed Bull-Renault RB679.2990.428
Vitantonio LiuzziForce India-Mercedes VJM0379.650.779
Nico RosbergMercedes W0180.0611.19
Fernando AlonsoFerrari F1080.1151.244
Jaime AlguersuariToro Rosso-Ferrari STR581.0532.182
Nico HülkenbergWilliams-Cosworth FW3281.4322.561
Michael SchumacherMercedes W0181.4372.566
Adrian SutilForce India-Mercedes VJM0381.9393.068
Timo GlockVirgin-Cosworth VR-0182.4333.562
Sebastian VettelRed Bull-Renault RB682.5933.722
Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes MP4-2583.0174.146
Felipe MassaFerrari F1083.2044.333
Sebastien BuemiToro Rosso-Ferrari STR583.3224.451
Pedro de la RosaBMW Sauber-Ferrari C2983.3674.496
Jarno TrulliLotus-Cosworth T12783.474.599
Lucas di GrassiVirgin-Cosworth VR-0183.5044.633
Heikki KovalainenLotus-Cosworth T12783.5214.65
Paul di RestaForce India-Mercedes VJM0385.0886.217
Vitaly PetrovRenault R3086.2377.366
Rubens BarrichelloWilliams-Cosworth FW3287.1458.274
Fairuz FauzyLotus-Cosworth T12791.84812.977

Distance covered at all tests in 2010

Data from three days at Valencia and eight at Jerez (not counting private tests,k):
DriverTotal lapsTotal distance (km)
Fernando Alonso6132660.643
Felipe Massa6222658.618
Rubens Barrichello5942555.361
Robert Kubica5932546.28
Nico Hülkenberg5862541.51
Jaime Alguersuari5302305.809
Michael Schumacher5202250.954
Sebastien Buemi4662010.573
Nico Rosberg4692009.898
Jenson Button4421922.49
Lewis Hamilton4181805.22
Kamui Kobayashi3991726.164
Pedro de la Rosa3911666.206
Mark Webber3511554.228
Sebastian Vettel3181408.104
Vitaly Petrov2811212.543
Vitantonio Liuzzi2551129.14
Adrian Sutil2291014.012
Jarno Trulli141624.348
Timo Glock121535.788
Paul di Resta107473.796
Lucas di Grassi105464.94
Heikki Kovalainen98433.944
Gary Paffett86344.43
Fairuz Fauzy76336.528
ModelTotal lapsTotal distance (km)
F1012355319.261
FW3211805096.871
STR59964316.382
W019894260.852
MP4-259464072.14
R308743758.823
C297903392.37
RB66692962.332
VJM035912616.948
T1273151394.82
VR-012261000.728
EngineTotal lapsTotal distance (km)
Ferrari302113028.013
Mercedes252610949.94
Cosworth17217492.419
Renault15436721.155
SRi:US F1 team maybe skip 4 races&Indonesia pon nak join buat track F1 jga.. Goodluck~

2 comments:

  1. wargh apekah???(ttbe jek..baru bc..hehe)
    nape terok sgt tu??bg aku bawak laaa lg bagos...ni yg xmo sokong mesia ni..huhuk

    ReplyDelete
  2. huh, bagi ko bawak~semua pakat baling telor musouk laa gamaknyea!bhemah gegilerr sgt kowt ko bawak...orang merentas desa pon sampai dlu!hihi
    btw,dorang nye kereta ada masalah downforce.. rase nyea sebab design nose ngan rear nose + diffuser dorg x cukup aero lg kowt~ XD

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores