Thursday, 3 June 2010

Lima@Stesen Bangsar

Minit Pertama
Humangaih! Banyaknya manusia beratur. Mungkin sebab semua baru pakat habis kerja. Tren pun dah sampai - tapi sebab dua gerabak - tak berapa nak berselera pulak aku. Makanya, berpatah baliklah aku menuju kedai berdekatan membeli air - dahaga gila kot. Sepetangan tak hirup cecair dingin nikmat Tuhan ni!

Minit Kedua
Jalan menuju kaunter- Alhamdulillah - sohabat yang seorang itu dah pun selamat tolong belikan tiket untuk aku sekali. Selamat lenguh kaki - tak payah nak beratur lagi. Duit pun jimat sekali - sebab dia yang beli! WOHA

Minit Ketiga
Tren dua gerabak tadi masih di situ. Tiba-tiba, pintu tren dia buka. Rupa-rupanya nak dijadikan cerita - dari minit pertama  tadi - sampailah sekarang ni - orang yang duduk dalam tu - yang nak keluar - semua dah panas punggung tunggu pintu tren nak buka - nak keluar turun. Tak sempat penumpang nak masuk - tiba-tiba pintu tutup pula. Pastu terus jalan.. s i k i t.. Kembali seperti di poin A dan B - dia duduk situ tak bergerak lagi. Tiba-tiba, pintu buka balik - tapi sekejap gila nak mati - 3 saat ja kut. Terlepaslah sorang dua masuk - dia tutup balik. Gila scary menatangni aku tengok hari ni. Main-main pulak - siap dah ada yang terkepit aku tengok tadi! Nasib baik briefcase uncle tu hebat dan kuat seperti remau, kalau tak...

Minit Keempat
Tren yang dinanti - empat gerabak - datanglah tiba. Tapi dia tak langsung berhenti depan kami. Dia tunggu sebentar dekat selekohan terakhir melihat kami dari jauh  [pakcik yang semangat duduk dekat depan sekali]. 20 saat kemudian - tren satu lagi beratur di belakang lagi. Rasa kagum pula dengan sistem Putra ni! Kalau dulu, manusia je yang kena beratur, sekarang ni - tren pun ikut kena belajar etika beratur sekali. Silap-silap ada lagi bercanak tren duk beratur kat belakang lagi - tapi sebab yang nak boleh nampak 2 ja - makanya, tak tahulah ada ke tak tren yang ketiga belakang duk beratur nak ambil penumpang lagi.

Minit Kelima
Tet toot. Tet toot. Pintu tutup. Rasa cam sangat selesa pula gerabak tren ni. Dah la bersih - banyak ruang melepak melenggok-lenggok kaki - putih lagi - aircond dia pun sejuk wey! Makanya, bagi yang berhajat nak balik naik Putra lepasni - terutamanya waktu sibuk macamni - lebih baik tunggu sajalah tren 4 gerabakni. Takdalah terkepit sangat cam dalam tin sardin nanti!
SRi:Suka sangat tengok grafitti dekat dinding Sungai Gombak tu!Agak-agak bebudaktu berbayar ke hah? Cam sangat t'organized je.

4 comments:

  1. ko balik eh? tak habaq pon..jelesnyeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. orang dah cakap-ambo dh nak torbang xsey cayye.hahhahaa

    ReplyDelete
  3. laaaaaaaaa..betol2 ke..hahahahaa

    ReplyDelete
  4. sob3.selalu sgt kew ambo nippu mung selame nie??hahhahahahha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores