Monday, 9 August 2010

Apek Ku Sayang.. *Gay Gillakss!!*

Dah nak dekat seminggu dah gua melepak dekat Cherries ni. Semuanya semata-mata nak tarah line internet dia. Bahagia betul! Lepak dari jam 10 sampai ke tiga pagi-gua bayar paling mahal pun 30k-itu pun kebetulan Beef Wellington tetiba malam tu tak Sold Out. Yang lain standard lapan hingget -- Nasib baiklah brother tu tak pernah ngamuk buat muka bila kitorang masuk kedai dia bersama beg laptop kesayangan kami

Tetiba bila-bila fikir balik--ni bukanlah pertama kali gua buat perangai macam ni--dulu waktu sekolah--selalu sangat dah melepak macam ni. Yang pernah hidup dengan gua--mesti semua dah tau cerita ni--asal ada outing saja-mesti gua pergi melepak kat Metro Kajang--naik tingkat 3--cari kedai apek sorang ni. Dia sangat baik. Gua selalu lepak kedai dia baca komik-komik dekat situ. 

Gua tak tau gerai buku ni siapa empunya dia sebenarnya. Sebab ada dua orang pak guard dekat situ. Sorang apek ni-dan sorang lagi sorang mamak ni. Gua  dah rasa macam dah sebahagian daripada dorang pula. Sampai satu tahap kalau dorang nak pergi mana-mana, dorang suruh jah gua jagakan kedai dorang. Mungkin tu caranya dorang tak mau bagi gua "makan" gaji buta kot..? Maunya tidak-reti baca saja. Belinya tak pernah lah pula

Rasa macam dah lama pula tak pergi singgah ziarah. Kali terakhir gua turun apek dah takda. Mamak cakap dia ikut abang dia berniaga. Betullah tu kot? Sebab setau gua--apek tu kata dia memang jenis tak mau nikah. Dia reti kahwin jah! Makanya tak mungkinlah dia takda sebab ikut bini dia berniaga. WOHA
Tapi macamtu lah hakikatnya kalau nak berniaga-- kena selalu senyum tak mudah nak bermasam muka. Kalau nak bertahan lama, terpaksalah lupa buat-buat tak nampak kerenah yang menyakitkan hati. Jangka masa panjang punya keuntungan jauh lebih lumayan daripada jangka masa pendek. Mulut pun kena pandai jaga juga. Tapi tetap--jangan sampai rugi pula.

Mama cakap; peraturan paling basic sekali kalau nak buat kedai makan---jangan biar orang tertunggu-tunggu nak order. Ikut cara mamak berniaga-lama macamana sekalipun makanan nak kena masak-air mesti kena kasi hantar cepat-cepat dulu;lepas tu biarkan je kalau ada yang jenis suka nak melepak lama-lama. Rules yang kedua? --- Ada deeeeeh!!
SRi: Nanti cuti siapa nak ikut turun Kajang -- angkat tangan!

7 comments:

  1. xmo! sebb hang cuti bolan pose!!xleh nak pau blanje makang..hahahahha

    ReplyDelete
  2. lorg.ajak laa pow time saye ngah "cottiie"!! bwahahahha

    ReplyDelete
  3. ko mmg!!pe'el xpnah b'ubah..seb bek apek tu bek..klu x msT hg kena blacklist..
    ~**saya!!nk mkn sate kajang!!!arnab laaa klu nk blnje..hehe
    hg "cottie" kaaa???mcm mane??hoho
    **zana**kn boley pau waktu bukak posa..ee apedaaa..nk pau pon kene aja..hihi

    ReplyDelete
  4. x...kalu apek tu jahawwt pon xdeknye maw kene bleklist punya.aku kan muke pembawe rezeki n ketenangan!WOHA

    houh!xbleeeyh..aku dah suh datin somyati sediakan juadah utk bliaw pow teteiap ari suddaa!hahahahaa

    ReplyDelete
  5. waaaah..tenang nye laa muke ko..ihik ihik..phhbbbtttt =P

    datin somyati tu sapa???kueng3..^_^

    ReplyDelete
  6. hahahaha..datin somyati tu k.som laa..erm,tp k.som da nak balik Indonesia dah 1 September nnt..pastu sape nak sediakan juadah utk saye??sob..sob..

    ReplyDelete
  7. aku baru prasan datin somyati = k.som...cetts btol anip ni..bile ms ntah k.som kawen ngn dato'..jgn mls2!!msk ler sndiri..xpon pg PARAM kn ade..pg jelaaa..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores