Monday, 1 June 2009

mammamamamamama

"Abang dapat nombor last pun Mama tak kesah, yang penting semua markah lebih 80%. Mama tak minta lebih, itu saja yang Mama harapkan" kemudian dikucupnya pipiku dengan bibirnya yang kemerahan diselangi gelak tawa kecil. Lambaian kuntuman senyum kasih ibu mengakhiri episode pagi itu. Itulah kebiasaannya pada setiap putera puteri acapkali hari penentuan menjelma tiba.

Namun itulah Mama,punya cara sendiri dalam menghibur hati anakandanya yang diserang gundah gulana. Senantiasa ketawa dan berjiwa muda membuatkan semua orang senang dengan tingkah lakunya. Jawapan yang dilontarkannya bagi setiap persoalan yang dikeutarakan juga seringkali diluar kotak pemikiran norma manusia.

Kepada teman yang pernah mendengar perbualan kami, mungkin merasakan agak kurang sopan bagi seorang anak berbicara sedemikian kepada ibunya sendiri. Tetapi itulah hakikatnya, kami sekeluarga tiada kod khusus dalam berbicara. Kemesraan dalam perhubungan tak membatasi dalam soal kata-kata. Tambahan keramahan dan jiwanya yang tak terlalu sensitif membuatkan semuanya tak terlalu dianggap serius baginya.

Selamat Ulang Tahun Mama!! Semoga hidup kita sekeluarga makin ceria dibanjiri warna-warna bahagia. Kami putra putri sangat amat menyayangi lahiriah rohaniahmu. Meskipun punya banyak kelemahan, kami tetap kan menyayangimu seadanya. [mati gua kalau mama baca nie..hahahhaha] Semoga umurmu yang makin menanjak usia menjadikan Mama lebih mengerti arti kehidupan dan tujuan kita diciptakan. Salam sayang daripada anakandamu di perantauan.
SRi:Semoga pertemuan Manohara dan keluarganya dapat menyelesaikan dramaswasta selamani

17 comments:

  1. happy bday mama in law..hahaha..kontroversi ni~~! =D

    ReplyDelete
  2. waa...suke bbnoow eyh bikin fanass d cnie!ahaks~
    *kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi*
    ~btw,mama kata mekaseeeeeeeeh~

    ReplyDelete
  3. b'day mamamu ke??? yg ke brape??...hehehhe semuga kamu sekeluarga bahagia2 slalu...;)
    *adiah untukku xde ke??...ngehngehngeh
    *nk sruh mamamu bce r blog anakanda beliau neh...;p

    ReplyDelete
  4. happy bday to my grandpa...get well soon n i leb u so mac!!!!hehe..tompang bg ucapan kt tokwan aku..bday beliau arini...d kesempatan ni jugak nk wish epi belated beday to mama...smoga pjg umor d murahkn rezKi..patut laa mama wat pizza..celebrate bday upenye???
    *eyh??mama sapekah???hohoi.......

    ReplyDelete
  5. yg ke berapa??ada deeh..hahhaha btw,thanx laa eyh atas doa mu itu dilla~
    mm,cube bg reason yg sbnaw2 n logik sket..ape ke pekdah dan sababmusababnya aku perlu bg ko adiah? btw,tv plasma aku dh bgkos blom?? hahhaha
    mm,jgnlaa joe..ko nie slalu sakat aku!xbek sunggoh sikap mu itu!hihi

    gile r ko tora!mnakotkan sunggoh!stalker habes!! mama bt pizza pon ko tawu!hahahhaha tpi~adek aku cakap memang sedap r&pagi tue memg dorg telan pizza je lah memanjang!hahahaha
    mm,eppy besdey kat tokwan ko jgak!!

    ReplyDelete
  6. tv aku dh bungkus dh..aku kn kne ksongkn umah kt plaza papa rah tu...so kne r bungkus, tp xde r plak t'detik di hati aku neh nk bg kt ko....hehhehehhe ;p
    ermmm, x igt plak apsal kne bg adiah kt aku..cmne r...sdah la datuk sri poernama....kuikuikui

    ReplyDelete
  7. ooohh..terharu baca..
    mata masok habuk..
    isk3..

    ReplyDelete
  8. erg,aku bru jerk nak snyum2 bile bace comment ko neyh!tpi bile smpi part kate xdek tdetik tuh.. huhuhue~masam balik dh la!hahhahaha
    *ade ke aku jnji ngan ko adiah?ade ke?ade ke??? hahahaha

    hahhahahaa.gedik r ko jijol!klu ayat bunge2, tharu habes layan laa jugak ko nak bt drama mata masok habok nie..nie happa pon tarak.. ape kes?? hahhahaha

    ReplyDelete
  9. eh betol la..sama ngn jijol..terharu..pastu tbe2
    mata masuk habuk..ahaks

    ReplyDelete
  10. eh lupe lak..
    happy bday oyang!!
    *opsss*..hahahaaha
    gurau2..happy bday kt ibu kamu ek~

    ReplyDelete
  11. Cik Dah da umor bpe tak state pon abg anep!

    ReplyDelete
  12. hahhahahaa..tpinge2 aku bile ko sebot oyang~
    "oyang tue sape?",bisik qalbu ku diam2..ahaks

    perg,korang 2 orang memang jiwe sensitip r! tahniah laa yea atas anugerah Tuhan yg x terhingga itu

    dun wory,aku dah sampaikan bg pihak ko,bal~ X)

    umor cik dah?ada deeeh..hahahhaha

    ReplyDelete
  13. oyang tu moyang laa..
    ko kan atok.
    ceyh...atok sguh!! hahaha

    jiwa sensetip ni anugerah ek?? haha
    if so, alhamdulillah...hehhe

    ReplyDelete
  14. shukuuur..shukuur...shukuur ya allah!!

    shukuur..alhamdulillaah~~

    aiep,ternyanyi plaks d cnie...

    ReplyDelete
  15. yea..yea..aku taw laa oyang tue moyang~hahhaha

    ok ape drpd jd orang yg xbrape nak reti bperasaan & perasan perasaan org laen dsekelilgnye hihi =)

    ReplyDelete
  16. abs nape buat2 taktau?? haa..buat lwk la tu..haha

    ade ke org cmtu?? boleh bgtau nama?? hehe

    ReplyDelete
  17. mn de aku jd stalker...
    ko tau x dosa fitnah???
    aiman yg gtau aku mama nk wat pizza...
    brani ko!!!melemparkn kate2 nista...
    aiman cube mnjeleskn aku sbb aku kn msk spageti ari2....
    sedap ke???boleyh laaa soh mama watkn pizza...
    nk g umah ko ari2 laaaa...hihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores