Thursday, 11 June 2009

Siapa SHIKiN?Siapa AMELiA???Siapa?SiAPA??

Sri yakin ramai yang pernah baca Lagenda Budak Setan-gabungan trilogy Budak Setan (karya pertama Ahadiat Akasyah) –dan tak kurang juga yang mengetahui karya kitab tebal ini bakal diangkat menjadi filem. Bahkan penggambarannya di Langkawi pun dah habis 31 Mei lalu.

Tapi hari ini Sri tak berapa berminat nak cerita tentang perihal filem tersebut. Jika anda semua buka Berita Harian hari ini-tajuk SAMPAI JODOH merupakan berita pilihan tertinggi mengatasi capaian rating kisah “Nasha dan Anak Wayang” dan berita-berita politik yang lain.

Jika kalian cermati berita tersebut baik-baik*tajuk Sampai Jodoh itu hendak (mungkin) merujuk kepada ayat Legenda Budak Setan bawa Farid Kamil dan Shikin ke jenjang pelamin tetapi sampai ke bawah, takdelah pula apa-apa pernyataan tentang tajuk artikel terbabit. Sri bukannya nak menyibuk siapa Farid Kamil nak kahwin atau nak berpacaran. Tapi sekurang-kurangnya bagilah rencana artikel tersebut sesuai dengan tajuknya.

Yang menjadi isu di sini-apakah berita tersebut adalah ditujukan kepada babak dalam filem tersebut atau di dunia nyata? Siapa Emilia? Sejujurnya Sri TAK pernah mengenali watak Emilia (dilakonkan oleh Shikin) dalam Lagenda Budak Setan. Tapi tak tahulah kan kalau terlepas baca atau wataknya terlalu kecil. Tapi kalau dah siap berkahwin dengan Kasyah (Farid Kamil), takdelah kecil lagi watak dia.

Makanya,ada sesiapa tahu tak siapa Emilia dalam Lagenda Budak Setan? Dan cerita Sampai Jodoh ni merujuk persatuan antara jiwa Farid Kamil dan Shikin (dia pernah berlakon cerita apa eyh?) atau Kasyah dan Emilia? Sri menantikan jawapan-jawapan anda di ruangan komen atau chatBox ya!
SRi:Masuk ruangan gossip,takdela pula cerita tentang mereka berdua!Farid ngan Lisa adalah!!Btw,anak siapa yang Fazura pegang tue?Jangan kata filem nie dah rangkul sampai ke Kasyah Lagenda Berakhir!

6 comments:

  1. i read this book in one day. tapi yg 900++ page tu, rasenye yg compilation setakat 3season je. emilia tu next season kot.huhu. xbest nak sambung bace coz mesti citer dah meleret2.huuu.

    betul2.smlm bace artikel tu kt berite harian tu, tajuk tak kena lgsung. tp mls nak tau sbb x minat pun dgn 2 org tu.hehe.

    and, rasenye if balik mesia nanti xnak tgk pun..sbb x minat watak2 utama die. suke pelakon2 pembantu je.hehe. nanti jadi tak best plak novel yg dah bace tu.

    tp xnak la ckp lebih2, ntah2 best kan. ntah nanti saye jd org 1st berbaris nak beli ticket =p

    ReplyDelete
  2. wohoohoe..ONE day?sgt hebat itu..

    mm,mayb jugak kot!tapi sangat pack r kalau dia dah gabung dengan novel yang lain. perg,mesti sangat melompat-lompat nnti!!

    tak minat dengan 2 org tu?samalah!den pon suka Lisa jek!!hahahaha

    hahhahha..lawak r yah nie!tapi realiti utk novel yg diangkt jd film memg mcmtue. msti slalunye kureng drpd karya asal..huhue

    *nk g tgk.xyah g tgk.nk g tgk.xyah g tgk.nk g ke xnak??hahahaha

    ReplyDelete
  3. shikin?
    aku kah? =P
    sape shikin?
    ade artis name shikin?
    xtau pun~
    hehe~

    ReplyDelete
  4. hahahha..ha'aah,ko~huhue
    artis baru kut?tpi aku xtawlaa sapa yg kawen sapa nie?hahhahaha sapa emilia???

    ReplyDelete
  5. emilia is ayu..
    baca balik lagenda budak setan betoi2..emilia x watak kcik..
    lupe ke ayu dh kawen ngan azmi pastu die accident n muka hancur...die dpt pulih balik muke die tapi dia nak tuka muka(plastic surgery) sbb bagi die the old ayu is cursedddd..die nak jd sum1 new..anak yg fazura pegang is anak ayu@emlia+kasyah..ayu@emilia died giving birth to that child...aku laz baca buku nih 7thn lepas ponn aku still ingat..

    ReplyDelete
  6. owh yeah..btul2!ayu change her name into emilia sbab dia btol2 nak start idup baru.. tpi cam kureng le plaks cz shikin yg jd emilia tue- cam xbrapa comey jah banding dgn lisa cz dlm buku kan emilia lg cantik drpd ayu [if i'm not mistaken]-so,better maya yg jd emilia! anggun, ayu & sophisticated gitu + lg matured... [byk btol duet nk hamek maya karin laks dlm mubi nie! hahaha]

    ok,kpd readers yg duk ttanya jugak-emilia adalah ayu slps dia bt plastic surgery-sbb accident lps gaduh ngan azmi[lari punya lari, then BOOM!]tapi dsebabkn Emilia suka pakai perfume yang sama dengan Ayu sering m'btkan Kasyah tue duk t'igt dkat Ayu..lpastu nanti Emilia nie jadik boss kasyah.. tapi kasyah tatau dia tue Ayu... hah,nk taw klanjutan dia-ppndaila hgpa cari sumber dia ya! ahaks

    ha'aahlaa..kasyah ade anak dgn ayu..anak dia mati sbb pnyakit kuku mulut tue! *time tue tgh heboh dkt sabah srwk pnyakit tue* i juz remembered bout his brother's daughter jerk- athirah.. huhue
    *abg dia mninggaldunia gara2 drugabuse~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores