Saturday, 22 May 2010

1Murid=1Sukan=1Malaysia

Sekolah Rendah SRi merupakan sekolah tertua di Selangor

Di padang yang satu itulah kami main bola sepak, hoki, bola tampar, dan buat acara sukan tahunan-maen kawat keliling trek balapan

Dekat situ juga dorang pasang khemah main unggun api untuk bermalam berpandu puteri islam pengakap bulan sabit merah bagai

Kami pun pernah bergaduh di atas padang yang sama lepas kantoi dengan Cikgu Nazri

Tapi itu semua dulu. Kini padang itu sudah jadi tapak mainan buat anak-anak kecil dan buat sang mak bapak bermain menambah bilangan ahli keluarga mereka.  Sudah ada kompleks kuaters guru di atas padang itu

Rasa geli hati juga memikirkan cadangan TSM ni. Bukan cuma satu sekolah ini saja yang tak berpadang. Banyak lagi sekolah di luar sana turut mengalami perkara yang sama

Kaya mewah sangatkah kerajaan ketika ini untuk turut memperuntukkan berjuta-juta ringgit buat menghadiahkan padang baru buat mereka? Entahlah labuuu...

Sejujurnya masih banyak ruang-ruang kosong kekonfiusan bertebaran di ruang minda terutamanya kepunyaan mak bapak tentang pelaksanan dasar ini. Makanya kementerian haruslah mengkaji sedalam-dalamnya terlebih dahulu sebelum mengimplimentasikannya. Kalau tak, baru setahun jagung dah banyak bantahan keluar-kemudian membazir semua kempen dan peruntukan yang dah dikeluarkan
SRi:Rasa cam nak buka tusen maen dam aji chess plaks.hihi

3 comments:

  1. quote:-
    "...dan buat sang mak bapak BERMAIN menambah bilangan ahli keluarga mereka "

    seriously it's funny...apekah maksod???ko ni mmg sarcastic laa muhd anip...

    ReplyDelete
  2. hehehhehheee..nnti mung dh besor mung pahang laa~ =P

    ReplyDelete
  3. hahahahaahahaha...so now i'm a little kiddo laa ye?? XD

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores