Friday, 21 May 2010

carut mencaruti

Bila kita sebut wanita, terus terbayangkan wajah yang mendamaikan, menenangkan jiwa.

Mungkin akan ada yang terbayangkan kesensitifmengadaannya, kemerajukannya yang menyengalkan-tapi tetap mereka akan tergambarkan sosok yang sangat lemah gemalai lembutnya.

Namun semua tu hilang jatuh berderai bila sang wanita tu mengamuk mencaruti warga yang lain.

Sedangkan lelaki hari ini pun dah banyak yang tak mencarut, bahkan kalau mencarut pun rasanya semua macam tak berapa nak kisah sebab memang lelaki dan kasar sememangnya sinonim. 

Tapi bila terdengar itu terpacul daripada bibir empunyanya wanita-mau berderau darah semua yang mendengarkan. Pakailah tudung labuh mana sekalipun, rasanya jatuh hilang hormat padanya bila terdengarkan itu yang terpacul daripada mulut dia.

Serius kamu tak kelihatan keren jika mencarut. Bahkan nilai harga dirimu bakal jatuh menyembah bumi.

Konklusi;lumrah lelaki jika mahu berbini akan mencari yang boleh mampu menjadi contoh panutan buat keluarga dan bakal anak-anaknya. Sejahat semetal manapun dia, yang lemah lembut bertudung jua akan dipilihnya. Yang memang kaki masjid toksah cakaplah.

Jagalah sikap dan lidahmu Hawa jika teringinkan kemanisan kemudian hari kelak.
SRi:Say NO to WTF!!

10 comments:

  1. sapa wei??xkan awek aku kot?haha

    ReplyDelete
  2. hahhahaha.awek mu sape??fadli? :P

    ReplyDelete
  3. haha..wei ni kejadian tadi k ang tulis entri ni??

    Alaaa..awek aku la..u know who..keh3

    ReplyDelete
  4. hahhahaha.bukan2~org len.konpem! X)
    *aQ xdek d tempat kjadian waktu bende tu blaku.so,bukan org yg ko maksudkan lah tue. tpi mesej ni stil blaku utk smua insan dluar sane juge.hihi

    ReplyDelete
  5. bagos laa entry ko...
    xbek mncarot tau...
    kasi cili jek mulot org itu..
    aku pnah dnga org ckp phone...
    8 dr 10 yg die ckp sume nye m'carot..
    apekah slh kwn beliau itu???
    aku yg dnga pon nek seram...
    baru jek nk puji awek tu cun (aku bkn les ok..)

    ~~**WTF tu ape muhd anip???hihi...

    ReplyDelete
  6. mm.hape hentah nekmat hekmatnye mencarowt pon dek tak taw?!sekali dua mungkin masih dpt dterima kut, tapi kalau dah jadi tasbih- ngaaaa~ memang nak makan felempunk kowt! isk3~

    *world tekwando federation!ahaks

    ReplyDelete
  7. org selalu marah kalo sebut 'f' word tu. tp org xkisah plak kalo sebut word cam effing, frigging n etc. padahal maksud die same je~ =P

    *blame d tv, blame d books. even dalam buku harry potter pun ada perkataan 'bloody hell on earth'. ahaks!

    ReplyDelete
  8. klu WTF = world taekwando federation...
    nape say NO??
    kn bagos blaja self difence...hihik

    .::cik elmoluuvpaddington ::.
    betol..betol..betol...i sokong u...
    n blame d ppl who get influenced too..ahaaks2

    p/s::. ms skolah dlu ade kwn pnah tulis essay masok kn "bloody hell"..mmg kene marah laaa ngn cekgu..hahahaha

    ReplyDelete
  9. tak!aQ x suke tekwando!!hahahahha
    houh-silap besaar r sape yg tulis cenggitue! *ke ko sbnanye nih yg buat essay cenggitu tora??hahahhaa

    mm..maybe sebab perkataan2 tu org xtaw n not so common kut.same laa kalau ada org mencarut sebut corona sulcus,shaft of penis kew even sbut vagina skali pun-org x rase pape kut sbb it wasn't a culture@word of choice for mencaruting... hihi

    ReplyDelete
  10. yelaaa2...aku laa ahli WTF..aku suke wing chun..kui3
    ** I neva include any HARSH or NASTY words in my essay...aku kn xbijak cm ko...ahaaaks2

    not bcoz ppl dont know d words...bt it is not define as "m'carut" word...all are formal n been used formally(bape bnyk formal daa)..jez d way we present d word will reflect wut we'r going to say...dlm dictionary kn dh divide word yg formal n xformal....

    4 e.g. laaa kn...
    wut u will think if ppl said "pantat"(sorry..t'paksa gune in term of exmple) instead of "vagina" ??
    which one sounds nice to hear???
    d "p" word does sound very harsh..n i feel like slapping his/her face if i heard from their mouth....
    choices are in ur hand!!!
    ^_~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores