Monday, 4 May 2009

dan...Sang Atheis pun Berdoa

Ya Tuhan, apakah Engkau memang ada?

seratus tahun perjalanan hidupku

tak kutemukan diri-Mu

di manakah Engkau?

ku tanya pada makhluk-makhlukmu yang alim dan khusyuk

mereka tak mampu menemukan-Mu untuk diriku

aku sendiri tertatih-tatih seirama pusaran angin di ujung badai

aku lelah menemukan-Mu

aku ingin pulang

namun kemana?

Pintu hati hamba-Mu tak terima kehadiranku

bahkan pintu rumah-Mu pun tak sudi membuka untukku

terdiam aku seribu kata menanti kata cinta

cinta teragung laksana butiran permata dunia

namun langkah tuaku tak mampu menahan waktu

terkaparku di sudut beku rumah-Mu,

dan aku tak percaya lagi pada-Mu

-sayuri yosiana-

SRi:Salah merekakah yang tak menemui kebenaran atau kitakah yang harus dipersalahkan kerna terus menerus menyoroknya daripada mereka?

6 comments:

  1. suh die jumpe bro shah la..hihihi

    ReplyDelete
  2. sampai bila kita nak jd org yg hanya pandai menerima dan x berani untuk memberi??

    =)

    ReplyDelete
  3. aah..btol gak kan//
    ok2..thx atok~

    ReplyDelete
  4. yupz..setuju bbnoow dgn cik ariz nie
    tapi trase le jugak~knape kite smpi bgitu sekali mbiarkan mereka yg atheis nie trus dlm kgelapan kan?
    x ppasal nnti kite pun sama sangkut dlm neraka sbb x bdakwah bbtol dkat dorg nie..
    :S

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores