Tuesday, 18 August 2009

Kongres CGC

Secara langsung kami berfrekuensi kepada anda daripada Saluran CGC d’Pulau Kapas!

Hurm,1st of all,Yaa Marhaban Ramadhan Yaa Marhaban.. Insyaallah Jumaat@Sabtu nie kita akan ramai-ramai memulakan ibadah puasa yang menjadi rukun Islam yang Ketiga. Selamatlaa eyh berkejar-kejaran melakukan ibadah di bulan yang mulia nie. Kepada yang tak bersebab musabab-selamat laa berpuase penoh,toksah nak ngengade men lopong-lopong laks! Di mana jua kita berada, Dia di atas A’rasy sana pasti sedang melihat dan menilai kita..

Ok,harinie kitorang buat LIvE blogging from Pulau Kapas sempena KOngres Tahunan CGC untuk sesi 08/09 [dah habeh dah ghupe-ghupenye tahunnie kan?kan??] XPDC Santai [tema tahun ni] dijenterakan oleh Proton yang dipandu hebat oleh Mr.Pres dan Mr.Reza

Kitorang bertolak dari Gombak jam 8pg semalam dan sampai ke destinasi pertama-Rumah Agam Al-Akh Sheikh Ahmed Naqiuddin Jailany-lebih kurang jam 12. Setelah selesai bersesat-sesatan [sbb besaw sgt] dalam umah beliaw kat Kemaman tuh, kitorang teroskan ke destinasi kedua->Rumah Sheikh Ahmed Fahmi

Ok,teross kepada Pulau Kapas story… Bot Laju yang kitorang naek tue rege dia RM35 seorang pergi balik-perjalanan 20 minit kot one way? Sebab saye dop tengok jam time tue,tapi saye rase memang cenggitulah masenyea.. hah,nie fact yang tara bleyh disangkal,bagi bende-bende yang rawan hancoos, sile biarkan ade bende laen seperti bag yang penoh dengan baju sbg kusen dibawahnye. Kalau tak memang agak kuat sangatlah kemungkinan kehancoran barang tersebot! Bersedia sajalaah!!!

Makanya secare keseluruhan-petang tue kitorang jejalan maen2 aer, tanam-tanam orang, men volleyball dan yang paling havoc sekali-pertandingan pijak LANDAK LAUT!! I Looike diz game!!!

Kalau nak dipercayakan kata-kata orang-orang memang xtaw nak bulih percaye ke x,Pulau Kapas merupakan pulau yang paling tak termaju dalam peta pelancongan Terangganu! So,korang toksahlah nak negngade letak high expectation pulau nie ade jalan tar, kelab2 yang havoc dan malam yang sangat riuh rendah. Sume tue memang betol2 tramat bertentangan dengan kenyataannya! Silap-silap kalau kamoo jerit kuat2,maunye dengar orang yang duk dunia sebelah sane nun!huhue

Huh,dah r!! kapala pon dah weng-weng.. Ayat pon memang dah sejak azali bercelaru dan tak sedap nak dibace. So,sory laa eyh.. XD
daa~ zZ
SRi: Al-Fatihah disedekahkan bt Mohd Taufik Ghani-adek nimengchang-yg telah pulang ke rahmatullah kelamren-hari Senin-Semoga ruh nya diberkati&ditempatkan bersama iorang-orang yg soleh yang mendapa rahmat drpdNya..dan takziah diucapkan bt keluarga allahyarham~

2 comments:

  1. hahahhaa..kan org dh gtaw xmenarik lgsg p.kapas nuh..but having a great tym wif frezz adelah sgt besHH..hihi!!enjoy it..

    ReplyDelete
  2. hehhehee...dah habeh great time wif fwen dh!
    skrg bsame koarge pule bmandi mande bsuriram ram raam... maw jooin???hehehe
    *tpi x byk sgtlaa minah salehnyea~so,xbrape nk adelaa pcucian jiwanyea..ahaks

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores