Sunday, 2 August 2009

week.end

Dah lama bebenor Sri x bercerite tentang diri sendiri. Nway, Sri baru habis exam dan dah pulang ke Malaysia sejak semggu yang lalu-tepat jam 2 petang nanti-lengkaplah sudah seminggu Sri menjejakkan diri ke tanah air Malaysia ni. 1st of all,minta maaflah ye kepada pihak-pihak tertentu yang mengharapkan perkhabaran bila Sri balik-cz memang balik kalini (like always) memang sengaja dirahasiakan even from my own family.

Ok,enuf bout dat. Time Sri tengah type post kalini,Sri bukannye ade dekat rumah pon! Time nie,Sri dekat Sg Congkak,Birthday Boy-PakJang bawa kami sekeluarga bermalam dekat sini lepas dah sehari berlengas dengan catering untuk Kempen Alam Sekitar dekat Jungle Lock, Alam Sedayu. Bagi orang-orang Gombak especially yang dekat-dekat rumah lama Sri mesti taw Alang Sedayu tue dekat mana kan? Tak ramai sgt harini, 110 orang jerk-tapi bende yang dorang minta agak kompleks-especially for packaging-Strictly NO PLASTIC!-buta-buta sume pakai kertas-sampai plastic for wrapping pon kitorang tanggalkan bile dah sampai sana.

Peserta kem pagi tadi rasanya semuanya anak-anak yatim. Kekadang tue terdetikla jugak betapa bersyukurnya kita seharusnya sebab masih ada kedua mak bapak [tue pon lagak macam nak suh depa mati cepat jerk..isk3]. Tapi bahagia juga tengok dorangnye relationship antara satu sama lain-yang besar jinjing tangan adik yang kecil-so sweet! Yang kecil laks x banyak songeh-baek jek-xdek nak gaduh2..

Hah,dah alang2 nak cerite pasal diri sendiri kan-punye le baek punya Mak Lang kejot bangun Subuh kol 4!Dengan tersangat amat sengalnya,bangunlah saye bersolat subuh time tue jugak! Gilaks tol orang tua tue! Selambe kate time tue dah kol 630 dah. Sunggguh,diriku rasa sangat ngokngek waktu sedar kena tipu tuh! Tak pepasal pagi semalam sembahyang Subuh DUA kali!hahhahaha

Truly deeply-even Sri sekolah dekat Kajang 5 tahun-tapi nie lah pertama kalinya Sri sampai Sg Congkak! *Gunung Nuang xsah ckpla..lagi laa haram!*Terase teruje jakun yang teramat sangat pon ade jugak sebab dah lama bebenor tak mai bersuriram ram ram suriram dekat sungai. Dah laa orang belanje laks tuh! Tue yang bertambah2 lagi kemahalan kenekmatannya tue!! Btw,takziah Sri ucapkan kepada adik-adikku di Skudai dan Bachok sana yang terpakse meratap makan hati berulam jantung sebab tak dapat join kitorang d'cnie. Belajar bebaek yea wahai adik-adikku sayang.. ahaks

Mm,Sungai dia memang jernih, cool n xterlalu sejok,batu pun x berapa nak banyak dan tak tajam, pasir pon x banyak yang mampu kotorkan chalet kitorang&sandal tuh! I Loooike… tapi dalam banyak-banyak tue, yang paling terase nikmat dia adelah- BOLEH SOLAT JAMAA’ QASAR!!I’m Lovin It!hahahha

Cukuplah tue kut omelan post kali ni.. Semoga hidup kita makin tenang dan membahagiakan..

*terime kaseh daun keladi kepada insan-insan yang telah membuatkan hari-hari saya makin bermakna especially to~
  • MyFamily terchenta sebab tak pernah membuatkan diri ini rasa tak tercukupkan
  • Tok Siti cz masak macam-macam haritu! [Sgt bkeyakinan waja sggh klu tggal ngan tOk sbulan,konpem balik nie kimok gilaks] *btw,Abg baru taw umor Tok lagi muda daripada umor mama!hahahha sowie..*
  • Mama terSexy-Cik Fara Fauzana Mardhiah-cz pinjamkan ur Celcom Broadband nie!
  • Kakak tersayang-Kak Fieza-cz kurierkan no yang sangat teramat CAMBEST! I LOOike!! *no tue akan SRi khabarkan kemudian hari cz x rasmikan lagi penggunaannya*

Last sekali-bagi yang terasa,Sri mohon keampunan seribu satu kemaafan dan Terima Kasih kepada kalian semua atas jasanya menjadikan hidupini lebih bererti&menceriakan!

*Tahniah kepada Kak Shila anak Tuan Haji Yaakob atas kelangsungan Majlis Gilang Gemilang Perkahwinannya hari ini! Semoga hubungan yang terjalin bakal berkekalan sinar bahagianya hingga akhir nyawa!
SRi:Tak bleyh bayangkan hidupku tanpa kalian semua!I Love U All!!

6 comments:

  1. Cmane anip boleh join kempen alam sekitar? isi borang ke?mcm best je,nk jugak.

    msti best if anip upload gmbr skali.hihi :))

    ReplyDelete
  2. ooowh..anep x join skali~juz tolg sediakan makanan utk dorg jerk~so,xdoplaa plaks gambonyea.. hihihi

    ReplyDelete
  3. btw,rasenye yah bley register dkt jas n then ikot dia nye progrem schedule dkt laman web dia!

    ReplyDelete
  4. aku pon dh lama tak bersuri ram ram kt sungai..ade je frim tu tp monyet byk..malas mau pergi..hahaha

    oh sama-sama..wakakaka..*aku ade jasa kan?? dlm menjadikan hdup ko lbh bererti n menceriakn..ade kan?? hehehehe*

    ReplyDelete
  5. hahhahhaa...monyet xpe bal,jgn byk "monyet" jerk~x aman maw bsuriram..huhuhue

    yea2...byk gill jase ko!tnpe ko,xbrape nk bleyh idop laa aku dlm donia yg pnoh cabarannie!ahaks

    ReplyDelete
  6. ohho! saya memang terasa sgt jiwak dikala mendengau perkhabaran ini!ni baru beta tau ap jd sbnrnya di kala sepeninggalan beta beberapa purnama ke johor-riau untuk mencari bekalan ilmu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores