Monday, 10 August 2009

G.I. JOE:The Rise of Cobra

*warning-please don't proceed your reading if you don't want to be spoiled when watching this megablockbuster movie*
Opening-3.5 stars
Pembinaan Plot-3.5stars
Teknik penceritaan-3.5stars
Penstrukturan watak-3.8stars
Closing-3.2tars
Bonus-4.0bentang
Konklusi-3.58stars!!

7 Sebab SRi Tak Mengesyorkan Anda Menonton Filem Ini

  1. Jalan cerita yang teramat sangat kurang Ummph!!! [sehingga menyebabkan mata ini turut melabuhkan tirainya..zZ]
  2. Kesan Grafik yang sangat LEMAH-rase macam tengah layan katun 3D zaman 80-an laks
  3. Tak mengembalikan zaman kegemilangan G.I Joe langsung-SRi cuma t'recall En Cobra jerk dan beberape [x byk pon] watak penting yg laen..Yang lain,wassalam sajalaah [kene cari balik ni komik-komik G.I Joe nie]
  4. Actions coreografer too lousy meiy..x berderau langsung adrenaline dlm tubuhku ini!ahaks
  5. Almost all G.I Joe's fans are adult rite now,why laa the director should make it too childish? Berdiri sebaris ramai2, jalan sama-sama macam dalam kartun. Commonlaa, maturedlaa sket.. dalam katun Oklaa..but in movie,make it simple and toughlaa next time..
  6. Suit yang Channing Tatum[nape karakter beliaw x berapa nak gah cam dlm Step UP?] pakai tuh,yang sjibik cam HALO nye suit tue memang wujud eyh dalam G.I Joe dulu? Can't remember laa.. Tapi SRi tabik dengan costume Snake n those girl! SOOO SeXay.. XD [sbb tue markah bonus tggi!hahaha]
  7. Ending dia TAK SWEET!!cam hapew jerk!bek toksah buat..hahahha
SRi:Dah tak hengat katne letak komik2 G.I Joe tuh!huhuhue

7 comments:

  1. orang ketiga yg cakap filem ni x best.bagos! sah2 ak takkan menonton,kihkih

    p/s: ejen suratkabar mane yg lantik ko jadi reviewer nih?mantop sih.LOL

    ReplyDelete
  2. aish..br igt nk joli duet gaji tgk sume cite kt wyg..hahaha

    ok la..cancel niat tgk cite ni..tgu dvd cetak rompak je kt indon..kah3

    ReplyDelete
  3. mm,xsahlaa...tpi tue r!aq sempat nk layan cite attic tuh smlm!ciskek btoll..sume gare2 tsilap susun jadual marathon..ahaks

    *lg satu cite yg paling2 jgn tgk-district9-sumpah bt mase+dosa jek sbb kutok2 mereka tuh cz cite dia memg x sedap lgsg!hahahhaha *klu aq rajen,aq review nnti*

    waa...thanx 4 d compliments...i loooooike~

    hehhehehe,ko nk tgk cite pe bal?meh aq temankan.. XD *kdai mkn pon dkt jek,aq pon mkn sket jek bal..hehe*

    ReplyDelete
  4. ko teman? takpe la..bf i marahhh..wakakakak

    ko mkn sket?? aish..tak bek menipuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  5. eeeih...nyaah~xbek taw ckp camtu kt mak!bf ko tue kn sayang kt mak...xkanlaa dia nk marah2 plaks bile ko kuaw ngan aku..nyah?? xnyambong btollaa ko nie nyah!

    hellooo nyah.muke mak nie ade ghupe cam kuat mkn ke??ahaks

    ReplyDelete
  6. hahaha..eee..cm bapokkkk..hahahaha
    bf i tak bg la kwn ng u lg nyah..takouttt jangkit..u paham2 la jgkt apaaa..hehehe

    hello nyahh..muukee u tu, mmg muke suke tekan apa sj depan mata..takleh tahan tgk muke u tu..

    hehe..tako tao dh try mkn?

    ReplyDelete
  7. eeeii...bf u nie jahawwt laa nyah!!pekate u suh dia jupe mak doeloe mggu depan.. ade sdirikit "lesson" tusen mak nk sedekah kan dlm pale dia jap! ahaks

    mmm,tekan??mak nk telan pe nyah???bknnye de buzzle nk jwb pop duiz pon!!karot laa ko nie noks..

    houh,bt melecooor lidah aq jerk!!hahhahahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores