Wednesday, 13 October 2010

Waja Launching (Update)

Maklumat terbaru berkenaan pra-pelancaran (soft launch) Proton Waja Lancer kini telah tersebar di internet dan tarikhnya ialah pada 16hb. Oktober 2010 (Sabtu). Setakat mana maklumat tersebut betul dan benar masih belum diketahui. Pihak Proton juga masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung khabar angin tersebut, mungkin dalam masa beberapa hari lagi pihak Proton akan membuat kenyataan rasmi. 
Kredit: ArenaKereta
SRi:Tak sabar nak tunggu Waja Versi R3.
SRi:Ada orang kata Inspira adalah nama keluaran terbaru Proton ni. 

***

Hapdate:
Proton telah menyasarkan jualan model terbaru mereka, Proton Inspira sebanyak 1600 unit sebulan. Model Inspira ditawarkan dengan dua kapasiti enjin iaitu 1.8 dan 2.0 liter. Dengan pelancaran itu juga pihak pengurusan Proton mengeluarkan kenyataan bahawa Proton Waja akan dihentikan pengeluarannya selepas ini. Setakat ini varian terakhir model Waja yang dijual ialah Proton Waja CPS 1.6 liter manual dan auto.

Proton Inspira yang baru diperkenalkan kelmarin kepada media dan umum akan dilancarkan secara rasmi pada 10hb. November 2010 nanti dengan harga bagi varian terendah bermula RM79,888.00, manakala varian tertinggi akan berharga tidak melebihi RM95,000.00 dan varian pertengahan berharga antara kedua-duanya. Harga sebenar hanya akan didedahkan kepada umum pada hari pelancaran nanti.

6 comments:

  1. eyh,rase2 ade harapan tak kaMoo nak bawak sy nek kete br jalan2 t??hahahaha..kete y cm dlm gmbr nuh!!

    ReplyDelete
  2. .::zana::.merase nek keter pink barbie pon dh ok...hehe

    ReplyDelete
  3. xMo..sY na Nek LE kuNing idaman kamO tuh..xkire!!NAK jugak!!

    ReplyDelete
  4. awop nek laaaa inspira muhd anip mcm kt ats tu...apelaaaa sgt LE kunin saye...isk3
    nok nek gok kene laaa cari kn bakal hubby yg kaye raye...hohoi

    ReplyDelete
  5. proton tukar design ixora dengan lancer kan?

    ReplyDelete
  6. ha'aah.dgr cerita ngan persona sekali.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores