Tuesday, 10 November 2009

Alhamdulillah Mereka Pikir Aku Kaya!!

Masih tak habis-habis lagi dengan isu Manohara yang dah ternyata kalah di sidang penghakiman Malaysia kelmarin hari. Pernyataan press yang berlangsung petang tadi sememangnya menandakan ketidakmatangan beliau dalam berbicara. Bikin SRi panass saja. Memang maunya dia samannya berapa? Rp 50,000? Sepuluh ringgit? Emang dia selama ini caci fitnahnya siapa? Anak ayam? Pliss deyh.. Bertanggungjawablah sket atas kekalahan itu. Jangan diputarbelitkan lagi. Yea ye jerk dia nak bawak keluar 3juta fikir banyak kali. Sumber terdekat SRi yang pernah mengenali Manohara face to face mengatakan Manohara bukanlah orang yang tak berduit, bahkan dia tue bley bagi Sejuta Rp dekat korang macamtue jerk! Tapi tue pon kalau dia kenal koranglah! Kalau tak, singget pon dia tak hingin kot nak bagi!

Huh,Orang buat persidangan, dah panggil bagai, tak mahu turun! Sekali pun tak pernah! Bila dah disabit kesalahan, salahkan Fakhry. Emang Fakhry yang jaga airport tue, jadi kepala Imegresen tahan pasport dia? Sedangkan DS Anwar yang pernah jadi Timbalan Menteri pun turun sendiri ke Istana Keadilan , masa sih Manohara itu yang dah cakap banyak, bukan-bukan; then, Istana Kelantan juga yang nak gendong dukung buai bagai tebar bunga rampai dari Jakarta to Kuala Lumpur? Adoihlaa weyh~ Rasional laa sket!

Then,now salahkan Fakhry lagi yang dia tak boleh nak dakwa dekat sini. Besar sangat pengaruh Kelantan tue gamaknya sampai bleyh kuasai kuasa hukum satu Indonesia. Lagipun dah memang jelas terang tang tang kes jadi dekat Malaysia kut, rasanya memang confirmla kot kena sidang dekat sana. Budak kecik pon bleyh agak kot norma judisiari tuh. Pendakwaan kes bukannya kena ikut asal usul yang terdakwa, tapi ikut dekat mana kes tue berlaku laa kot? Hamboih, kalau macam tue parahlaa artis-artis kita yang kawen ngan minah bapak salleh tue nak kene ulang alik gi mahkamah soenoe! Tapi SRi tak tau laa kan kut-kut bleyh dakwa dekat sini sama. I'm nop a Law student. Tapi yaa sok atuh kalau mau di ajak bersidang di sini. Ga' ada apa-apa masalah. Kalau kita bleyh import team peguamcara Haziq Pillay lagi bagus. Senang sket cerita. Sebab SRi memang tak nampak sosok peguam di sini yang hebat beretika, punya daya bicara rasional berkarisma seperti peguam-peguambela di Malaysia dan SRi memang dah agak lama mengikuti perbicaraan yang diwakili oleh beliau sebagai peguamcaranya. Tapi kalau kalah jugak, jangan salahkan Fakhry lagi,kata dia "suap" mahkamah bagai laaks.. aduss,penin pokcik!

Cara pengaturcaraan mahkamah pon tak futuristis dan sistematis. Macam nak membicarakan kes golongan petani di zaman penjajah jerk rupa dia. Dengan bilik persidangan macam dalam kelas sekolah rendah. Aduh, tata balik atuh kamar sidangnya agar lebih ceria dan tak nampak kuno mana! Istana Keadilan atuh bung. Biar nampak ada kelas sikit!

Oklaa, SRi chiow doeloe.. dah reda sikit dah kepanasan memalam buta nie! Baru bangun tido, tup-tup baca press conference makcik ni. Huh,bikin panas sajjoerk. Nak cakap banyak-banyak lagi kang, tak pepasal terkeluaw segala-galanya. Dah kono banned blog pokcik nie hah! Lantak kow laa Manohara ooui.. Moga berbahgialah ekaw dengan kehidupannya. Si Fakhry tue pon memang takdenye teringinkan sangat mana ngan duit tuh! Dia dah kaya gila nak mati sangat dah hah! Btw, SRi sediakan link press tue dekat cnie, banyak lagi rasanya.yang laen korang cari sendiri laa eyh! Check it outz
SRi:Selepas siri Manohara, kini bakal bergulir pula kisah sinetron dari sisi Fakhry. Produksi bakal menerima bantuan langsung daripada kerabat istana berupa penggunaan Istana Kelantan sendiri dan jet peribadi Fakhry sbg set penggambaran

2 comments:

  1. sabar eyh tok..jgn panas2..nnt demam..hik3

    ReplyDelete
  2. hahhahahaa..dh dkt nak febrile dh nie!! sedeeyh x naseb aQ?huhuhuhuhuuue~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores