Thursday, 5 November 2009

Dr Asri&Celebrity

Owh yeah..kalau dalam bidang politik kite ada Khairy Jamaluddin yang mempunyai daya saing untuk masuk dunia hiburan, dalam dunia religus keagamaan pula rasanya Dr Asri punya kaedah dakwahnya sendiri.

SRi tak pasti bile mase dia pernah face to face dengan golongan-golongan artis nie, tapi berikut SRi sertakan stetmen langsung komen atau pendapat daripada mereka atas peristiwa hitam yang menimpa Dr Asri. Check it out

1. Mohd Asri Ubaidullah (anggota kumpulan Rabbani)
Kami amat simpati dengan apa yang berlaku pada Dr Asri. Perkara itu tidak benar, tentu kami tidak setuju dengan tindakan yang diambil.

2. Aishah, penyanyi lagu Janji Manismu
Tak habis-habis orang nak dengki. Tak tahu lah apa nak jadi…

Ada jugak artis-artis yang SMS direct kat Dr. Asri dan bagi kata-kata semangat kepada beliau. Antara artis-artis yang menyokong beliau ialah Maya Karin, Wardina, Betty Benafe dan beberapa pengarah dan produser filem. Di bawah ialah kata-kata dari Dr. Asri:-
Ada yang SMS, ada yang hubungi saya. Mereka harap saya bersabar hadapi fitnah ini ini. Kata mereka, ini semua kerja orang yang hasad dengki.

Jelasnya lagi, ada seorang artis itu berkata…"Kalau mufti boleh dilayan begitu, apa tah lagi kami golongan artis."


Khairy Jamaluddin, MP for Rembau
Saya akan memantau situasi ini dengan cukup rapi dan jika benar wujud apa-apa ketidakadilan terhadap Asri dalam isu penahanan ini, saya tidak teragak-agak mengecam penuh tindakan seumpama ini.

SRi:Suke tengok Jibriel anak KJ nie.Comel gilleerrr~

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores