Tuesday, 3 November 2009

Sehati Berdansa

Uuuih, dah lame bebenow tak bergussip-gussip di sini.. mm,rasenyea sume dah pada tau kan yang hos sehati berdansa tue dua-dua dah isytihar cerai kan? SRi tak tau le talak berape kan, takde plaks yang bagitaw..

Ade orang kate Cik Scha kite nie yang mencurangkan diri-tue pon gare-gare beliaw duk suke suki gumbira bahgia bereply2an status di twitter dengan En Awal. tapi siape tau kan mungkin masalah sebenar terletak pada Abang Fahrin tue. ye laa, kite bukannya taw bebenow pon sape yang bersalah dan tersalah ketika kasus talak tiganya dulu. Entah-entah masalah sebenar terletak pada En F nie hah bukannye dekat Linda tuh..siaan Linda kene hentam bagai.. wallahua'lam~

Houh, tapi hari nie bukan itu yang hendak kite ceritekan yea adeq2 tapi kisah artis yang disenarai hitamkan oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kerana tidak menjelaskan hutang pinjamannya.

Nak dijadikan alkisahnya kedua-dua hero Sehati Berdansa nie terblacklist laks namanya gara-gara tak bayor pinjaman tue. Padanlah gussip dua-dua tue asek domestik jerk, takde gambor-gambor hot from obessi. Rupa-rupanya kene tahan dek abang imegresen tak kasi keluor.

Ada orang kata, Awal dan Fahrin ada buat pinjaman dengan tabung berkenaan ketika mereka belajar di UiTM Shah Alam tak lama dulu. Fahrin garaduan ijazah dalam bidang undang-undang manakala Awal pula diploma komunikasi di universiti berkenaan. Tapi Awal sempat menyambung pelajaran di Universiti Limkokwing dan memiliki ijazah dalam bidang filem & Televisyen.

So,kepada kekawan yang kat luor sanew tue, janganlah buat-buat lupew bayaw duet pinjaman tue eyh. Kesian dekat adik-adik kite tue. Dorang pon nak merase segulung ijazah jugak!
SRi:Awal dah settle bayaw,Fahrin bile laks??
SRi:Takziah kpd Anita&suami kerana tersingkirkan drpd "malam disko" kelmaren

7 comments:

  1. marilah bersama-sama jadikan PTPTN biasiswa...*yg amek ptptn jer la...yg JPA @ MARA @ seangktn dgnnye g maen jauh2.....heeeeee~

    ReplyDelete
  2. macam baca mangga pulak..hahaha

    ReplyDelete
  3. hahhahahahaa...mcm sangat hahahahaharapan jerk cita2 mu itu cik depress.. klu sume dh stat bayor xpelee jgak, nie pon depa dh jd ceti mntak 3.26b yg spatutnya dh dlangsaikan. tue x tgk lg defisit yg bakal dtanggung 2020 nnti klu suma xbayaq-maunye capai 48b.. pergh,gillaaks r~ rassenyea memg dorg xkan mbiasiswakan kot ptptn tuh.. except klu suma bg kerjasama pakat bayaq sorg sikit, brulaa kot dia brani nk bg diskon.. XD

    hahhahahahaa...banyak kali i re-read ur sentence.. duk tbayangkn manga komik jepon tuh.. rupe2nyea MANGGA.. *bleyh tlupe plaks kwujudan majalah kontrobesi pojaan ramey tuh..hihi*

    ReplyDelete
  4. sila tambah power spek anda utk efek farmakologis yg lbh efektif...sekian..XD

    ReplyDelete
  5. heh??tpi selamatke aQ klu ikot saranan kow neyh??hahahahahahha

    ReplyDelete
  6. eh, dlm bajet 2010 die ade ckp laaa...tp result yg gempak jer la..yg smue sem 4 flat seabes flat dah.....die bg ptptn tuh jd biasiswa....mari b'usaha!!!..hahhahaha ;p

    ReplyDelete
  7. wohohoooooe..rilly???nicee!!jom laa kite summee brusehe!!
    *bru passan x penah slidik lg bajet 2010..duk asek bz tgk barisan kabinet br SBY jerk..huhue

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores