Thursday, 19 November 2009

MattaMatta

Ada 3 empunya mata yang SRi takuti
Mata Mama
Mata Para Ulama termasuk Abah Tua
[sory Abah,I x brape nak takut ngan Ur eyes!haha]
Mata Psikologis
Kenapa SRi harus risau dengan mata-mata mereka ini? Sejujurnya apa yang kalian nampak sehari-hari adalah cuma luaran SRi semata-mata. Masih terlalu banyak jatidiri SRi yang SRi cuma gambarkan sekali sekala. Mungkin 70% kehidupan SRi cualah pura-pura semata.

Namun di depan mata golongan-golongan ini, hampir segalanya terbongkar sebegitu sahaja terutamanya my beloved Mama. SRi tak mampu menipu apabila disergah olehnya. Sekelip mata, dia sudah mampu menafsir apa yang sedang dah telah bermain di kotak fikian SRi. Tak perlu keluarkan sepatah kata, dia sudah bisa menerka apa yang berlaku. Sebab itu SRi memang jarang telefon rumah sebab apa yang bakal dibualkan sudah terbaca teragak olehnya awal-awal lagi. I Love You Mama!! Sayang Abah jugak!hihi

Apabila SRi berdepan dengan orang-orang yang terpilih oleh Allah ini, jika kita sedar kita punya salah, pastikan bisa telah terketahui oleh mereka dari sinar mata hitam kita. SRi terkadang risau jugak apabila hendak bersemuka dengan Abah Tua. Takut dia dah terbaca sejarah-sejarah hitam yang SRi sembunyikan daripadanya. Namun apakan daya, mungkin kuasanya lebih kuat menepis blok penghalang yang SRi bina bina di depan mata, akhirnya KANTOI juga!

Masih berkisar KKN kelmarin! Cuma berbekalkan tandatangan, nama dan sedikit tulisan yang SRi yakin tak difahami oleh sang psikologis, Irna mampu mentafsir siapakah diri SRi sebenarnya? Hebat kan? Cuma daripada lenggang lenggok tulisan, kita sudah mampu mengenali lebih dekat siapa sebenarnya orang yang berdepan dengan kita! Tak sampai 1 minit, ketulan kaku ais itu telah terpecahkan! Meh sini SRi storykan sikitlah apa yang telah ditafsir oleh Si Mentalis, Cik Irna kelmarin malam: Mm,Hanif itu orangnya~
GILA!!
Cerewet [banyak cakap]
[gara-gara SRi tak bercakap sangat time dekat KKN..Kan SRi dah cakap, SRi nie kan PENDIAM & PEMALU orangnya]
JaIm [Jaga Imej]
Pentingkan Proses [sistematik gittoe]
Sangat menghargai SENI
Sabar
Terlalu suka asyik dengan DUNIANYA SENDIRI
dan banyak lagi [yg laen,RAHSIA!!hahahahaha]

SRi:Tak pergi langsung pun KKN minggu nie!SORY yaa temen2

7 comments:

  1. ko kena takut gak dgn mata aku..
    kalu ko pndg elok2, ko akan jd batu..haha..takut tak? hehe

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaa...takoootnyeee~
    [dlm mimpiii sajjoooeellaa!!hahahaha]

    ReplyDelete
  3. alaaaaaa...nape rahsia pulaaaak???
    baru jek nk bace....muaahahahahaha
    mgkin perlu d tmbah lg tu...
    ko adelaaaa...
    1. Sengal
    2. t'lampau teliti n kemas
    3. kuat makan (tp xgemok2)
    4. manja
    5. gediks
    6. perasaaaan

    dan bnyaaaaaaaaak lagi...biarlaah rahsia..kueng3
    hebat x aku??
    xyah tgk mata waa imaa tulisan ko pon...hehe

    ReplyDelete
  4. hish,nmpk sgt ko x bley lgsg dpergunekan untuk mtafser hape2 ke bende pon!sume nye x btol!! XD

    ReplyDelete
  5. xkn ko nk ngaku bnde2 yg aku tafser tu btol kot...msT laa segan nk ngaku..muaahahahaa

    ReplyDelete
  6. euuww...apekah aQ seteruk itu tuk mnafikan kebenarannya? berkatalah benar meskipun ia pahit tuk ditelan~ XD

    ReplyDelete
  7. btol laaa ape yg aku ckp tu...
    spt yg kamu pinta..
    b'kata benar walaopon pahit...
    penah ke aku tipoo ko??
    penah aku b'laku xjujur kt ko???
    penah??penah??
    xpenah kn????
    haaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores