Sunday, 29 November 2009

b.a.m.u.n.e.i.f

Pagi ini SRi nampak kelibat Abah dalam dirinya. Dia yang mengajarkan pekerjanya acuan komposisi struktur bahan yang harus diaduk bersama,mengingatkan SRi pada Abah yang tak kenal jemu menunjukajarkan bawahannya dalam setiap kemahiran pekerjaan. Cuma dia bukan Abah. Tiada gelak tawa antara mereka, tiada sengehan lucunya pada riak mandur itu. Semuanya berlalu dalam suasana tegang dan serius.

Abah bukannya orang biasa. Dia sangat luar biasa. Ke mana saja dicampak pasti dia kan tiada berseorang. Pernah dulu ketika majlis tahunan Maahad Kak Nurul, dia duduk bersama golongan VVIP makan bergelaktawa bersama meskipun tiada seorang pun teman Abah di situ. Ke Kompleks Kerajaan mahupun Pembangkang, selalu saja ada yang menyapa dan disapanya.

Tak kurang juga di majlis keagamaan, jika mahu mencarinya, lihat sahaja di mana ada golongan Al-Fadhil Ustadz duduk bersila, pasti dia kan berada di kalangan mereka meskipun dia bukan sesiapa namun itulah Abah yang sangat senang berteman. Sambil menyalin, jika dia terlebih rajin, akan ada lakaran lukisan atas coretannya.

Abah, di mana saja dia berada; senyuman tak pernah lekang dari wajahnya. Meskipun penat lelah mengajarkan bawahannya menggodek ramuan rahasia, mengecat rumah; sengeh yang menampakkan gigi taringnya pasti kan tak luput dan SRi juga sudah lupa bagaimana kelibat seriusnya. Abah marah? Jauh panggang dari api. Dia memang gagal dalam hal ini. Akhirnya pasti kan jadi bahan ketawa kami sekeluarga. Terusnya dia merajukkan diri mencari teman dibawa belanja minum kopi..

Abang rindu Abah..
Moga hidup kita sekeluarga makin bahagia dan ceria selamanya~
SRi:Dah lama tak pow duet abah gi tengok movie!! XD

11 comments:

  1. kamoo neh windu abah ker windu duet abah??houh..kompius sat saye..

    ReplyDelete
  2. wah! so sweet..haha
    aku pon rindu daddy aku dan duetnya..muahaha

    tbe2 je..

    papepon nice2..hehe
    nnt jd lah abah cm abah mu eyh atok..
    *giler la ayat ni..kalu org bc mesti tak paham*

    ReplyDelete
  3. hahahhaaa..ksian kat dekat orang2 itu yang konfius menghubungkaitkan perhubungan kekeluargaan kite neyh! ngaaaaaaaa~

    tapi tue laa..abah sangat rawx ok!cakap ngan beliaw macam cakap dengan kawan. kawan2 atok pun banyak yang terpinga-pinga, "Ko kol sapew tadi munep??" tapi itulah beliau..

    dan jangan salahkan ku jika hakku kaki tv sebab beliau pon sama gak!!ngaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  4. rindu duet abah den juge..isk3
    mAafkn anak mu abah kerna bg2 boros skali...

    b'jaya m'halang diri dr m'beli kasut2 yg cantik kt vincci ngn Vod n Vd(seb bek xmsk primavera ngn nose)klu x lg merana...waaaaaaaaaaa

    tp telah "t'beli" sebotol perfume....hoho
    b'serta "sedeket" brg make up...kueng3

    BENCI Y.E.S!!!!
    juge christmas sale...wuuuwuuu

    *patut laa aku bkn kaki tv...sbb ayah haku pon bkn kaki tv...huuuuuuuu~~**

    *haku rindu kamu juge nippo...lalalala
    ~**ssh benor nk jmpe teman ajak tgk wayang..sume nye xsuke!!isk3..t'pakse jd lone ranger....

    ReplyDelete
  5. xpew2!skunk nie tugas kow kumpol duet bbanyak, nnti aQ balek,kite tarraam sume mubi yg adew eyh! skali ngan cite2 tamel kt colustrum jalan tar tue kita tibai skali!!hahahhahaa

    *tpi skrg ekonomi meleset r..so,xbrapa nk sanggop le plaks nk pow duet dia balek mesia cuti nie!hahahahhahaa

    ReplyDelete
  6. nnT aku soh petronas kasi duit allowance bnyk2!!rm600 sbulan mgkin xcukop untok kite pg meronggeng d panggong wayang...hihi
    cite tamil nippo???haa blasah jelaaaa...jnji kite tgk sume cite...muaaahahahaha

    **aku pon xsggop pow..tp kene gak pow..tiap2 mggu laak tu aku pow..uhuuuuks2

    ReplyDelete
  7. bagooooss3!!!jangan perbehkan sumew taw!! simpan separoh tok kite g bjoli2an sakan nanti!! kite hangkot dezeq ngan zana skalik! bru btambah2 meriaaah!!!hohohoohoooe

    ReplyDelete
  8. x..x..aku tggu ko blk nippo...
    aku smpan sume..xyah tggal separoh2..
    kite hagkot dezeq..zana..mint..qurot..sape lg ko nk hangkut???hangkut!!!hangkut!!!
    biaq meriah...(eyh apsal sume pompuan laak ni??)haaa..hangkut fahmi..adi..ali..hekal..sume laaa..sume..hangkut sume!!
    waaargh!!gile meriah!!!hehehee

    ReplyDelete
  9. kawan2!!adew orang nak belanje kite makan2!!jom kite pergiiiiiiiiiiiiii!!!!

    ReplyDelete
  10. oooooi2!!!
    ko jgn ajak 1 unpad laak!!
    kang air 0 pon aku xt'mmpu nk blnje..hehe
    ape kate aku msk je..
    konon2 cm wat jamuan mkn..ahaaaks2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores