Thursday, 26 November 2009

seksa

Hujan banyak membantutkan pemikiran dan aktiviti sehari-hari. Rasanya program hibernasi yang tersangat amat berlebihan menyumbang peratusan tinggi dalam ketidakprodukaktifan ini! ngeeeee~ Sebelum berlanjutan kepada topik sebenar, SRi ingin mengucapkan;
SELAMAT HARI RAYA HAJI@QURBAN, MAAF ZAHIR BATIN!

Kisah ini punya kaitan dengan yang masih hidup dan telah pergi menemui Penciptanya serta boleh dipergunakan sebagai pedoman buat diri sendiri dan orang lain.

Nak dijadikan cerita, sewaktu SRi berkehendakkan mengerjakan piket, maka naiklah hamba tuhanni sebuah angkot[van yang dijadikan sebagai pengangkutan awam]. Nak ditambahkan cerita lagi, naiklah pula seorang minahni bersama seorang anak atau adik yang dijingjingnya bersama.

Nak dipermasalahkannya di sini,Tuhan saja yang tahu! Pakaian dia.. pergh~ GILAKSS!! GAY pon berdarah hidung kot? Adoilaa.. Dah laa duduk depan SRi pula tu. GILA kuasa dua! Mm,nak tengok ke taknak?Nak ke taknak??hehehehe

Sabar sajalah! Angkottu memang dah jadi ajang "freeshow" dah Semua melihat menjelingnya. Sampai makcik hajjah yang baru balik marhaban gamaknya tak habis-habis menoleh kiri [melihatkan wanita itu] dan menjeling kanan [merenung tajam suami dia di sisi].. Nampak sangat kut rasanya di wajahnya meminta wanita tersebut supaya turun untuk menaiki angkot lain. Risau berebut laki gamaknya~

Bukan saja muka makcik-makcik dalam angkottu sahaja yang 'ketat' mencemburui keseksian gadis beranak satu itu, awek berbaju singkat putihtu pun tak kurang hebat 'ketat' juga rupa dia. Sikit-sikit tarik-tarik kain nipistu untuk tutup peha yang dah segenap lama diratah rakus dek mata-mata di dalam kotak berodatu. Betul-betulkan mana yang mampu melitupi dadanya yang terbentang luas saujana mata memandang. sigh~

SRi sebenarnya tak terlalu bermasalah jika nak berpakaian sedemikian di shopping complex atau majlis-majlis tertentu yang memang biasanya orang pakai macamtu sebab SRi bukan nak berdepan secara terus menerus, paling-paling cuma sekali lalu je. Tapi kalau dah tahu nak naik public tranport tu pepaham sendirilah ya, jangan la susah-susah nak menyeksikan diri, seksa orang yang disekitarnya nak tahan pandangan. Sekali takpalaa lagi kut;rezeki, tapi kalau dah berkali-kali,berdosa weyh!! Kemudian akhirnya, diri sendiri juga yang tersipu-sipu tak senang duduk duk betulkan sana sini, katup situ siti. kesian~

Kesimpulannya, Angkot adalah kenderaan kemudahan awam yang paling TAK SESUAI sekali untuk berpakaian sebegitu wokeyh! Makanya, toksahlah ngengada nak menyeksa diri pakai macamtu lagi! Jika bas, tren pula SRi nasihatkan sekurangnya bawalah jaket bersama. Tolonglah tutup dua ketumbuhterlebihan lemak tue dengan sebaik-baiknya! Tak kuasa mak nak melayannya,ok! *untuk gmbr sexy,sila google sdiri!*
SRi:Akhirnya 2012 dah masuk juga Jatos.Layanlaa juga cerita dia.SRi bg 3.8/5 bintang!

2 comments:

  1. hahaahah!!!! free show!!
    mesti ko suke kann..hehehe
    ko pndg tak? sekali rezeki, byk2 kali dose..bijak pon atok aku..hehehehe

    agaknye die nk g mall la tu..terpaksa nek angkot g mall..so sexy la dr awal..hehehe

    seb bek i ni tak sexy kan..kalu tak ko pon sipu2..wakaka..gilerr..

    selamat hari raya haji!! jom g alpina mkn kambing!!

    ReplyDelete
  2. hurm,aQ nk g piket ok~n aQ rassa jalan yg aQ pakai tue xdak kot mall yg tdekat n better dia guna angkot@bas yg kt sblah sane nue klu btol2 nk g bandung!

    tpi btoi ka skali tgk rezeki??byk2 kali bru dpt dosa?ntah2 xppasal jah aQ bt ajaran sesat kt cnie!ngaaaaa xppasal kna kapok ngankerrie satg!

    hahhahaaa..ko bt kije mcmtue..aQ kuaw ngan kerie jek pasnie!!tggal ko ssorang kt umah ngan bad dll!

    Selamat Hari Raya Aji jga Bal!! Maaf Zahir Batin.. [kambing yg xbrape nk ekor sekelumit tue jgak yg ko igt, lembu yg gedabak berekor2 tu ko xmow makan!haddeeehlaa cucu aQ nie.. ish3]

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores