Wednesday, 30 December 2009

Beauty-Curse or Bonus

Miss Universe said beauty is a bonus. 
Bekas pengacara Nona pun pernah kata yang sama..

Tapi kekawan SRi tak habih-habih dikejar dek stalker!
Nak buat apa-apa pun tak senang.
Hapdet status, blog ka; pasti dia ada di situ
Jangankan yang bujang,
dah kahwin punya suami pun sama turut serta kena

Mm,payah juga eyh jadi Cantik nie rupanya!
Tapi lagi bertambah payah kalau ditempeknya make-up tak hewngat donia
Dari elok lawa-lawa, terus jadi serba tak kena
Euw,seksa mata mak noks~


So,berpadasederhanalah dalam setiap perkara
Nanti orang dah tak suka
Baru kita taw langit tinggi rendah
Hah,time tue baru ingat nak taubat
tapi dah terlambat suddaa
Orang tue dah buang kita jauh-jauh daa~

SRi:Proud to be a stalker!haha

15 comments:

  1. hehe..
    ada satu quote, beauty is only skin deep..it is the heart that matter the most..
    ye ke? hahaha..i say, ni just ayat sdpkan hati org tak cun..
    sbb yg akan dicari, org2 yg ade rupe best jugak..
    my pov la..

    i say, BONUS..a big bonus..tp kalau tmbh perangai lawa, mmg perfect la gurl tu..hihi
    tp kalau cntk tp perangai bitch gila, aku ckp, bonus gak la tu..die cun..bitchy cmne pon perangai, compare to org tak cun, sape laku? die gak..tu the truth sbnrnye..

    again, my pov la..

    make up pntg woo..kalau wajah perlu make up la..aku, perlu..at lis kt mata bg tak nmpk sepet n kt bibir bg tak nmpk pucat..wakakaka
    meh sekali aku kuar ngn mu tak pakai make up..mesti ko kate aku nmpk len..hik3..

    pnjg lak aku bebel..

    ReplyDelete
  2. Agree..agree~Papehal orang akan lihat paras rupa juga..tapi kalau rupe pon dah huduh, prangai duk menggedik x tentu kena hala.. ngaaa maken tambah huduuh r jawabnya!!

    tapi bahye nye kalau dan cun sgt..jiwa dia laks yg x brape nk bley tenang! ade jek org yg ikut pandang jeling dia k hulur k hilir.. mula2,mayb laa kot rase seronok fofuler gittoe.. tpi dah lame2, perg..konpem rimas habis! especially bile dh bteman bsuami.. huh, hagghuuu weyh!! nk makan, nk tidoq, nk MANDI pon TAK senang! rase cam ade orang tengok, letak kamera kt mana2..huhuhue

    make up jgnlaa smpi dh x nmpk warna rupa sbnar..stakat touch up sket2 bleylaa.. tpi kalau dh puteh melepak,kilat kalahkn flash kamera.. haddoih laa.. seksa kowt org yg datg btandang.. especiall time kduri kawen~ perg,mayb laa kot dia rasse cam beauty makeover.. tpi bg aQ~ ngaaa.. disaster lagi adelaa!! so,ppandailaa eyh nk bmake up tue.. scalit suddah..jgnlaa smpi set bru beli tue nk habehkan sume time tue jga.. parrah euy!

    ReplyDelete
  3. hot punye topik ni...panas2!!!
    ahaaaaks2~**
    make up tebal2 mcm opera cina..ohoi

    ReplyDelete
  4. hahhahahaa..klu ko bt mekap2 cenggitue~ jangankan aer mawar aQ renjes, skali ngan aer org basoh pggan pon aku simbah kat kow nnti! pesan kt mint,zana n dezeq skali!!hahahhaha

    ReplyDelete
  5. humm..ntah la..
    sbb aku tak pnh lak kne stalk n org usha smpai gitu sekali kan..
    mgkn betul..

    papepon, mcm nasehat sumone ni, bersederhanalah dlm hidup..hehehehe

    atok aku dh tgk surrogates..best..cm avatar cmpur terminator sket..hahaha
    aku beli kt kdai 'kwnbek' aku yg aku cite tu..hahaha
    tgk la..

    ReplyDelete
  6. owh yeah???maw pinjam!!maw pinjam! aQ x tengok lagi... haish,bioskop cnielaa.. memg slalu buatkan jiwa ku tarak tenang jua~hahahhahaa

    mm,xpew2~bek idop cm skrg..xdek org nk kacco~ bahagia sket! :D

    ReplyDelete
  7. alrite.....nk pnjm isi borang permohonan dulu eyh..
    pastu blnje bege king satu..hik3..

    gilor..nk sgt2 blk umah skg ni..

    ReplyDelete
  8. mm,xpew ah cenggitue~mekaseh laa yea.. *tpi siyyes maleh r nk tgk cd, konpem ttidoq satg! hihi*

    balek je laa!passtu nexwik blklaa cni smula!kan mudah~ selesai masalah :D

    ReplyDelete
  9. hello!!!
    xde mknenye aku nk make up cm2 okies!!!
    even aku pg dinner pon lite make up jek...
    nnT aku pesan kt diorunk...hahahaha

    **ko mmg pervert!!!

    ReplyDelete
  10. hahhahahaa...slalunye org bt kijje x senonoh nie time kawen~klu bt time kuaw sopin,memg nahas nk merase mkn pelempang r tue!!hahahhaha

    *btw,pesal ttibe kuaw stetmen aQ pevet nie?cam x nyambong jerk*

    ReplyDelete
  11. buruk pun salah. cantik pun salah.
    aku mmg xpaham & xkan penah paham lelaki...

    ReplyDelete
  12. buruk memg slalunya salah..hihihihii
    tpi klu cantik mana ada salah mana~ cuma terkadang tue kita nampak orang yang cantik lagi banyak masalah daripada orang tak berapa cantik..we men ev no any problem at all if we had gorgeous girlfriend. juz sum psycho jerk yang kekadang terlebih jeles kalau gf@his wife kuaw cantik2, bcakap ngan laki lain atau laki lain jeling kt dia.. tpi tue mino laaa kut? yg lain, rasanya mungkin rasa lagi bangga dan bahagia kut punya teman idup cantik paras rupa, apatah lg klu dalaman, hatinya pun ikut comey juga~ perg, paket hemat lengkap ah pokoknya!! smua ada.. hihi
    papehal pun~semoga hidup kalian makin membahagiakan dan menceriakan lah yea!hihi

    ReplyDelete
  13. kan2??ksian dkat yg buruk~sob3
    *ttib trasse cam kna join gol yg dkasihani laks..huhhuhuue~

    ReplyDelete
  14. kawen make up sket2 sudeyh..pesan kt mak andam siap2...
    ~** pervert 4 being stalker laaaa...mmg xnyambong pon...hihi

    ~** buruk2 pon ciptaan Allah..klu kite yg buruk rase t'hina maknenye kite dh hina ciptaan DIA yg MAHA indah...xb'syukur dgn ape yg ade...xbek woooo ckp org buruk..sumenye indah cume ade lebeyh ade kurang....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores