Tuesday, 8 December 2009

Pedang

Ada orang kata lidah itu lebih tajam daripada pedang. Tak perlu bom maupun hutang darah dibayar darah, cukup hamburkan saja kata-kata pedas, itu dah cukup tuk menyeksa jiwa dan perasaan sang pendengarnya sehingga serasa mahu mati!

Yupz, itulah kuasa lidah pabila berkata-kata. Rasanya tiada lagi akta yang diperuntukkan untuk mendakwa yang mengunakan lisan sebagai senjata pembunuhan! 'Senyap' dan BERSIH! Cukup diduga si bijak forensik si mati meninggal dunia kerna heart attack atau sakit tua! CASE CLOSE

Ada orang kata SRi adalah gabungan abah dan mama. Abah agak pendiam orangnya, dia cuma akan bising pabila ada yang menarik perhatiannya. Berbeza pula dengan mama yang memang suka bercerita. Mungkin lumrah wanita yang suka berbicara 24 jam, jadi ada saja yang hendak diceritanya.

Sejujurnya SRi lebih suka berdiamkan diri walaupun banyak ketikanya SRi rajin berkata-kata. Bukannya apa, SRi memilih untuk membisu kerna tahu jika SRi berbicara, pasti ada saja yang salahnya. Namun apakan daya, ada saja yang menarik perhatian supaya SRi ikut menyampuk masuk ikut campur perbualan mereka. Makanya ter'ada'lah blog ini sebagai sampingan jika ada yang memaksa jiwa ini tuk berbicara juga walaupun tak semua SRi muntahkan

Berfikir sebelum berkata-kata. Itulah yang dipinta sehari-hari. Semoga dikurniakan kelebihan seperti bangsawan budiman, yang femes emes dengan kata-kata bijaknya itu yang penuh erti makna tersirat. Bicaranya tak sia-sia,tiada nista bahkan menjadi ikutan moto hidup segenap penduduk dunia. Istimewa kan, mereka?

Oleh itu,maafkanlah ya jika terkadang itu SRi lebih suka mengasingkan diri menyumbat earphone ke telinga, sambil mata membaca apa di tangan kerna yang biasa keluar dari mulut ini biasanya cuma kan menyakitkan jiwa kalian dan menambahkan kekusutan permasalahan daripada memudahkannya. I'm Sorry..

SRi:Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata habis rosak santan sebelanga~

18 comments:

  1. yeke?
    awat tak pnh saket hati pon ngn ape ko ckp? hehe
    mgkn la pnh cm terasa tp kalau mmg betul watpe nk deny perasaan terasa tu kan..hehehe

    yelah2 aku maapkan =p

    ReplyDelete
  2. tapi siyyess bal!aQ kkadang slalu makan ati ngan ape yg aQ cakap..tie awal2 tue sedap la melepas, tpi bile ending dia.. ngaaaa~ baru taw nak nyesalkan dirik!hahahhahaa

    hah,kalau nk buat lawak,nie lg satu masalah! konpem spastik habes jadi dia.. mesti ade yg trasse satg hati dia!ngaaaaaaaaaaaa.. xsuke~xsukeee!!!hahhahahaha
    *so,better aQ diam2 ajelaa eyh??hihihihi

    ReplyDelete
  3. ko mkn hati dgn ape ko ckp? hummm..

    tp mslh ko ni pon aku selalu kne..ckp bnde yg slh kt tmpt yg tak betol..huhu..

    mgkn betul eyh..kne byk diam..hehehe

    tp dgn aku jgn diam aa..kang ko diam aku diam sape nk main kutuk2? hehehe

    ReplyDelete
  4. hahahhaa..kekadang r ~especially bilew addew org yg terasse gegiller..btambah dalam laks rasenyea~hahaha

    mm,tpakse r kite dediam slaloou klu cenggitoe! kan banyak jerk kate,byk ckp btkan kite makin byk perlihatkn kelemahan kitew..

    p/s:saye x suke mengutuk dan dikutuk... ngaaa XD

    ReplyDelete
  5. anip mmg seorang pendiam...saye xpenah ade kwn sediam beliau...
    dan beliau mmg sgt laa xsuke mngutuk dan di kutuk....benar segala2 nye nippo..aku setuju...

    ReplyDelete
  6. hahahahhaa..ko nak ape sbnanye nie tora?? cuba story bagi habbeh! =P

    ReplyDelete
  7. hapekah???
    aku mngeluarkn kate2 pujian...
    nk hape nye??xbek kot...
    wal finatu asyaddu minal qatl...
    puji2an ikhlas tu..
    mn de harapkn pape balasan....*wink*wink**
    ngeeeee~**

    ReplyDelete
  8. waaaaaaaaaa...terharunyea
    ThanQ toraaaaa!! XD

    ReplyDelete
  9. oooooHH..
    aku lg t'haru laaaa...
    ur MosT weLcOMe niPPo ji!!! ^_~

    ReplyDelete
  10. huh,kalau duk men reply tharu2 neyh~aQ x rasse cam bakal habeh jerk comment2 neyh!hihi

    ReplyDelete
  11. HA HA HA HA HA !!!
    saje je nk t'haru...
    bkn selau pon aku kaco ko...
    ngiiiiiiiiiii~**

    ReplyDelete
  12. toksahlaa susah2~better ko simpan tenage yg terlebih2 tue tuk beribadat kepadaNya XD

    ReplyDelete
  13. nk jugek!!!
    xde laa t'lebeyh2 tenaga..
    cukop laaa nk kaco ko...
    jgn risau..dh siap bahagi..kueng3

    ReplyDelete
  14. erg~bek dok umah sesenyap bace qoran.. dapat gak pahle nak terang luaskan kubow nnti.. XD

    ReplyDelete
  15. tau pon ko...
    bek p bace quran skang..
    insaf~**insaf**
    alhamdulillah..anip dh insaf..

    ReplyDelete
  16. mogew2,bukan aQ seorang lah yea yg mrasai kemanisan iman tue.. :D

    ReplyDelete
  17. oooo manisnye iman...
    mcm madu manisye...
    alhamdulillah...
    dh nmpak sinar kt anip~**

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores