Thursday, 31 December 2009

Y2k+10

Kalau diikutkan 10 tahun yang lepas, rasanya SRi waktu ni tak gi memana. Motor pun SRi tak pandai guna. Makanya, duk kat rumah macam biasalah jawabnya. Mm, mungkin terasa debarlah juga sebab waktu ni baru nak menjengah masuk Sekolah Menengah. Tapi masih ada 19 hari lagi nak start sebab SBP kan mula lambat 2 hari. Sekolah lain 17 dah mula perkenalkan diri. Best juga rasanya time orang semua pagi-pagi gi sekolah, kita masih dirumah terhempas pulas tarik selimut semula!

Sekarang dah sepuluh tahun berlalu, kekanak sekolah rendah dulu pun dah macam-macam rupa sekarangni. Thanks to facebook, I've found my old friends again. Mm,ingatkan dulu SRi dah kenal ramai orang dah, tapi sejak akhir-akhir ni baru SRi sedar, rupa-rupanya banyak sangat dah nama dan rupa yang SRi terlupakan. Tapi bukan salah SRi juga yang sebenarnya, doranglah yang dah lain bebenor rupanya, Berapa ramai yang jadi model iklan, televisi segala. Perg, sumpah gua cakap beb; Korang sume sekarangni memang dah berbeza bebenor sangat laa. Kalau bukan sebab reunion n pesbuking memang konpem gua tak tau pon korang sume pernah sekolah ngan gua time kecik-kecik dulu!

Tahun 2000 kelmarin hampir semua orang duk risau tentang sistem perkomputeran, elektronik segala. Rasanya sistem LRT, ATM pun sengaja dilumpuhkan seketika.  Sri pun tak buka komputer maen games cam biasa. Bukannya apa, takut komputer tak boleh terima dengan angka 00 di belakangnya. Kalau tetiba mati, tak ke parah jadinya? Wallahua'lam.. SRi bukan pakarnya dan time nie pun bukannya tahu apa-apa.. Yang penting hati+perut gua gumbira dan bahagia suddaa~

Rock The World adalah sambutan ajang tahun baru yang SRi tunggu setiap tahun! Mungkin sebab semata nak tengok OAG buat performance kut. So,every year if I'm free, I'm gonna get the ticket! No 's' sebab SRi sesorang jah! Zaman sekolah dulu tak banyak yang minat dengan OAG atau band yang berbaur GiG ni! But still, SRi tak pernah dapat t-shirt free dia! Ada sekali tu SRi ajak abah join sekali, tapi tak jadi sebab waktu tu clash dengan tilawah alQuran dekat PWTC! sigh Namun begitu,sejak masuk sini, lepas SPM lebih tepat lagi; SRi dah tak berkesempatan dah nak gi tempat-tempat cenggini!

Mm,azam tahun baru? Sejujurnya SRi dah lama tak menetapkan apa-apa target bila sampai tahun baru sebab hari-hari SRi buat azam hari baru! Maybe sebab banyak juga yang tercapai dan sekolah pon start bulan 9, makanya buat SRi jadi malas nak berazam-azam bila sampai tahun baru ni! Papehal pun, moga kita hari esok jauh lebih baik lah yea daripada hari ini! Barulah boleh jadi insan yang Cemerlang, Gemilang dan Terbilang! ahaks

SRi:Selamat Tahun Baru Semua!!Doakan juga buat kami yang nak periksa minggu depanni! Bubye 2009, Welcome 2010! Tak sabar-sabar pula nak tengok gerhana bulan malam tahun baru nie!

12 comments:

  1. happy new yearr..
    awak makin tua..ngaaaa XD

    azam thn br aku nk kawen ngn taylor lautner..
    best tak azam ni? hahaha

    gilosss..

    ReplyDelete
  2. perg...konpem tercapai!!smuga berjaya lah eyh! :D

    ReplyDelete
  3. pemilik tv plasmaThu Dec 31, 06:21:00 pm

    wah, lyn gig seh rakanku ini....mantap...hehehhe aku 10 tahun dlu suci drpd hiburan smue...oag pun x prnh dgr.....hahhahhaa ;p

    all d best in ur exam...aku doakn yg terbaek tuk ko...*xnak wish new year sbb aku rse it's juz another day...lalala~

    ReplyDelete
  4. HepY nEw YeaR dEaR!!
    Sory sY teRamAt busY from pg Tadi smPi ke PetanG n MalaM..hak88! Y2K?yeSS, sy maLas smBg keje, takoT kene viRus..hahahahhahah

    ReplyDelete
  5. HEpy Thn baRu!!!
    guD Luck 4 ur exm...
    i've pass d seksaan!!!
    tggu april nnT laaak..
    final exm...hohoi

    wut is ur new resolution???

    ReplyDelete
  6. anep...
    kite g rtw 9 tu...
    muantappp....
    tapi macam biase...
    oltimer pnye performance lagi happening
    huhuhu...
    happy new year anep

    ReplyDelete
  7. hahhahaa..nk buat camne~mak aQ fan OAG~ so,aQ pon tumpang terpaksa tsepit dlm situasi yang memaksa r.. sebbek bile dngar,dorg nye lagu memang cambest!!so,tpakse r menroskan perjuangan ketersepitan tersebut!hahahahhaa
    mm,xkesahlaa~yg penting aQ nk wish jga tuk kow~eppy neu year&ku snantiasa mnantikan tv plasma itu jua!hihihihhii

    heh.dasaar pemalaih mama nie!ish3 ne bulih malass3~nnti klu mesia jatoh sbb ur work tak siap.. hah,x rasse bsalah ke dkt anak2 yg kelaparan kbuluran tuh?ish3 :P

    new resolution??R.A.H.S.I.A!! XD

    ReplyDelete
  8. waaa....ne aci cenggitue~ jelessnyeaa!! fiza ade amek gamabr2 x??nak tgk!nk tgk!!
    *tpi diz year zee avi xdek kan??sbb klu ikut plan asal time awal2 dia nk jual tiket aritu kate nk bawa zee avi gak~*
    *ttibe rasse nyesal x balik!hahahahha*

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. aku terpaksa pdm komen aku letak td ni..
    takot org baca aggp betol n tak psl2 nama aku naik..
    haha..

    ReplyDelete
  11. pulak daa~ tulis ajela len kali..pastu bt pjelasan yg sbnarnye kt bawah.. so,xdeklaa kot org nk salah paham~ bahkan mybe kite leh kongsi idea bincang klu ada pcanggahan dan permasalahan dlm idea tsebut.. hihihihi
    ev a nice day!!

    ReplyDelete
  12. ape rahsia..rahsia laak ni???

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores