Saturday, 5 December 2009

boelan barroe

*warning-please don't proceed your reading if you don't want to be spoiled when watching this megablockbuster movie*
Opening- 3.2 stars
Pembinaan Plot- 3.2stars
Teknik penceritaan- 3.0stars
Penstrukturan watak- 3.0stars
Closing- 3.0stars
Bonus- 3.3bentang
Konklusi- 3.12stars!!

"This is the last time you'll ever see me," Edward Cullen says to Bella Swan. As if.

1. The raging hype around “New Moon’’ has divided the planet between Team Edward[that's sometimes-shirtless vampire Edward Cullen, played by Robert Pattinson] and Team Jacob[that's perpetually shirtless werewolf Jacob Black, played by Taylor Lautner], and everyone’s forced to take sides.. But, please sign me up for Team Confused

2. SRi masih terkial-kial dalam mencari mutu terhebat lakonan mereka semua walaupun ini sudah masuk sekuel yang kedua. They basically just primp and pose through the same humdrum motions they did before. *sigh* Nasib baik Dakota Fanning tak buat benda-benda pelik sangat.

3. Sorry to say for Team Edward, this sequel is just not for you. You may be disappointed by Pattinson's reduced presence here, as his Edward appears predominantly in mumbling visions until a cliffhanger that brazenly sets up the next episode. However; Lautner's Jake provides a strong alternative to Edward's pale dreariness, though the filmmakers overdo the "strong" part in an ongoing effort to keep their target audience enraptured.

4. Seperti kebiasaan kemenurutan kenasihatan orang tua-tua; SRi tak membaca novel yang bakal ditayangkan ceritanya sebelum menonton filem tersebut. [kecuali Lagenda Budak Setan] Makanya SRi tak tahulah bagaimana rupa ceritera bait-bait puisi yang Stephenie Meyer coret lakarkan dalam hasil nukilannya.

5. Sejujurnya SRi jauh lebih suka mendengarkan bahasa Master Yoda dalam Star Wars berbanding watak-watak Twilight. Dialog yang diguna pakai tidaklah seindah mana yang menyebabkan jiwa kebanyakan penonton tak terbawa oleh suasana romantis yang cuba disampaikan oleh Chris Weitz. Dalam kata lain, masih seperti sekuel yang pertama, cinta yang hendak digambarkan masih kelihatan hambar dan tak bertenaga! :(

5. Rasa-rasanya special effect yang paling berjaya dalam filem ini adalah bahagian pabila En Jacob dan rakan-rakannya TAK berbaju! Hampir seluruh panggung [SRi tak join,ok] bergema "WOOOOOoooooaaa!!" setiap kali adegan tersebut ditayangulangkan. Tak sia-sia Jacob pergi gym hari-hari

6. Teknik CGI yang digunapakai juga lumayan terutamanya ketika transformation Jacob kepada serigala raksasa dan cara penghapusan watak Edward ala-ala asap ditiup angin sepoi-sepoi bahasa gitu. Cuma terkilan sedikit sewaktu terlihatkan kecacatan dalam scene fighting between the werewolves and the vampire in the woods.

7.Konklusinya, SRi yakin ramai peminat-peminat novel Twilight berasa agak keciwa dengan hasil yang terpaparkan di layar perak kini. Buat pencinta deruan adrenaline pula, ini bukanlah cerita untuk anda..

SRi: Poor girl ; when she gets on an airplane to rescue her lover, she’s stuck riding Virgin Air.

12 comments:

  1. aku dah agak dahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  2. hahahhahaa..man2 laa~majo kot yg stuju~ XD

    ReplyDelete
  3. mmg la agak merapu kan cite die..hehehe
    'vege' and sparkly vampire and a blurrr2 gurl..hahaha

    tak kesah la jnji die buat emosi aku tak stabil...esp jacob...

    so atok, rajen2 la bersenam eyh...bg ade six pack..hahaha

    ReplyDelete
  4. six pax mem adew dah..juz biceps jerk hah yg segan idop mati xmaw neyh!hahahahaha

    ReplyDelete
  5. nippo hav a six pack??muaakakaka..jgn!!burok!!
    aku laaa pmbace novel yg kuciwa itu..isk3
    mngapekah bg2 tipu skali citenye??
    apekah pembaziran mmbeli novel t'sebot??wuuuwuuuu...sadis!!xm'capai expectation...tp ade gak yg ckp cite ni besh..besh tang mana xtau laaa??
    ms aku kuar cinema kn..aku t'dnga sorunkk mcik ni borak2 dgn sorunk lg mcik...die ckp "diz is my 2nd time watching diz movie n i'll definitely will watch it for hundred of times"..gilos mcik itu...huhu
    pasni klu kuar eclipse aku cm xmo tgk laaa...nnT lg sadis...
    dh laaa bella kiss dgn jacob..xsggop tgk..wuuwwuuu

    ReplyDelete
  6. hahahaha..jeless r tuh! *x caye??nk tgk???ngaaaa

    mm,sebbeklaa aQ xpanh bace..klu x,konpem b++ laa kritikan d cnie!hahahhahaa tpi aQ dngaq org kate,pngarah baru nie memg ikot btol2 storyline dlm new moon!

    mm,makcik tue desperate kot??ngaaaaaaa

    haish,tserah kt kow laa tora ooui~nk tgk ke x? tpi yg pastinye aQ bharap eclipse nie adelah byk sket perbaikan kelemahan2 dorg tuh!

    ReplyDelete
  7. nk!!nk!!nk tgk...blk nnT tunjok...hehe **wink**wink**

    xde makne ikot btol2..tipu blaka!!!kuciwaa aku..huuuuuuu

    mgkin laaa..muke pon nmpak desperate je..kueng3

    msT laa aku nk tgk jugek..tipooo sgt laa xnk tgk..hahahahahaha
    nk tgk jacob kiss ngn bella...
    n hope scene vampire b'gabong ngn wearwolf lwn askar2 vampire victoria nnT xmngecewakan...suppose to be full of action...

    ReplyDelete
  8. eeuuuwww...bukan muhrem!xbley3

    mm,aQ xtaw..aQ x bace~ngaaaaaa

    katew org,ko mesti ikot mleleh ayaq lioq kan??

    haah!menipu d cnie!!tuhaan maraah woooe.. yupz,harap cenggitu jugalah akhirnya! moge3 they'll found great koreografer to koreografikan dorgnye fighting nnti!

    ReplyDelete
  9. offer..pas2 xbg pulaak!!
    bkn nye aku nk pelok cioum pon..
    nk tgk jek...tgk pon xbley??kueng3

    aku tau sbb aku baee..hehe

    xde mkne mleleh ayaq lioq..
    stakat body cm jacob tu...
    xde nyee aku t'lior..
    lawa lg body aku..
    TOUGH!!!muaaahahahahahaa

    ko pon same jek tipooo!!!
    lg laaa tuhan marah...
    cube hamek coreographer cite ONG BAK ke...
    jackie chan ke...b'kungfu laaa pulaak kang..hehe

    ReplyDelete
  10. houh!ne bulih!!!strictly family n God's property! :D

    hammeklaa budymu yg TOUGH itu

    ne dee tipou! mane sesuai ok~ dorg kna carik org2 star wars!! baru laa nyambung... :D

    ReplyDelete
  11. ko juge yg offer!!ni aku xpuas at ni..dh offer pas2 bile aku nk ko xbg laaak...
    ni bley wat gadoh ni!!!xkire!!!nk tgk gak!!!!

    ""hahahaha..jeless r tuh! *x caye??nk tgk???ngaaaa""..dipetik dr ko kt atas!!!!

    body aku mmg laa dh smemangnye TOUGH!!!nk tgk body TOUGH ko pulaaaak...hihhiihihi(malu laa saye)

    org starwars???xmo laaaaah!!lg xbesh..mau tido aku kang...hoho

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores