Thursday, 29 January 2009

TRiSOME??

Dun wory,post kali nie masih di bawah level "U".. Sesuai untuk TATAPAN UMUM.. Mm,Sri hari nie nak bawa kalian berkelana kejap, relax relax minda, tenangkan fikiran segala.. Korang semua mesti dah taw dah kan yang Proton nak bawa keluar kenderaan MPV (Multi-Purpose Vehicle) mereka yang pertama.. Gambar MPV tue pun dah tersiar dekat paper kelmarin! Gussip-gussipan yang sempat singgah d'telinga Sri bisik MPV ulung negara tue nama dia CHERY! [cam comel sangatlaa plaks..huhue] Sejauh mana kebenarannya, terpaksalah kita tunggu April nanti yea!! [harap-harap Proton tak plan April Fool dah laa..hihi]
Mitsubishi Grandis - 2006

MPV Pertama Proton "Cherry" -2009

Toyota Wish -2007

Mm, ramai yang kata anak emas Proton terbaru nie macam toyota Wish! Kalau tengok betul-betul pun memang mirip sangatlaa!! Kalau nak kate kembar pon, rasenya memang takdela keterlaluan sangat kot? Silap-silap baru keluar sebulan, dah ada orang gatal-gatal buang lambang Proton tue, ganti dengan Wish nye logo laks!hahahhaaha Mm,tapi apa kata anda pula?hihi [macam buat kuiz apa kata survey laks!huhue]

Jika kita renung-renungkan dengan cermat, rasanya cuma Saga zaman Tun Dr Mahathir ajelaa yang memang betul-betul Made In Malaysia designnya, tiada yang sama dengannya.. [tapi Sri tak taulaakan kalau korang penah jumpe dekat Jopun ke, Brazil design kereta macamtue] Sekarangnie, kereta-kereta buatan negara kita semuanya mesti ade yang celup-celup sana sikit, cicah-cicah sini sikit! Kekadang tu memang saling tak tumpah dengan kereta yang ditirunya tu! [mungkin sebab kontrek dengan syarikat asal tue memang nak macamtu gamaknya..huhue]

Korang masih ingat tak masa ujibakat Malaysian Idol dulu, Paul Moss pernah cakap yang orang Malaysia nie memang tiada originality, semuanya suka tiru sana sikit, cedok sini sikit, ubah ubah sikit, then dengan megah bangganya mengaku itu adalah ciptaan dia yang punya! Tapi yang gempaknya, hasil yang dipersembahkan tu memang betul-betul mantap laa! Itu yang kita hebat tue! Kira dalam kata lain, Malaysian is the Excellent Copierlaa!hahhahahhaa [macam mesin potostet COPA laks..hihi]

Apa-apa pun sesamalah kita menyokong produk keluaran negara yea adik-adik. IC kita pon dah tempatan, so kenape nak malu-malu laks dengan barangan tempatan? Sedangkan Tok Tok Arab tue suma dok bangga dengan Proton, kereta buatan Negara Islam, mengapa pula mesti kita yang katakan tidak? Mm, sendiri fikir laa yea... daa~

SRi: Dah lame sangat tak sentuh kete Volvo tuh!Mm,ade peluang lagi ke Kak Nurul?? hahhahahhaha

4 comments:

  1. sume bnde celop2...ntah hape2..
    seb bek org x di celop...
    klu x msT rosak donia ni...
    nk2 org cm ko di celop...
    weeeee...cukop laaa 1 anip kt donia ni...
    mwaaahahahahaha....
    well,nice title huh???

    ReplyDelete
  2. aku tak celup..aku ori...ngeh2..
    aku suke murano..how2?
    yelah..aku beli satria je lps ni..hehehe..
    planning beli 10bijik..
    ko nk satu?? =D

    ReplyDelete
  3. cieh..xhabeh2 ngan kete muncong katak puru tuh!hahhahahhahaa
    *mm,klu i pon kene celop..mm,b++ laa calon pemimpin unggul kat donia nie..ahaks

    ReplyDelete
  4. juz untuk tambahan lagi-anak Emas Proton nie EXORA nama diberi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores