Monday, 22 November 2010

Artis Kita--SHOUT Award!

SHOUT Award dah selesai hujung minggu lepas. Dan macam biasalah bila ada Majelis-majelis Hanugerahs macam ni-mestilah ramai artis-artis yang pakat serbu memana boutiques nak melarams. Para pereka fesyen mulalah ikut sama naik Haji nak mereka-buat baju-baju yang pelik. 

 SRi tak salahkan 100% fashion designer--bila korang tengok Red atau dalam Anugerah Shout ni dorang gelarkan "Purple" Carpet--korang terkejut artis kesayangan korang pakai baju entah hapa-hape. Sebab buah hati korang tu yang minta nak LAIN daripada yang lain. Dan bila dah jadi macam tu-makanya otak sang fesen designer yang dah sessaks nie pon makin jadi gilalah! Mula lah buat yang pelik-pelik mengundang saman para-para kritikus fesyen di luar sana. 
***Otak orang seni--semua nya gila-gila! Kalau tak gila-tak boleh nak hidup cari makanlah sayang ooui...

Cuma sedikit nasihat kepada pereka-pereka fesyen di luar sana-janganlah korang jadikan artis-artis ni sebagai tikus percubaan. Tumpang-tumpanglah dorang ni tak berapa nak cukup beragama--korang pergi tibai main tepek kertas seinci dekat dorang. Tak sesuai howkeyh. Dan kepada para selebriti--peminat sekarang dah makin bijak pandai menilai-tak semestinya sebab korang tu artis-boleh main sedap sentap je pakaian memana. Anda itu dilihat semua orang-menjadi panutan masyarakat-jadi bijak-bijaklah memilih. KAMI benci kontroversi publisiti murahan ni!

Disebabkan SRi masih in"fashion designer"mood+bajet Fashion Police mode-yang bajets cambests --->> makanya terajinlah diri ini mengomen rupa-wajah artis-artis kita ni melarams.WOAH~

DSC_0184
Iyaz & Mizz Nina. Hot! Tapi Mizz Nina akan lebih ayu jika tiada belahan tersebut. Nampak cacats di situ! Jangan seksi-seksi sangat-Abang Noh tak suka! Iyaz-rasanya jacket beliaw saja yang kurengs-Too much motips-tapi takkanlah rappers nak nak pakai blazzer pula?!Lagilah tak sesuai kot. **Dia rappers kew weyh?!Cam lagu-lagu pop balada jah*

DSC_0252
Diana Danielle-Adik cantik manis yang bru habis SPM-SRi tak tahulah dia sambung belajar ke tak nie?!- memang selalu kelihatan menawan hati tetapi OMG!Otak manakah yang bertanggungjawab dengan idea-idea tali ni?! DD out lah malam ni--jenis fabrik dah sesuai tetapi tali tu--Mmmm~~Bosan.. =.=""
DSC_0218
Tom- SRi tak tahu siapa makhluk tuhan ni--tapi baju dia lawa-rajin designer jahit doz manicks. Sesuai pula tu motifnya. Simple. Cuma SRi rasa cacat pada "tali" di bahu+rambutnya. Too rebondingss laa dear+tak payahlah susah-susah nak highlite atau colour-colour sikit macam tu. Not good. *One of my fren said-accessories di tangan cukup TIGA-lebih dari itu-->SERABUTSS!!
DSC_0244
Mia Sara Nasuha-kekalkan pose macam ni yea. Makin lugu makin lucu! Sesuai-kemas-tak berlebihan. I Looike. Sedap mata memandang. Juz-bila dah kaya jangan lupa ajak Baba pergi Jimmy cari kasut yang lagi cambest yea!
DSC_0198
Azlan & The Typewriter-Simple.Ranggi.Cuma yang kiri tu macam out skets-kalau boleh jangan cari jacket abu-abu bila anda dah pakai baju yang cerah-makin "keluar" jadinya. Rasanya lebih sesuai kalau dia pakai jacket@blazer yang gelap-supaya seri kemeja yang dah cerah tu kembali "terpendam"-tak lari merata-rata. Lagipun motif petak petak tu makin menserabutkan-sebab kemeja beliau dah belang-belang; kemudian tambah petak-petak lagi diluarnya. Tak sesuai. Jeans--rasanya kalau cuma lusuh.Ok. Tapi kalau dah koyak-koyak pergi majlis "rasmi" macam ni..Mmmmms~
***kenapa Wanita seboleh-boleh nak sesingkat habis--tapi Lelaki pula nak tutup habis-habisan?!***
DSC_0127
Hunny Madu-Lipstic yang pudar menambahkan kesuraman wajah anda. Macam tak bermaya orang pula. Mungkin dia demam kot malam tu. Baju kelawar beliaw?! SRi tak tahu apa brand-sebab rasanya memang came from her closet-tapi dua line hitam itu menambahkan kecacatannya?! Apa motif line tersebut? Nak bagi tampak shape nasi lemaknya besaw pinggangnya rampink?? Mmmm~ Buang sajalah eyh. Jangan buat lagi. Totally--anda kelihatan sangat berpenyakit-pucat-lah Hunny Madu malam itu
Siti Nurhaliza
Siti Nurhaliza
Dato' Siti Nurhaliza- Dah lama tak tengok Diva pujaan ramai ni. Cerita tentang beliau pun makin kelams. Terakhir gossip dia mencari "Tok Bomoh" kandungan kowt! Ya laa-nak juga merasa anak sendiri kan!! Takkan nak mengasuh jaga anak orangs ja. Sentuh busana malam tu-urg! Agak menyakitkan sebab memang OUT habis. Serabut-motif entah hape-hape-topi tu tak payah cakaplah-hingat dia haskar khomunis jepun happe nak berselendangs bagai?! Oops-SRi terlupa--beliaw dah pakai tudung sekarang! Laarikkkk!!!
Maya Karin
Maya Karin
Maya Karin-Jandass Pujaans Ramaisss. Dalam ramai-ramai artis rasanya, Maya Karin yang selalu berpakaian paling tak Out dalam mana-mana majlis. Beliau akan senantiasa berhati-hati dalam menjaga keterampilan imej nya. Busana kali ini-Ok lah. Walaupun tak tampak WOW~tapi tak mengundang BOO. So, Selamatss daripada kritikan yang menyakitkan. Cuma kalau beliau memilih jam lebih kelihatan Hitam-rasanya makin sesuai. Tapi kalini bagi SRi-Maya Karin ada cacat sikitlah-RAMBUT dia!Urg...

Ok lah--Chiows-SRi ada tuto nak pergi! Nanti sambung lagi..Thanx Abg Budiey for pics.

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores