Thursday, 11 November 2010

UPSR 10% 5A!

PUTRAJAYA: Seramai 48,327 calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2010 berjaya memperoleh gred A dalam semua mata pelajaran. Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Abdul Ahafar Mahmood berkata demikian ketika mengumumkan analisis keputusan UPSR 2010 di sini, sebentar tadi.

Seramai 486,321 calon menduduki UPSR tahun ini di 8,192 pusat peperiksaan di seluruh negara.

 Tahniah juga penulis  ucapkan buat sepupu, Najwa Syazwani, anak buah saudara ketua kelas, Zuhair Amin, Afif anak Abg Mazidul dan Rafiq Zahidi adiknya Anith yang berjaya menggondol A dalam semua subjek. Kami sekeluarga amat berbangga dengan kecemerlangan kalian. 

Buat pembaca yang adik atau saudara-maranya atau dirinya sendiri berjaya mencatat sejarah kegemilangan ini kami team produksi mengucapkan seribu kalungan tahniah buat kalian. Buat yang gagal--usah bersedih. Semua ini hanyalah permulaan. Kehidupan kita yang sebenarnya akan bermula sebentar sahaja lagi. Jadi persiapkan mental dan fizikal. 

Peroleh semua A hari ini masih belum dapat menjamin kebahagiaan kita kelak. Yang penting-kita laksanabinakan segala yang terbaik hari ini-hari esok serahkan sahaja pada Sang Perancangnya. Tawakkaltu A'lallah.. Lahaula Walaa Quwwata Illah Billahil A'liyyil A'zhiim


 Update: Seramai 4,201 calon UPSR tahun ini dari Perak mencatat keputusan cemerlang semua A. Jumlah itu merupakan 9.99 peratus daripada bilangan keseluruhan calon UPSR dari negeri ini seramai 42,057 orang dan 48,287 yang memperoleh semua subjek A seluruh negara. 

10 comments:

  1. tahniah kpd sy juge yg dpt 5A UPSR 99...ngeeee~***

    ReplyDelete
  2. huiyooooooooooo!!siyyess kow dapat 5A dlu time UPSR??gillakss laa terbaaik toraaa.. Tahniaah Toraa~ X)

    ReplyDelete
  3. Waaaahhh sedey nyeee...=((
    nape baru skarang ko nk hargai kehebatan aku???
    tp ape pon thanks 4 d wish yaaa...
    xde adiah ke??ssh tuuuu....(I nk lava merapi..nk wat mask..hehe)

    ReplyDelete
  4. ko g je laa masuk dlm merapi tu mudah!! X)

    ReplyDelete
  5. tu tempah maut namenye...
    mbah maridjan pon xwat cm2...

    ReplyDelete
  6. hohohoe.sebab tue r ko kna buat tora!!kasi tenangs skets jiwa merapiss tue.WOHA!

    ReplyDelete
  7. aku laaa apprentice mbah maridjan..hohoi
    ko mmg suke kn klu aku t'hapos kt muke bumi ni?? =(

    ReplyDelete
  8. mm..xdeklaa suke sangat.sikit2 tu adalaa. hahahhaha *juz kiddin!*

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores