Saturday, 6 November 2010

Glam!

Selamat berhujung minggu semua! Like always *jap--nak out; gi amek bekalan simpanan sarapan pagi yang teramat nekmat di donia kejap

***

Lima minit kemudian

***

Ok. Lupa dah nak cerita apa! Mm, papehal SRi ucapkan takziah buat penduduk Kedah terutamanya DUN Kubang Pasu dan Yogyakarta yang ditimpa bencana. Semoga kalian tabah menghadapi rintangan dan dugaan yang Allah hadapkan. Untung-untung makin berkah kehidupan selepas ini sebab Tuhan dah ampunkan dosa-dosa hitam lampau.

Mulanya SRi ingat nak cerita dekat korang semua semalam tentang Deeparaya-sejarah hukum segala. Tapi tak jadilah sebab tengok-tengok dekat blog Dr Asri dah post dah. Papehal--bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut perbahasannya-klik Hukum Ucapan Sempena Raya Orang Lain. Mana tak nya--dalam keghairahan kita ber-1Malaysia, semua raya kita sambut; batas-batas akidah haruslah wajib dijaga jua. Kesimpulannya-- pergi baca ulasan beliau sekarang juga daripada awal sampai habis-jangan skip-skip; semoga bermanfaat.

Tutup cerita tentang Diwali Night--sekarang kita masuk buku baru Tuan Tanah Hj Kedaungs plaks. Bagi yang tak berapa ketahuan sekarang Tuan Tanah dah masuk bilik baru--dalam kate laen gua tibai meja bulat kat ruang tamu tu lepak sesorang dalam bilik.

Dan bila dah duk sesorang haruslah banyak masa terluang kan antara buku-buku Neuro dan waktu solat kan--dan dengan ketiadaan televisi yang menyinari hari-hari indah ni-lagilah wajib otak dan tangan ni main conteng-contenglah jawabnya. Nak dijadikan cerita--meja bulat ni SRi cover dengan kertas mahjong-memang bahagia besarlah nak mencoretcabiknya lagi!

I'm not a fashionista or a a metroseksualitta. Tapi gua memang suka melukis daripada sekolah rendah. Berkenaan design baju ni--rasanya mulai tingkatan 4 kot. Kemudian makin berkembang lepas habis belajar dekat MSU sebelum nak masuk UNPAD. Biasalah tu--takda kerjaan nak buat. Lepak dalam bilik, ambil A4-mula sketch saja apa yang patut. Waktu tahun kedua-benda ni dah jadi cam makin formal pula sebab gua rembat buku kertas graft jadi sketch book--dan sampai sekarang takziahnya baru ada dua ja. Kenapa pakai kertas graft--rasanya sebab lagi senang nak ikut kesesuaian size kot-biasalah amateur. Kalau kertas kosong--mau tak proportional lah pula
Btw, SRi lebih banyak design untuk red carpet or for gala nite dinner punya function. Bukannya apa-sebab kalau yang kasual kena main banyak dengan corak dan warna. Dan itu memang gua fail lah dari dulu. Mesti buruk hasilnya nanti. Lukis ok--warna nehii!

Well, gua memang suka dengan Hatta Dolmat punya design. Kasual, trendy dan tak berapa nak segan nak dipakai dibawa ke mana-mana. Warna-warna dia pun memang perg~~marvellous habis. Sut yang dia duk selalu pakai pun gua suka terutamanya yang warna kelabu tu. Rizalman? Ouish. Cannot go laa my dear. Gua rasa cam sengal-sengal badan jerk bila pakai dia punya. Design Ok--tapi tak tahulah apa yang tak kena--rasa tak selesa lah pula-tapi ni pengalaman dulu lah-sekarang gua tak tau macamana rupa dia.  Tom Abang Saufi--haa,yang ni aku suka dengan batik dia. Warna corak dan cara design dia-terangkats kow nyahs. Memang feveret Mak sesangatlah!!haha
Nak dijadikan cerita--SRi memang obsessed dengan pokok-skyscrapper-busana yang meriah-meriah ni. Kalau ada masa dan idea-memang laju lah. Dan macam biasa-SRi bukannya full-time tetiap ari rajin nak mengadap melukis benda-benda ni -- Bila ada mood+pensel kat tangan je baru nak gerak. Kalau tak--memang nehi lah. So, korang toksahlah  susah-susah hantar request nak baju itu ini--yang harkiteks minta design bangunan dengan spesifikasi macamtu macam ni--memang hahaharapan laa gua nak uruskan. 

Waktu paling bahagia nak merapik benda-benda ni adalah waktu dalam lecture yang memang gua tak faham sepatah habuk lecturer terangkan. Nak hilangkan tensi dan ngantok-memang gua conteng lah buku nota atas meja tu jawabnya. Owh nikmatnya...

Kekadang pernah juga gila otak ni cam nak gi cari tukang jahit jadi calon bini. Tapi ada ke yang nakkan si keding keremppeng ni?CHOW!
SRi:Sejak post tentang nuklear, maken menjadi-jadi pula blekoutnya@J-town ni!Post yang harusnya pagi--petang ni baru boleh korang baca dengan cacamarba bahasanya.Nasiblaa

10 comments:

  1. Hahahaahahaha (xpaham nape aku gelak)
    t'ingt kn ur design for me dlu..
    I think I've lost them..kt dlm npon lame...huhu
    syg xsmpat nk jd kn realiti..
    design lg untok I..hehe

    ReplyDelete
  2. hahhahaha..ko ameks laa memana yg berminat tora euyy~banyaks kowt!haha

    ReplyDelete
  3. dont want!!!to sexay laaa...
    I want the modest one...
    a modern abaya or jubah cud b great...
    hehe..(yeah2!!I'm demanding)

    ReplyDelete
  4. hohohoooe..kebaya lagi laa jangan soh aku bwat!! sexxay 200% kowt nnti.. mau terbeliak mate Dato'2 tue nanti!WOHA

    ReplyDelete
  5. tanak d above one..
    mau yg layen..
    its abaya laaa bkn kebaya...
    I dont wear kebaya..haisyyyoooo!!!

    ~** Dato'2 mane nk tebeliak mate laaak ni??(conpius2)

    ReplyDelete
  6. gile!!!
    dh pakai kebaya nek ktm..
    xglamer laaa cm2..
    nek limo laaaa...ihik2

    ReplyDelete
  7. huh.dah pakai cantik2 sexay3 duk sesorangs x tunjoks kt orangs.hapew kess???hahahhaha

    ReplyDelete
  8. huh??lg skali..GILE!!!
    dosa I u nk tanggong ke??hah??!!
    biar laa sexay7 sorunk2 kt umah...
    biar hubby I sorunk jek layan..(bile ms pulak aku kawen??)Laaayaaaaan!!!hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores