Monday, 1 November 2010

Cuma bermodalkan RM200, dapat RM15,000! WOHA

Sama macam sinetron baca:berita Indonesia--Malaysia punya berita pun makin lama-makin boleh dibuat jadi bahan ketawa. Yang terbaru dekat Kemaman--3 orang perempuan 18-26 tahun kena tangkap gara-gara gi pecah masuk musnahkan harta benda tuan rumah tu.

Alkisah sabbab musababnya gara-gara cintanya yang tak berbalas--laki dia ni pergi curang dengan budak 19 tahun. Aku tak tahulah yang dah gatal sangat nak berlaga lubang kencing tu yang 18 tu ke atau yang 26 tu sebab yang cinta bertepuk sebelah tangan tu sorang jah--yang dua lagi tu company saja--tapi yang pastinya tiga-tiga tu sama jah bangangnya! 

Kot iya pun dah bengang sangat tak payahlah sampai nak pecah masuk cam maling Indon tu. Baling cat, cocktail bom sudahlah! Pastu larik. Habis cerita. Ni pergi buat aksi drama sinetron konon-kononnya berharap waktu tengah mengamuk tu lelaki tu balik buat apa?! Kan dah kantoi kena tangkap ngan jiran-jiran. Aduhlah. Tak matang betul! Ni confirm SPM pun sangkut ni. Nak buat jahat tapi tak profesional. Isk isk isk

Nak dijadikan cerita lagi makhluk-makhluk tuhan yang maha bangang ni sempat rosakkan pemain cakera padat dan telefon bimbit menyebabkan kerugian RM200 ja. Allah Akbar. 200 ringgit ja? Kalau orang kaya--pelakon sinetron takpalah juga nak pergi ngamuk berebut bagai--ni pemain DVD+Hp=baru RM200. Aku tak tahulah apa kebendalah sangat istimewa laki ni dekat mata minah yang sorang ni. Dunia--dunia... *dalam hati nak pergi menuntut ilmu ngan mamat tu*

Nak tambah panas lagi, dorang bertiga ni kena tahan di bawah Seksyen 448 Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga tiga tahun dan denda RM5,000. Memang vangang tahap petala ke lapan puluh lapan.. Wassalam~
SRi:Gila tak berbaloi--rosak barang 200 ja. Kena denda 15000 nanti! Harap-harap ada kes yang dah termengandung r. Baru laa havoc skets kes ni! *Gila jahat mulot ko nokss!Larikkk..*
SRi:Nak g pasang grill. Takut ada tetiba mai memana wanita gila serang rumah aku laks.

6 comments:

  1. hahhaa..xleh blah perasan!dah menulih tu satu..pahtu siap bleh perasaan..perasaan lagi..anip..anip..hahahahhaha!thx dear,terhebor sy =)

    ReplyDelete
  2. Remaja skunk ntah hape2...
    Burok perangai..wat mnde xpk..
    ~**ade ke org gila yg nk serang ko??aku rs org gile tu yg patut takot...muaakaka

    ReplyDelete
  3. hohohoooe.x salah kowt nak berhati2! AWAS!! Ada boya d hadapang! X)

    well..biasa r tuh.bila kewarasan kenormalan manosia adab beragama tak dipegang seksama. tu yang makin lama makin pelik jadinya rohani manosia akher zaman ni.WOHA!

    ReplyDelete
  4. Errr...bkn perlu ckp cmni ke???
    "AWAS!!saya laa boya"...ihik ihik

    hmm..bila agama hanya jd hiasan pd IC..cm2 laa gayanya..

    ReplyDelete
  5. hooe!!dekat cnie ade satu sinetron cambest: Islam KTP(Kartu Tanda Penduduk-IC)
    Damned nice the story.really sarcastic.tapi sayangnya takdalah sempat gua nak tengok semua episode dia.Tapi kalau jumpe kat utube ke ape-layan r!!BESTT~~~

    ReplyDelete
  6. sinetron indonesia mmg besh2 pon sbenanye...
    tp kdg2 mnyimpang gak..ke laaaut!!
    umah aku pnah dpt siaran indon sesat...
    besh gile kot dok melekat depan tv 2 lyn sinetron..
    tp mlg nye untok 1 ari jek..muncol smule tv3...uhuh
    Ok p cari kt utube tgk...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores