Friday, 12 November 2010

The White Window

                           Mohabbat Ki Nahin Hain
                           Mohabbat Ho Gayee Hain
                           Abh Darna Bhi Kya O, O O O

Dua kali aku berusaha download filem Baadshah semata-mata nak layan video klip ni. Yang pertama--semua smooth saja; tapi bila masuk part lagu ni--dia tersekat-sekat. Gila sakit jiwa kow! So, terpaksalah layan you tube yang berkotak-kotak ni.

Mujur baru-baru ni aku jumpa lagi satu link baru--memang tanpa berfikir panjang; dengan pantasnya terus meng'klik' tombol Download. Bahagia terasa ketika itu. Tapi nak dijadikan cerita--takda subtitle pula. Mm, tak kesahlah kan! Aku bukannya nak tengok filem dia. Aku just nak layan video klip lagu Mohabbat Ho Gaye Hain ni ja. Kalau nak tengok pun--bukannya aku tak faham. Dah banyak kali kut aku tengok cerita Baadshah ni. Nasib baik tok hangus jah video player tu--kalu tak mau tak makan sebulan duit sekolah kena potong!

Aku tak tahu kenapa aku suka sangatlah dengan video ni. Mungkin sebab Twinkle Khanna dalam lagu sangat cute and sexy kut! Larikkkk... Tapi aku memang suka lagu ni--and of course lah because of Twinkle Khanna tu--SRK; U duk senyap-senyap dulu eyh. She looks very adorable dan menggoda dalam lagu ni.  Lirik dan koreografi dia pun catchy. Daripada matanya-rambutnya sampai ke busananya-WOW! Terbaikkks..  Hati mana yang tak tergoda cair melihat renungan manjanya. *Huh, beza dengan SRK--rambut sama--baju toksah kata apa lah--mau kena tembak dengan Fashion Police lagi adalah.WOHA

Sebenarnya bagi SRi--Baadshah is SRK's best "action" comedy film. Kalau yang drama--mestilah My Name is KHAN. Tengok banyak-banyak kali pun gua tak kisah terutamanya kalau cerita Baadshah ni! Dah lah lawak- -lagu dia pun best sedap-sedap! Step dance dia pun simple. Ingat dulu terkinja-kinja ikut nari sekali depan TV. Rasanya Diela pun join sekaki tak boleh nak lari.

Sebenarnya-tak banyak filem Twinkle Khanna yang sempat SRi layan. Selain Baadshah, rasanya cuma Barsaat dan Jodi No.1 sahaja. Mungkin sebab dia bersara awal-2001, dua tahun lepas Baadshah-makanya tak banyak filem dibintanginya. Komitmennya kepada keluarga membuatkan dia melupakan kepada dunia hiburan. Kini dia co-owner of The White Window store-perusahaan hiasan dalaman. Rumah Rani Mukherji--dialah yang hias.

Semoga beliau ketika ini berbahagialah bersama keluarga. Sempat juga risau kelmarin dulu bila dengar dia ada konflik dengan Ashkay Kumar. Semoga perkahwinannya ceria sempurna, kisah silam hitam Dimple Kapadia dan Rajesh Khanna tidak berulang lagi.
SRi:Nak tengok Guzaarish!!

12 comments:

  1. Hoh??
    How dare u said like that to my luvly bro??
    tu kn pesen dlu2...xbek tau keji2...
    kire dh abeh ensem laaa pesen die tu...
    HAHAHAHAHAHAHA ~** cross finger
    (mmg buroks pon!!kih3)

    ReplyDelete
  2. Hehe, jarang tengok cerita hindustan ni...

    ReplyDelete
  3. hahahhaha.nak buat cemana--fesyen SRk ngan Twinkle langit ngaan bumi sangat dalam cerita ni. kaler toksah cakap dah laa..memang out laa!! no wonder laa mamat-mamat bangla bangga jaa ada pakai warna striking pelik-pelik!hahahhaha

    oushh z...u dah rugii satu nekmat paling bahagia kat dunia ni z!!hahahhaha

    ***

    Shararat Ki Nahin Hain
    Shararat Ho Gayee Hain
    Abh Karna Bhi Kya O, O O O...

    Deewangi Ne Teri
    Majboor Itna Kiya
    Socha Na Sambha Sanam
    Sabh Kuch Tujhe De Diya

    ***

    ReplyDelete
  4. ~** I train telinge dnga lagu2 cite dostana...huwaaaargggh!!!
    xley nk wat lgsong comprehension nye praktis..tp saye dh wat 10 praktis..hehe
    Cukop x??

    ReplyDelete
  5. huissh...kalu rase memang konpem bulih dapat 90% esok MUET--cukop lah!!buat apa nak tinggi2 lagi kan??janji A!WOHA~

    ReplyDelete
  6. OMG!!Lawanya rambutt Twinkle ni...cam McD!!tetibe jadi lappoe plaks saye...

    ReplyDelete
  7. ngaaaa...aku rs aku dpt Band 10 kot..uhuk
    ~**ntah ler...tawakal jek laaa

    bile ms laaak rmbot diek cm mcD??imaginasi t'lebey laaa ko ni...

    ReplyDelete
  8. perg!!jadik Ben10 r kows pasnies tora..hahahha

    *maksud aku rambut dia gerbang cam hurf M mcD tue..n aku suke rambut camtu!!hahahhaha
    owh twinkle khanna..dah brape hari dah nie aku duk tengok baadshah jerk spanjang hari.hahaha

    ReplyDelete
  9. HAHAHAHAHA...t'lebey hebat laa tu kot..ciiisss!!
    ~**aku xnmpak pon huruf M...bek ko g lyn Malika Sherawat dlm Hiss pulaak..mau nye ko xtido mlm..sexay bngat..gilek rrr!!

    ReplyDelete
  10. percaya x aq hafal smua lagu di atas.pergh~
    XD

    ReplyDelete
  11. OMG!Siyyess nad???!Gillaaaakkkss laaaa... Ko memang sidekick aku yg terbayyeeeekkss r nad!WHOA~

    ReplyDelete
  12. owh tue laa kow x tengok btool2 toraa.
    taratatataaaa..I'm lovin it!WHOA

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

QUNChi?

agama (49) al quran (18) arab (21) artis (49) bahasa (32) blog (23) bollywood (17) ceghita dia (38) doa (14) donia (61) drama (31) ekonomi (26) fashion (17) Food (1) Formula One (32) hadith (12) hollywood (42) horor (13) humor (28) indonesia (50) israel (13) JJCM (5) kahwin (31) Ke Luar Jendela (32) komunis (6) malaysia (148) medic (25) mind n soul (149) motivasi (25) motokar (32) movie (82) myself (77) palestin (10) politic (59) proton (20) puisi (48) radio (9) resepi (7) Rothschild (5) sejarah pemikiran (24) student (96) swedish (3) US (39) vampire (6) zodiac (5)

Recento Vizitores